Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 11/10/1963 Χρόνια πολλά Ronnie Rosenthal (vid)

Σαν σήμερα: 11/10/1963 Χρόνια πολλά Ronnie Rosenthal (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στη Haifa του Ισραήλ ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, πρώην επιθετικός των Reds, Ronnie Rosenthal.

Ο Ισραηλινός striker θα ξεκινήσει την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Maccabi Haifa σε ηλικία 11 ετών, για να ανέβει στην ανδρική ομάδα το 1979 στα 16 του. Το 1986 θα μετακινηθεί στο Βέλγιο και για λογαριασμό της Club Brugge, στην οποία θα παραμείνει για 2 χρονιές και μετά θα μετεγγραφεί στην Standard Λιέγης από όπου και αποκτήθηκε από τους Κόκκινους με τη μορφή δανεισμού τον Μάρτιο του 1990, συμβάλλοντας αρκετά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνη τη χρονιά.

Ο Kenny Dalglish είχε πει χαρακτηριστικά: «Ο Ronnie μας έδωσε αυτό το κάτι παραπάνω που χρειαζόμασταν. Ήταν αυτό το στοιχείο που μας έδωσε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά.»

Από τον Μάρτιο μέχρι και το τέλος εκείνης της σεζόν, ο Ronnie αγωνίστηκε σε 8 αγώνες και σκόραρε 7 φορές, κάτι που οδήγησε τη Liverpool να δαπανήσει 1,1εκατ. λίρες για τη μεταγραφή του. Ήταν ο πρώτος μη Βρετανός παίχτης που μεταγράφηκε σε αγγλική ομάδα και κόστισε πάνω από 1 εκατ. λίρες.

Στους Reds θα παραμείνει για 4 χρονιές, καταγράφοντας 97 συμμετοχές με την famous Red shirt και σημειώνοντας 22 γκολ. Την τελευταία του χρονιά στο Anfield και με την εμφάνιση του «God» Robbie Fowler, ο Ισραηλινός επιθετικός μετακινήθηκε στο Λονδίνο για χάρη της Tottenham, με τους Spurs να πληρώνουν 250.000 λίρες για την απόκτησή του από τους Reds.

Παρακολουθήστε παρακάτω, ένα μικρό αφιέρωμα στον Ronnie:

Σαν σήμερα: 11/10/1963 Χρόνια πολλά Ronnie Rosenthal
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com