Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το έκανε θρίλερ αλλά νίκησε με τεσσάρα η Liverpool!

Το έκανε θρίλερ αλλά νίκησε με τεσσάρα η Liverpool!

Πρώτη νίκη για την Liverpool στο φετινό Uefa Champions League! Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, αν και έκαναν την ζωή τους δύσκολη, αφού προηγήθηκαν με 3-0 και ισοφαρίστηκαν σε 3-3 από την Salzburg, πήραν τελικά την νίκη με 4-3 και τους πρώτους τους πόντους στα αστέρια.

Σκόρερ για την Liverpool οι Mo Salah (2), Andrew Robertson και Sadio Mane.

Α’ Ημίχρονο: Μόλις με μια αλλαγή ξεκίνησαν στο ματς κόντρα στη Salzburg οι Reds σε σχέση με τον Σαββατιάτικο αγώνα κόντρα στην Sheffield United και αυτή λόγω τραυματισμού με τον Joe Gomez να παίρνει την θέση του Joel Matip. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στους φιλοξενούμενος με ένα σουτ του Minamino, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Adrian. Με την πρώτη τους δική όμως οι Reds άνοιξαν το σκορ στο 9′ με τον Sadio Mane! Ο Σενεγαλέζος έκανε εξαιρετική κίνηση, έπαιξε το 1-2 με τον Firmino, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στα σωστά, για να ανοίξει το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την υπεροχή και κατοχή σε όλη τη διάρκεια του πρώτο μέρους και στο 25ο λεπτό εξαφάνισαν κυριολεκτικά την μπάλα και την εμφάνισαν στα δίχτυα των Αυστριακών μέσω του Robertson! Ο Σκωτσέζος ξεκίνησε την προσπάθεια, έδωσε στον Henderson και προωθήθηκε με τον αρχηγό να βρίσκει με εκπληκτική πάσα τον Trent Alexander-Arnold και ο τελευταίος να δίνει την ασίστ στον Robbo, για να σημειώσει ο τελευταίος το δεύτερο του γκολ με την Κόκκινη φανέλα! Μεγάλη ευκαιρία είχαν οι Reds για το τρίτο τέρμα πέντε λεπτά αργότερα με τον Salah, ο οποίος όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ. Στο 32′ είχαν και οι Αυστριακοί την ευκαιρία τους ξανά με τον Minamino, όμως ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε προσωρινά το μηδέν στην άμυνα, για να έρθει ο Salah και να γράψει το 3-0 από κοντά με σουτ στο 36′ μετά από ασταθή απόκρουση του Stankovic σε κεφαλιά του Firmino. Η Salzburg είχε όμως απάντηση στο τέρμα των Reds και στο 39′ μείωσε με εξαιρετικό γκολ του Hwang Hee-Chan, ο οποίος απέφυγε τον Virgil van Dijk με εκπληκτική προσποίηση και σημάδεψε σωστά για το 3-1.

Β’ Ημίχρονο: Κοντά στην μείωση του σκορ έφτασε η Salzburg στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Adrian πέτυχε με το βολέ του τον Daka και η μπάλα για λίγο δεν κατέληξε στα δίχτυα. Οι Αυστριακοί όσο πέρναγε η ώρα έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και απείλησαν και στο 53′ με τον Hwang. Σπουδαία ευκαιρία είχε και η Liverpool στο 54′ με τον Wijnaldum να παίρνει μια πολύ καλή πάσα από τον Mane, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά να μην βρίσκει καν εστία. Οι Reds υποχωρούσαν όλο και περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο και δέχθηκαν τελικά το δεύτερο τέρμα στο 56ο λεπτό με σκόρερ τον Minamino. Όμορφο τέρμα από Ιάπωνα. Αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ πέρασε στον αγώνα ο Haaland αντί του Daka από πλευράς Salzburg και ήταν εκείνος που έδωσε την λύση και την ισοφάριση για τους Αυστριακούς στο 61′ με ένα απλό tap in. Η άμυνα της Liverpool είχε ακόμη μια κακή αντίδραση στο ματς και ο Gomez δεν μάρκαρε ποτέ τον Haaland. Αμέσως μετά το γκολ αντικαταστάθηκε ο Henderson από τον Milner, ενώ λίγα λεπτά αργότερα πέρασε στον αγώνα και ο Origi αντί του Wijnaldum. Ευτυχώς για την Liverpool, το ισόπαλο σκορ δεν κράτησε για πολύ, μόνο για 8 λεπτά, όπως και στο δεύτερο ημίχρονο. Τόσο χρειάστηκε η ομάδα του Klopp, για να ανακτήσει το προβάδισμα με γκολ του Mo Salah με το αριστερό μετά από έξυπνη ασίστ του Firmino με το κεφάλι. Παραλίγο να σημειώσει και πέμπτο γκολ η Liverpool μετά από μια απίστευτη έμπνευση του Alexander-Arnold με κόρνερ α λα Barcelona, αλλά ο Mane δεν περίμενε την σέντρα και δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά. Ο Adrian ήταν σε ετοιμότητα στο 74′ και μπλόκαρε σταθερά την προσπάθεια του Okugawa. Οι Reds έκλεισαν τις αλλαγές τους με τον Naby Keita να αντικαθιστά τον σκόρερ δύο τερμάτων, Mo Salah. Στα τελευταία λεπτά οι Πρωταθλητές Ευρώπης προστάτεψαν σωστά το σκορ και πήραν την νίκη.

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα του Σαββάτου στο Anfield με αντίπαλο την Leicester.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Milner 62′), Wijnaldum (Origi 64′), Salah (Keita 90+1′), Mane, Firmino

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Lovren, Lallana, Oxlade-Chamberlain

Salzburg: Stankovic, Kristensen, Onguene, Wober, Ulmer, Minamino, Mwepu, Junuzovic (Ashimeru 78′), Szoboszlai (Okugawa 70′),  Daka (Haaland 56′), Hwang

Ένα τρελό ματς που βρήκε τους Reds νικητές.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com