Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 31/8/1982 Γεννιέται ο Pepe Reina (vid)

Σαν σήμερα: 31/8/1982 Γεννιέται ο Pepe Reina (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα το 1982 στη Μαδρίτη ο Jose Manuel (Pepe) Reina, γιος του φημισμένου πρώην goalkeeper της Barcelona & της Atletico Madrid Miguel Reina

Ο Pepe ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 από τις ακαδημίες της Barcelona. Στη συνέχεια θα πάει στη Villareal, όμως η Liverpool θα τον αγοράσει το καλοκαίρι του 2005 δίνοντας 6εκατ. λίρες. Στην ομάδα μας διαδέχθηκε τον Jerzy Dudek κάτω από τα δοκάρια κερδίζοντας αμέσως φανέλα βασικού.

Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας, έχοντας καταλυτική συμβολή, αφού στον τελικό εναντίον της West Ham θα αποκρούσει 3 από τα 4 πέναλτι. Το 2007 θα φτάσει στον τελικό του Champions League καταφέρνοντας ότι και ο πατέρας του το 1974.

Κατέχει μια σειρά από ρεκόρ που πολλοί θα ζήλευαν. Κατ’ αρχήν έχει κερδίσει το βραβείο Golden Glove που απονέμεται στον  καλύτερο τερματοφύλακα της Premier League, 4 φορές ήδη. Επίσης είναι ο τερματοφύλακας της Liverpool που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στους πρώτους 50 αγώνες της ομάδας μας, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε ο Ray Clemence από το 1971. Ο Ray είχε δεχθεί 32 ενώ ο Pepe δέχθηκε 29.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2008 θα γίνει ο τερματοφύλακας της Liverpool που θα κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 50 αγώνες πρωταθλήματος σε μόλις 92 αγώνες, σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ του  Ray Clemence ο οποίος είχε πετύχει το εν λόγω ρεκόρ σε 95 αγώνες. Στις 22 Μαρτίου του 2009 ο Pepe θα σπάσει και το τελευταίο ρεκόρ που είχε απομείνει, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 100 αγώνες, κάτι που του πήρε 197 αγώνες συνολικά για να πετύχει. Κι αυτό το ρεκόρ κατείχε ο Ray Clemence μόνο που το είχε πετύχει σε 200 αγώνες.

Μετά από 8 συνεχόμενες χρονιές, θα μετακινηθεί στη Napoli ως δανεικός για μία season και μετά θα πάει στο Μόναχο και στη Bayern με μετεγγραφή.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Pepe με την Κόκκινη φανέλα σε εντυπωσιακές στιγμές:

Σαν σήμερα: 31/8/1982 Γεννιέται ο Pepe Reina
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com