Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Άλωσε το Λονδίνο και παρέμεινε στο +5 η Liverpool!

Άλωσε το Λονδίνο και παρέμεινε στο +5 η Liverpool!

Τεράστια νίκη για την μεγάλη Liverpool! Μπορεί να δυσκολεύτηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και δικαιολογημένα, καθώς ήταν κουρασμένη από το ματς της Τρίτης με την Napoli, όμως οι Reds έφυγαν με το διπλό από το Stamford Bridge με σκορ 1-2 και οδηγούν την κούρσα της Premier League μετά από 6 αγώνες και βρίσκονται στο +5 από την Manchester City.

Για την ομάδα του Jürgen Klopp σκόραραν οι Trent Alexander-Arnold και Bobby Firmino, ενώ για τους Μπλε μείωσε ο Kante.

Α’ Ημίχρονο: Με μόλις μια αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Napoli ξεκίνησε στον αγώνα με την Chelsea, η Liverpool, καθώς στην ενδεκάδα επέστρεψε ο αρχηγός, Jordan Henderson και στον πάγκο έμεινε ο James Milner. Οι Reds μπήκαν καλύτερα στο ματς, είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα και σκόραραν με την πρώτη τους ευκαιρία! Ο Christensen έκανε φάουλ στον Sadio Mane, λίγο έξω από την περιοχή και ο Alexander-Arnold το έστειλε στα δίχτυα του Kepa με ένα πολύ δυνατό δεξί σουτ μετά από στρώσιμο του Mo Salah. Στο 24′ ο Adrian πραγματοποίησε μια μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ του Abraham, για να διατηρήσει το μηδέν και το VAR βοήθησε τους Reds να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και στο 27′, όταν ο Azpilicueta σκόραρε μετά από κακή αντίδραση της άμυνας της Liverpool, αλλά ακυρώθηκε ορθώς μετά από χρήση VAR, καθώς ο Mason Mount βρισκόταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Αμέσως μετά το γκολ των Μπλε, που ακυρώθηκε η Liverpool κατάφερε εκείνη και μάλιστα με πεντακάθαρο γκολ! Ξανά από στημένη φάση, αλλά αυτή την φορά με τον Robertson να σεντράρει και τον Bobby Firmino να σηκώνεται ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας της Chelsea και με κεφαλιά έγραψε το 0-2 στο 30ο λεπτό! Ευκαιρία να σκοράρει είχε και ο Mo Salah στο 38′, αλλά ο Christensen με το σώμα απομάκρυνε την προσπάθεια του Αιγύπτιου. Τελική είχαν οι Μπλε και στη 45′ με κεφαλιά του Abraham, αλλά ο Άγγλος φορ δεν βρήκε εστία.

Β’ Ημίχρονο: Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Liverpool άγγιξε το 0-3 με πλασέ του Firmino, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Kepa. Στο 60′ απείλησε για πρώτη φορά η Chelsea στο δεύτερο ημίχρονο, πρώτα με τακουνάκι του Abraham και έπειτα με σουτ του Kante, χωρίς όμως να βρει εστία. Αρκετά άστοχο ήταν το σουτ του Gini Wijnaldum στο 65′. Τελικά η Chelsea μείωσε με την δεύτερη τελική του Kante στο δεύτερο μέρος. Ο Γάλλος σημείωσε ένα καταπληκτικό τέρμα, εκμεταλλευόμενος το κενό στην Κόκκινη άμυνα και οι Μπλε μείωσαν σε 1-2 με την ατομική του προσπάθεια στο 71′. Αμέσως μετά τη μείωση του σκορ, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Milner αντί του Mane. Αμέσως μετά το γκολ οι Μπλε είχαν ανεβάσει ρυθμό και πιέζαν για την ισοφάριση χωρίς ωστόσο να βρουν κάποια καλή στιγμή, ενώ στο 84′ ο Henderson αντικαστάθηκε από τον Adam Lallana. Την ευκαιρία της η Chelsea την βρήκε τελικά με κεφαλιά του Batshuayi στο 88′, η οποία έφυγε λίγο έξω από την εστία του Adrian. Κοντά στην ισοφάριση έφτασε και ο Mason Mount με πλασέ στο 90′, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια των Reds. Η μακρινή προσπάθεια του Jorginho ένα λεπτό αργότερα έφυγε αρκετά άουτ, ενώ στο 92′ η Liverpool ολοκλήρωσε τις αλλαγές της με τον Joe Gomez αντί του Mo Salah.

 

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Τετάρτη με την MK Dons για το Carabao Cup.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen (Zouma 42′), Tomori, Emerson (Alonso 15′) Kante, Jorginho, Kovacic, Willian, Mount, Abraham (Batshuayi 76′)

Έμειναν στον πάγκο: Caballero, Barkley, Pedro, Pulisic

Liverpool: Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Lallana 83′), Wijnaldum, Salah (Gomez 90+2′), Mane (Milner 72′), Firmino

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Brewster

Ο Trent Alexander-Arnold σκοράρει και βάζει μπροστά τους Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com