Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το μεγάλο λάθος της Liverpool με τον Lazar Markovic!

Το μεγάλο λάθος της Liverpool με τον Lazar Markovic!

Έχουν περάσει 5 χρόνια από την ημέρα που οι Κόκκινοι έδωσαν 20 εκατομμύρια λίρες για να φέρουν τον Lazar Markovic στο Anfield και η αλήθεια είναι ότι από τότε έχουν αλλάξει πολλά όσο αφορά την απόκτηση παικτών!

Πριν όμως από 5 χρόνια, τέτοια περίοδο, οι οπαδοί των Κόκκινων πανηγύριζαν αυτό που φαινόταν ως μεγάλη επιτυχία στα μάτια τους.

Ο Lazar Markovic έφτασε στο Anfield κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της σαιζόν 2014/15 ,καθώς οι Κόκκινοι προσπαθούσαν να ενισχύσουν κι άλλο την ομάδα τους μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Premier League την προηγούμενη σαιζόν.

«Ελπίζω ότι θα εκπληρώσω τις προσδοκίες των οπαδών, προπονητών, παικτών και όλων όσων συνδέονται με την ομάδα» είπε με την άφιξη του ο Σέρβος στο liverpoolfc.com.

Δυστυχώς αυτό που ακολούθησε ήταν το ακριβώς αντίθετο!

Σε ηλικία μόλις 20 χρονών ,όταν έβαλε την υπογραφή του στο μακροχρόνιο συμβόλαιο του με τη Liverpool ,ο Markovic φαινόταν προορισμένος για μεγάλα πράγματα.

Ο ίδιος Ο Brendan Rodgers ήταν απόλυτα πεπεισμένος γι αυτό ,λέγοντας : «Ο Lazar μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Μου αρέσει όμως ο τρόπος που επιτίθεται στους αγώνες και ότι είναι πάντα θετικός, φροντίζοντας πάντα να συμβεί κάτι στον αγωνιστικό χώρο.»

«Θα ταιριάξει απόλυτα με τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε στη Liverpool.» είχε πει.

Αυτό το ταίριασμα όμως αποδείχθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο από όλα.

Κατά τη διάρκεια της παρθενικής του σαιζόν στη Liverpool, ο Σέρβος έπαιξε συνολικά σε 34 αγώνες, σημειώνοντας μόλις 3 τέρματα.

Μετά λοιπόν από μια σχετικά απρόσωπη απόδοση στις αντίπαλες περιοχές, ο Markovic, μπορεί να ήλπιζε ότι θα ξεκινούσε την επόμενη σαιζόν με καλύτερους όρους βελτιώνοντας την εικόνα του.

Αυτή ήταν όμως μια ευκαιρία που δεν του δόθηκε ποτέ!

Διαδοχικοί δανεισμοί ήταν το επόμενο στάδιο στην καριέρα του, καθώς ο Σέρβος προσπάθησε να αναζωογονήσει την καριέρα του μακριά από το Merseyside.

Πήγε πρώτα στην Fenerbahce, όπου απέτυχε να σκοράρει σε 14 εμφανίσεις για το πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στον Sporting Lisbon –δανεικός για έναν χρόνο.

Στην τελευταία του σαιζόν ,πριν τον δανεισμό του στην Πορτογαλία, είχε κατακτήσει ως παίκτης το treble, αλλά δυστυχώς γι αυτόν οι αποδόσεις του στον Sporting δεν είχαν ανάλογη εικόνα οπότε –με αμοιβαία συμφωνία, οι Πορτογάλοι διέκοψαν τον δανεισμό του τον Γενάρη και τον έστειλαν πίσω στο Anfield.

Και πάλι όμως ο Markovic βρέθηκε σε κίνηση, πρώτα στη Hull City και μετά στην Anderlecht με την τελευταία να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του-τελειώνοντας έτσι τον εφιάλτη του στη Liverpool.

Οι Βέλγοι πρόσφεραν 2.9 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση του Σέρβου και οι Κόκκινοι δεν είχαν θέμα παραχώρησης του-για το συγκεκριμένο ποσό, αλλά η μετακίνηση του τελικά δεν ολοκληρώθηκε γιατί δεν συμφώνησε με τους Βέλγους τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του.

Στην αρχή της σαιζόν 2018/19 και μετά από προσπάθειες 4 χρόνων, ο Σέρβος βρέθηκε χωρίς ομάδα για να μπορέσει ξανά να λανσάρει την καριέρα του, και όχι μόνο αυτό, αλλά βρέθηκε κολλημένος στο ρόστερ της Ακαδημίας στο Kirkby.

Αυτό ήταν και που σηματοδότησε τελικά το τέλος της απογοητευτικής του παραμονής.

Ο Markovic πλέον είναι ελεύθερος, πρόσφατα τον απελευθέρωσε η Fulham ,αλλά παραμένει μυστήριο όσο αφορά το μέλλον του.

Κατά περιόδους στη Liverpool, έδειξε στοιχεία μεγάλου ταλέντου- όπως το ακροβατικό από 20 γιάρδες σουτ εναντίον της Sunderland που είχε βρει το δοκάρι.

Υπήρχαν όμως και περίοδοι που νόμιζες ότι ο παίκτης δεν μπορούσε να σκεφτεί λογικά, όπως στην αποβολή του με κόκκινη κάρτα ,όταν κατά λάθος το χέρι του χτύπησε στο πρόσωπο τον Behrang Safari της Βασιλείας.

Το συναίσθημα όμως που απομένει μετά την πεντάχρονη παραμονή του στο Anfield, είναι αυτό της σύγχυσης.

Σε τι είδους παίκτη θα μπορούσε να εξελιχθεί αν τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά;

Το μεταγραφικό πάντως λάθος είναι δεδομένο και αν η ομάδα δεν χρειάζεται υπενθύμιση γι αυτό, οι επιτυχίες στο θέμα απόκτησης παικτών τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι στη Διοίκηση σίγουρα το θεωρούν πλέον ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Παλιότερα τέτοιου είδους ρίσκα δεν ήταν άγνωστα στους Κόκκινους , με τους Iago Aspas, OussamaAssaidi, Fabio Borini, να έρχονται στο Anfield ως «άγνωστοι».

Πλέον όμως με τον Jurgen Klopp στο τιμόνι , οι ζαριές δεν αποτελούν πια επιλογές για την ομάδα, στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στο βάθρο της, τόσο στην Ευρώπη-που το πέτυχε, όσο και στην Αγγλία.

Ο Markovic πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Blackburn το περασμένο καλοκαίρι.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com