Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μεγάλη νίκη με ανατροπή και +6 για τους Reds!

Μεγάλη νίκη με ανατροπή και +6 για τους Reds!

Πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική νίκη για τους Reds! Η ομάδα του Jürgen Klopp επικράτησε της Tottenham με ακριβώς το περσινό σκορ, 2-1 και αύξησε ξανά την διαφορά της από την Manchester City στους 6 βαθμούς!

Σκόρερ για τους Reds οι Jordan Henderson και Mo Salah με πέναλτι. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους είχε ανοίξει ο Kane.
Α’ Ημίχρονο: Με αλλαγές, αλλά με αναμενόμενη σύνθεση ξεκίνησε η Liverpool στον αγώνα με την Tottenham, καθώς στο βασικό σχήμα επέστρεψαν οι Henderson, Wijnaldum και Trent Alexander-Arnold αντί των Keita, Chamberlain και Milner και ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, διότι έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με κεφαλιά του Harry Kane. Ο Son έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής· το οποίο κατέληξε στο δοκάρι μετά από κόντρα στον Lovren και ο Kane εκμεταλλεύτηκε το rebound για το 0-1. Οι Reds έκαναν την πρώτη τους τελική με τον Mane στο 19′, αλλά η κεφαλιά του Σενεγαλέζου έφυγε άουτ. Η Liverpool δεν αξιοποίησε ούτε την δεύτερη με το σουτ του Salah εκτός περιοχής να μπλοκάρεται εύκολα από τον Gazzaniga. Όσο πέρναγε η ώρα, οι Reds αύξαναν την πίεσή τους, αλλά ο keeper των Spurs ήταν εξαιρετικός και πραγματοποίησε 3 σπουδαίες επεμβάσεις στο σουτ Firmino στο 26′ και στην κεφαλιά του van Dijk και στην δυνατή προσπάθεια του Alexander-Arnold λίγα λεπτά αργότερα. Ούτε με το φάουλ του Trent ήρθε η λύση στο 40′.

Β’ Ημίχρονο: Στο δεύτερο όμως τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά για τους Reds, όπως άλλωστε έχει συμβεί και άλλες φορές μετά τις οδηγίες του Jürgen Klopp στα αποδυτήρια. Μπορεί και πάλι η Tottenham να είχε την πρώτη καλή στιγμή με επανάληψη της φάσης του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η Liverpool βρήκε το γκολ και μάλιστα με σκόρερ τον αρχηγό, Jordan Henderson στο πρώτο του εντός έδρας γκολ μετά το 2015. Ο Hendo νίκησε τον Lloris με αριστερό σουτ μετά και από κόντρα, από καλή θέση εντός περιοχής και έδωσε το σύνθημα για την ολική ανατροπή των Πρωταθλητών Ευρώπης. Λίγο αργότερα ο Gini Wijnaldum αστόχησε σε δύο περιπτώσεις, για να επιτευχθεί τελικά το χρυσό γκολ από πεντακάθαρο πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Sadio Mane από τον Serge Aurier. Ο Ιβοριανός αμυντικός της Tottenham δεν κατάφερε να σταματήσει τον Sadio, με αποτέλεσμα να τον ανατρέψει. Την εκτέλεση ανέλαβε φυσικά ο Mo Salah και εννοείται πως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να ολοκληρώσει την μεγάλη ανατροπή των Reds. Βέβαια, ο Φαραώ τραυματίστηκε (πιθανότητα στον αστράγαλο) 8 λεπτά πριν το φινάλε και την θέση του πήρε ο Joe Gomez. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι Spurs πίεσαν αρκετά και άγγιξαν σε τρεις περιπτώσεις την ισοφάριση με καλύτερη στιγμή εκείνη του Rose στο 88′. Ο μπακ των φιλοξενούμενων τελείωσε την φάση με το δεξί από καλή θέση, αλλά δεν βρήκε εστία. Ο Alisson είχε απάντηση και στην κεφαλιά του Toby Alderweireld στην εκπνοή του αγώνα.

Για τους Reds ακολουθεί το βράδυ της Τετάρτης η αναμέτρηση με την Arsenal για το Carabao Cup.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson,  Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum (Milner 77′), Salah (Gomez 85′), Mane, Firmino (Origi 90+3′)

Έμειναν στον πάγκο: Adrian, Lallana, Keita, Oxlade-Chamberlain

Tottenham: Gazzaniga, Aurier (Moura 84′), Sanchez, Alderweireld, Rose, Sissoko, Winks (Ndombele 63′), Son, Alli, Eriksen (Lo Celso 88′); Kane

Έμειναν στον πάγκο: Austin, Vertonghen, Davies, Dier

Πολύτιμη νίκη για την Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com