Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους να κερδίζει

Η Liverpool βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους να κερδίζει

Συντάκτης κειμένου: Jamie McLaughlin, Μετάφραση – Επιμέλεια: Ανδρέας Αλιμπέτρης

Στις 18.45 το περασμένο Σάββατο, είχα παραιτηθεί από την πίστη στην άποψη ότι η Liverpool θα έπαιρνε μόνο ένα βαθμό από τη Leicester, μετά την ισοφάριση του James Maddison.

Η σκέψη της απώλειας δύο βαθμών σε εντός έδρας παιχνίδι με ανησύχησε περισσότερο, γιατί θεωρούσα δεδομένη τη νίκη της Manchester City κόντρα στους Wolves την Κυριακή, γεγονός πού (σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των Reds) θα μείωνε την απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες στους 3 βαθμούς.

Όμως, μέσα σε 24 ώρες συνέβη το αδιανόητο. Πρώτα ο James Milner σκόραρε από το σημείο του πέναλτι, για να δώσει 2 βαθμούς στη Liverpool, προτού η Wolves κατατροπώσει τη Mancheste City με 2-0 την επόμενη μέρα και δώσει στη Liverpool προβάδισμα 8 πόντων πριν το διάλειμμα για τις εθνικές ομάδες.

Το να έχει η Liverpool προβάδισμα 8 βαθμών ήταν κάτι το ασύλληπτο στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο Anfield, όμως οι παίκτες του Klopp βρήκαν άλλον ένα τρόπο να κερδίσουν.

Η Liverpool συνεχίζει να βρίσκει τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους να κερδίζει, και αυτό είναι σημάδι πρωταθλητή.

Οι Reds έβρισκαν και πέρυσι πολλούς διαφορετικούς τρόπους να φτάνουν στη νίκη, και συνεχίζουν να το κάνουν και φέτος.

Η νίκη τους με 1-0 από τη Sheffield την προηγούμενη βδομάδα δεν ήταν ‘όμορφη’, και ήρθε εξαιτίας της ‘ευγενικής χορηγίας’ του τερματοφύλακα της Manchester United (ο Dean Henderson αγωνίζεται ως δανεικός στους Blades), και αφότου οι Reds δεν είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μία σθεναρά αντιστεκόμενη γηπεδούχο ομάδα.

Εν συνεχεία την Τετάρτη, η Liverpool έπαιξε εξαίσιο ποδόσφαιρο μέχρι να φτάσει στο 3-0 απέναντι στη Salzburg, όμως φάνηκε να ‘χύνουν την καρδάρα με το γάλα’ μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος.

Όμως για άλλη μία φορά, η Liverpool βρήκε τον τρόπο να κερδίσει, όταν ο Salah έκανε το 4-3 με ένα αποτελεσματικό (ελεύθερη μετάφραση της αγγλικής λέξης clinical) τελείωμα.

Η νίκη του Σαββάτου απέναντι στη Leicester ήταν άλλο ένα παιχνίδι πού φαινόταν να οδεύει προς την ισοπαλία, μέχρι πού ο Sadio Mane έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή στις καθυστερήσεις, για να δώσει στον James Milner την ευκαιρία να κρίνει το παιχνίδι από την άσπρη βούλα, ευκαιρία την οποία εκμεταλλεύτηκε γενναιόδωρα ο Millie.

Οι διαφορετικοί τρόποι πού βρίσκει η Liverpool για να κερδίζει είναι ζωτικής σημασίας αν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, γιατί δε μπορεί να περιμένει να ‘σκορπίζει’ κάθε φορά τους αντιπάλους της με το εξαίσιο ποδόσφαιρό της, του οποίου μάρτυρες έχουμε γίνει τόσες φορές στο παρελθόν.

Βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο της σεζόν, και παρά το προβάδισμα 8 βαθμών εις βάρος της Manchester City, υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια, όμως το μέγεθος του προβαδίσματος είναι πολύ αναπάντεχο. Είναι όμως ένα σεβαστό bonus σε αυτή την αρχική φάση της σεζόν.

Είναι ένα φανταστικό ξεκίνημα στη σεζόν για τη Liverpool, και είναι ωραίο να απολαύσουμε τη μοναξιά της κορυφής σε αυτές τις δύο εβδομάδες του international break.

Αυξάνεται συνεχώς η διαφορά της Liverpool.
Αυξάνεται συνεχώς η διαφορά της Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com