Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 3/9/1947 Γεννιέται ο Gérard Houllier (vid)

Σαν σήμερα: 3/9/1947 Γεννιέται ο Gérard Houllier (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα το 1947 στο Therouanne της Γαλλίας ο πρώην προπονητής μας Gerard Houllier, ο οποίος μας οδήγησε στην «τρελή» πορεία του 2001, όπου η ομάδας μας κατέκτησε κάθε δυνατό τίτλο εκείνη την εποχή, δυστυχώς όμως όχι και το πρωτάθλημα της Premier League.

Ο Γάλλος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μας τον Ιούλιο του 1998 από κοινού με τον Roy Evans. Η συνεργασία δεν θα κρατήσει για πολύ αφού ο Roy θα παραιτηθεί το Νοέμβριο του ιδίου χρόνου. Ο Houllier θα ξεκινήσει ένα 5ετές πλάνο όπως το ονόμασε το 1999. Εκείνο το καλοκαίρι παραχωρήθηκαν οι Paul Ince, David James, Jason McAteer, Rob Jones, Tony Warner και Steve Harkness, ενώ ο Steve McManaman θα αφεθεί ελεύθερος!!! Την ίδια στιγμή 8 νέοι παίχτες θα αποκτηθούν και συγκεκριμένα οι Sami Hyypiä, Dietmar Hamann, Stéphane Henchoz, Vladimír Šmicer, Sander Westerveld, Titi Camara, Eric Meijer και Djimi Traoré, ενώ παράλληλα το προπονητικό μας κέντρο στο Melwood υπέστη αρκετές σημαντικές αλλαγές.

Το «χτίσιμο» της ομάδας συνεχίστηκε από τον Houllier το 2000 με την απόκτηση των Markus Babbel, Nicky Barmby, Pegguy Arphexad, Grégory Vignal, Emile Heskey, Gary McAllister, Igor Bišćan και Christian Ziege. Η χρονιά του ήταν πραγματικά το 2001, όπου υπό τις οδηγίες του η Liverpool θα κατακτήσει τότε το UEFA Cup, το UEFA Super Cup, το Κύπελλο Αγγλίας το League Cup και το Community Shield.

Τον Οκτώβριο του 2001 και συγκεκριμένα στο ημίχρονο του αγώνα εναντίον της Leeds, ο Houllier θα αισθανθεί αδιαθεσία και θα διακομισθεί επειγόντως στο νοσοκομείο όπου και θα διαγνωσθεί στένωση της αορτής. Τεχνικός της ομάδας μας ανέλαβε προσωρινά ο Phil Thomson  με τον Houllier να επιστρέφει στον πάγκο μετά από 5 μήνες.

Τελικά τον Μάιο του 2004, ύστερα από μια σεζόν όπου τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες, έχοντας διαθέσει σημαντικά ποσά για μεταγραφές και έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, ο Houllier θα λύσει το συμβόλαιό του με τη Liverpool για να τον διαδεχθεί ο Rafa Benitez. Ο συνολικός αριθμός παιχνιδιών στον οποίο διετέλεσε προπονητής των Reds ανήλθε στα 307.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω link, τα κατορθώματα των Reds στην εποχή του Houllier:

Σαν σήμερα: 3/9/1947 Γεννιέται ο Gérard Houllier
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com