Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Η United παίζει πάντα αμυντικά εναντίον μας!»

Klopp: «Η United παίζει πάντα αμυντικά εναντίον μας!»

Πάμε να δούμε τις δηλώσεις του Jurgen Klopp, εκτός από το θέμα του VAR, μετά την ισοπαλία της Liverpool στο Old Trafford της Manchester United.

  • Για τη θετική επίδραση των παικτών πού πέρασαν ως αλλαγές (Oxlade-Chamberlain, Lallana και Keita):

«Ήταν πολύ σημαντικό πού μπορούσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) να κάνουμε αυτές τις αλλαγές, πού τα παιδιά είναι υγιή. Πέρασαν στο παιχνίδι, ήταν φρέσκοι, έκαναν τη δουλειά τους, βρίσκονταν ανάμεσα στις γραμμές. Ο τρόπος πού παρατάχθηκε η United ήταν ξεκάθαρος, όλοι τους είχαν εξαιρετική στάση (attitude) και είχαν σωστή λειτουργία στο passing game. Είχαν ενέργεια, ενώ εμείς ήμασταν προβλέψιμοι επιθετικά, με αποτέλεσμα να μπορούν να αμυνθούν. Δεν ήμασταν καθόλου απρόβλεπτοι, όταν μπορούσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, δεν είχαμε σωστό προσανατολισμό. Δείξαμε να εκπλησσόμαστε με τις μονομαχίες πού έκανε ο αντίπαλος, δεν παίξαμε πραγματικό ποδόσφαιρο. Όμως στη συνέχεια, πού τοποθετήσαμε τον Hendo λίγο ψηλότερα και μετά είχαμε αμέσως τη μπάλα και μετά πρώτα τα δύο παιδιά ανάμεσα στις γραμμές, αυτό μας βοήθησε σημαντικά και προκάλεσε προβλήματα στον αντίπαλο. Δεν είναι ότι δημιουργούσαμε συνεχώς φάσεις, όμως αξίζαμε αυτό το γκολ, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. Μετά μπήκε ο Naby, και αυτός μας βοήθησε, φρέσκα πόδια, ήταν στη θέση του, έκανε ασφαλείς πάσες, και μετά σταμάτησε να κάνει τα αυτονόητα, κινήθηκε ψηλότερα και πάσαρε, και έτσι προέκυψε το γκολ. Μπορούμε να δώσουμε τη μπάλα στον Robbo και αυτός να πρέπει να τρέχει από τα πλάγια και να μην κάνει παιχνίδι, ή μπορούμε να πασάρουμε ακριβώς με αυτόν τον τρόπο και μετά αυτός να μπορεί να σεντράρει, ώστε να σκοράρουμε. Ήμασταν καλύτεροι με τα 3 παιδιά πού μπήκαν αλλαγή, αυτό βοήθησε πολύ και είμαι χαρούμενος για αυτό, αλλά κυρίως για το το γεγονός ότι ο Adam πέτυχε αυτό το γκολ, ένα πολύ σημαντικό γκολ. Όλα καλά.»

  • Για το αν το στιλ παιχνιδιού της Manchester United ‘τον απογοήτευσε’:

«Γιατί να με απογοητεύσει; Δεν είμαι ο άνθρωπος πού θα έπρεπε να είναι απογοητευμένος από το στιλ παιχνιδιού της Manchester United. Είναι απλά ένα γεγονός όταν ερχόμαστε εδώ. Φέτος, πέρυσι, πρόπερσι, απλά αμύνονται, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι OK και δεν τους κάνω κριτική, είναι απλά ένα γεγονός. Το βλέπεις, όλοι είναι χαρούμενοι. Όταν σκέφτεσαι ένα παιχνίδι της Man United εναντίον της Liverpool, σκέφτεσαι ότι και οι δύο ομάδες θα προσπαθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, όμως δεν είναι αυτό συνήθως. Ξανά, η ποιότητα – εμείς είμαστε η μία ομάδα, όλοι είναι ‘στην τσίτα’ όταν η United παίζει εναντίον μας. Γι’ αυτό το λόγο είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίζεις, με την ποιότητα πού έχουν και με τον τρόπο πού παρατάσσονται. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, περιμέναμε να τα πάμε καλύτερα, νομίζω ότι μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα σήμερα, άλλα δεν το κάναμε. Όμως δε μπορείς να παίζεις έτσι απέναντι σε κάθε ομάδα. Όπως είπα, δεν είμαι εγώ αυτός πού θα κριτικάρει κάτι τέτοιο (το πως παρατάσσεται και παίζει η Manchester United)

  • Τέλος, για το αν η προσέγγιση πού υιοθέτησε η United στο χθεσινό ντέρμπι αποτελεί κομπλιμέντο για τη Liverpool, ο Klopp είπε:

«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι είναι κομπλιμέντο. Είναι καλή ομάδα, και όταν παίζουν εναντίον μίας άλλης ομάδας, είναι φυσικό να σκέφτεται ο κόσμος πώς θα μας σταματήσουν. Νομίζω ότι παίξαμε και εμείς ρόλο σε αυτό στο πρώτο ημίχρονο, με την έννοια ότι αποτρέψαμε οι ίδιοι τον εαυτό μας (από το να δημιουργήσουμε). Όμως φυσικά, η United αμύνθηκε πολύ καλά, ενώ μπροστά έχει την ταχύτητα με τον Rashford και τον James, γεγονός πού μας έκανε τη ζωή άβολη. Ξεκινάνε την επίθεσή τους από πίσω και μετά βγαίνουν γρήγορα μπροστά, γεγονός πού δεν είναι cool για μας. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος (του τρόπου με τον οποίο επιτίθενται), στο οποίο αμυνθήκαμε OK, όμως δε μπορείς να αμυνθείς τέλεια σε αυτό, γιατί θα χάσεις τη μπάλα και αυτοί θα βρουν χώρο για σουτ. Έπρεπε να είχαμε παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, αυτό περιμέναμε από τους εαυτούς μας, οπότε δεν κάνουμε κριτική στη United, παρά μόνο σε εμάς.»

Jurgen Klopp και Ole Gunnar Solskaer κατά τη διάρκεια του ντέρμπι.
Jurgen Klopp και Ole Gunnar Solskaer κατά τη διάρκεια του ντέρμπι.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com