Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πολύ καλύτερη η Liverpool, στα πέναλτι το Community Shield η City

Πολύ καλύτερη η Liverpool, στα πέναλτι το Community Shield η City

Στην Manchester City ο πρώτος τίτλος της σεζόν! Η Liverpool ήταν πολύ καλύτερη από τους Πολίτες, ισοπέδωσε την ομάδα του Pep Guardiola στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι Cityzens ήταν για ακόμη μια φορά πιο τυχεροί και κατέκτησαν το Community Shield στα πέναλτι με 5-4.

Α’ Ημίχρονο: Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα παρέταξε ο Jürgen Klopp για το Community Shield με τους Firmino, Salah, Origi να αποτελούν την επιθετική τριάδα και τον Joe Gomez να ξεκινάει στο κέντρο της άμυνας. Την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα την είχε η Manchester City στο 4’ με ένα σουτ του Sane, το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Alisson. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Joe Gomez. Οι Reds απάντησαν στις ευκαιρίες στο 6’ με ένα δυνατό σουτ του Firmino, το οποίο μπλόκαρε ο Bravo. Μια ακόμη ευκαιρία είχε η Liverpool με το πλασέ του Salah να φεύγει λίγο εκτός εστίας του Bravo στο 8ο λεπτό. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 12’ οι Πολίτες άνοιξαν το σκορ με τον Raheem Sterling να σκοράρει από κοντά από αποτυχημένη προσπάθεια της Κόκκινης άμυνας να βγάλει οφσάϊντ την επίθεση της City. Στο μεταξύ η ομάδα του Guardiola είχε χάσει τον Leroy Sane με τραυματισμό και στη θέση του είχε περάσει ο Gabriel Jesus. Την εξωτερική πλευρά του δοκαριού σημάδεψε ο Salah στο 15’ μετά από εξαιρετική κίνηση, ενώ η City έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Sterling, αλλά ο Alisson είχε απάντηση. Πάνω από τα δοκάρια του Bravo έφυγε η προσπάθεια του Salah στο 29’. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Pep Guardiola να δέχεται την κίτρινη κάρτα από τον Martin Atkinson.

Β’ Ημίχρονο: Με ευκαιρία για τους Πολίτες ξεκίνησε και η επανάληψη. Δεν βρήκε στόχο του σουτ του Silva στο 47’. Η City άγγιξε το 2-0 στο 49’ με το δοκάρι του Raheem Sterling, από μια φάση, η οποία δεν έπρεπε ποτέ να μετρήσει, διότι ο Άγγλος εξτρέμ βρισκόταν σε θέση οφσάϊντ, το οποίο δεν είδε ποτέ η Massey-Ellis. Μια ανάσα από την ισοφάριση έφτασαν οι Reds στο 57’ με προσπάθεια του Virgil van Dijk μετά από κόρνερ, η οποία βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και λίγα εκατοστά δεν πέρασε ολόκληρη την γραμμή, ενώ ένα λεπτό αργότερα και ο Salah σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Bravo. Για μια ακόμη φορά η Manchester City στάθηκε πιο τυχερή από την Liverpool. Οι Πολίτες θα μπορούσαν να είχαν διπλασίασει το προβάδισμά τους στο 61’, αλλά ο Raheem Sterling λύγισε από την πίεση, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Alisson. Η Liverpool στο μεταξύ είχε κερδίσει και την μάχη της εξέδρας με το travelling Kop να μην έχει σταματήσει να τραγουδάει. Στο 67’ οι Reds πραγματοποίησαν δύο αλλαγές με τον Keita να αντικαθιστά τον Fabinho και τον Matip τον Alexander-Arnold. Ο Salah απείλησε ξανά στο 69’ με ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Bravo είχε απάντηση. Εύκολα μπλόκαρε ο Alisson το αδύναμο σουτ του De Bruyne στο 73ο λεπτό. Τελικά οι Reds ήταν αυτοί που βρήκαν το επόμενο γκολ του αγώνα! Το άξιζαν και το έβαλαν με σκόρερ τον Matip! Ο Καμερουνέζος σκόραρε με κεφαλιά μετά από μια εξαιρετική ασίστ του Virgil van Dijk. Αμέσως μετά το γκολ, ο Klopp πραγματοποίησε 3 αλλαγές και οι Shaqiri, Chamberlain και Lallana πέρασαν στον αγώνα αντί των Henderson, Firmino και Origi. Μεγάλη ευκαιρία είχαν οι Reds στο 83’ με τον Lallana να στρώνει στον Keita και η προσπάθεια του τελευταίου να σταματάει στον Bravo. Ακόμη μια καλή στιγμή για την Liverpool με προσπάθεια του Salah, που κόντραρε στο 86’ και έφυγε κόρνερ. Και πάλι η τελική του Salah σταμάτησε στον Bravo ένα λεπτό αργότερα. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα Salah έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Σπουδαία επέμβαση από τον Bravo. Ξανά κοντά στο γκολ έφτασε ο Mo Salah στο 92’, πρώτα με σουτ και έπειτα με κεφαλιά, την οποία έδιωξε με ψαλιδάκι ο Walker λίγο πριν περάσει η μπάλα την γραμμή! Ο Shaqiri έχασε την τελευταία ευκαιρία στο 94’ και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. 

ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 η Liverpool με τον Shaqiri.

1-1 η Manchester City με τον Gundogan.

Αστόχησε ο Gini Wijnaldum και παρέμεινε το 1-1.

2-1 η Manchester City με τον Bernando Silva.

2-2 η Liverpool με τον Lallana.

3-2 η Manchester City με τον Foden.

3-3 η Liverpool με τον Chamberlain.

4-3 η Manchester City με τον Zinchenko.

4-4 η Liverpool με τον Salah.

5-4 η Manchester City με τον Gabriel Jesus και κατέκτησε το Community Shield.

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Παρασκευή κόντρα στην Norwich.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Matip 67′), Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho (Keita 67′), Henderson (Lallana 79′), Wijnaldum, Salah, Origi (Oxlade-Chamberlain 79′), Firmino (Shaqiri 79)

Manchester City: Bravo, Walker, Stones, Otamendi, Zinchenko, Rodri, Silva (Gundogan 61′), De Bruyne (Foden 89′), Sane (Jesus 13′), Bernardo, Sterling.

Ο Matip ισοφάρισε για τους Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com