Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Από το Prenton Park στο Wembley- ο πλήρης οδηγός!

Από το Prenton Park στο Wembley- ο πλήρης οδηγός!

Μια τυπικά πολυάσχολη περίοδος προετοιμασίας βρίσκεται και πάλι μπροστά στη Liverpool, και οι Κόκκινοι, θα παίξουν 8 αγώνες σε μερικά από τα καλύτερα στάδια του κόσμου!

Μάλιστα κάθε αγώνας φιλοξενείται και σε διαφορετικό στάδιο, με την ομάδα του Jurgen Klopp να ξεκινά με τοπικά φιλικά πριν να ανεβάσει στροφές καθώς θα πλησιάζει η έναρξη του πρωταθλήματος.

Παραθέτουμε λοιπόν τα στάδια αλλά και τις ημερομηνίες που θα φιλοξενήσουν τους Κόκκινους αυτό το καλοκαίρι.

1. Prenton Park- Tranmere Rovers (11/7 9:30 μμ)

Που; Στο Birkenhead, Merseyside

Έδρα ; Tranmere Rovers, LFC Women και U23

Χωρητικότητα; 16.587

Το ταξίδι στους γείτονες της Tranmere αποτελεί ρουτίνα τα 4 τελευταία χρόνια και τυπικά σηματοδοτεί την έναρξη των φιλικών της προετοιμασίας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο αγώνας αυτός θα λάβει γιορτινό χαρακτήρα αφού Liverpool και Tranmere είναι οι μόνες ομάδες του Merseyside που κατέκτησαν τρόπαια-ως γνωστόν η Tranmere Rovers κέρδισε στον Τελικό των play off της League 2 ,τον Μάιο.

Το Prenton Park είναι αρκετά οικείο στους Κόκκινους ,αν και υπήρξε έδρα της Tranmere από το 1912, αφού φιλοξενεί τις γυναικείες τους ομάδες αλλά και την Under 23.

O αγωνιστικός χώρος θεωρείται εξαιρετικός και το γήπεδο θεωρείται ως ένα από τα παραδοσιακά Αγγλικά αυτού του τύπου, με 4 κερκίδες πολύ κοντά του , ενώ διαθέτει και το δικό του Kop End.

Τις τρεις προηγούμενες χρονιές η ομάδα του Klopp ήταν παραγωγική στο Prenton Park ,σημειώνοντας ισάριθμες νίκες.

2. Valley Parade- Bradford City (14/7 5 μ.μ)

Που; Bradford, West Yorkshire

Έδρα ; Bradford City

Χωρητικότητα; 25.136

Η Liverpool ταξιδεύει σε ένα γήπεδο το οποίο έχει να επισκεφτεί 18 χρόνια.

Την τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί οι δύο ομάδες στο Valley Parade, ήταν για αγώνα της Premier League τον Μάιο του 2001 και οι Κόκκινοι είχαν επικρατήσει με 2-0. Τώρα πλέον η Bradford αγωνίζεται στη League 2.

Πρόκειται για αγώνα με πολύ ειδικό σκοπό, αφού είναι φιλανθρωπικός με στόχο τη βοήθεια του Darby Rimmer MND Foundation ,o ο οποίος ιδρύθηκε από τον πρώην παίκτη των Κόκκινων αλλά και αρχηγό της Bradford, Stephen Darby.

Το Valley Parade είναι ένα εκπληκτικό στάδιο που ξεπερνά τα στάνταρ της 4ηςΚατηγορίας στη χώρα με 25.136 διαθέσιμες θέσεις.

Άνοιξε αρχικά το 1886 για την ομάδα rugby ,Manningham RFC , και από το 1903 έγινε έδρα της Bradford City.

Έχει αλλάξει πρόσωπο αρκετές φορές από τότε με πιο αξιοσημείωτη την περίοδο ανακατασκευής του, μετά την τραγική φωτιά του 1985 που είχε στοιχίσει τη ζωή, με τραγικό τρόπο, σε 56 οπαδούς.

3. Notre Dame Stadium – Dortmund (19/7 3 π.μ.)

Πού ; Notre Dame, Indiana

Έδρα; Notre Dame Fighting Irish

Χωρητικότητα; 77.622

Οι Κόκκινοι ξεκινούν τους τρεις αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες με μία ιστορική επίσκεψη, σε ένα από τα πιο σημαντικά γήπεδα.

Ιστορική, όχι μόνο γιατί οι Κόκκινοι θα παίξουν εκεί για πρώτη φορά, αλλά και γιατί για πρώτη φορά στην 90 χρονών ιστορία του, το συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενήσει ποδοσφαιρικό αγώνα.

Άνοιξε για πρώτη φορά το 1930 μετά από κατασκευή δύο χρόνων που στοίχισε 750.000 δολάρια και αντικατέστησε το παλιό- 30.000 θέσεων, Carter Field Stadium.

Είναι ανοιχτό από πάνω ,έχοντας μια τεράστια κερκίδα που περικλείει το στάδιο-με μια μικρότερη από πάνω της, που δείχνει σαν να καταπίνει τον αγωνιστικό χώρο και η σκηνή που αντικρίζει κάποιος είναι εκπληκτική όταν το γήπεδο είναι γεμάτο.

Από τότε που άνοιξε, η χωρητικότητα του αύξανε συνέχεια ,αρχικά στις 54.000 θέσεις και στη συνέχεια στις 80.000 με την προσθήκη της 2ηςκερκίδας από πάνω που περικλείει το στάδιο. Τώρα βρίσκεται στις 77.622 μετά την δημιουργία σουιτών φιλοξενίας και στην πλειοψηφία του είναι χτισμένο σε retro .

H Arena που διαθέτει ακόμα και ελεύθερο wifi για τους οπαδούς είναι η παραδοσιακή έδρα των NCAA ,Notre Dame Fighting Irish και καυχώνται για τον αγωνιστικό τους χώρο, τον οποίο όμως οι Κόκκινοι θα πρέπει να συνηθίσουν.

4. Fenway Park- Sevilla (21/7 1 π.μ.)

Που; Boston, Massachusetts

Έδρα ; Boston Red Sox

Χωρητικότητα; 37.949

Το παλιό και πολύ φημισμένο ‘original ballpark’ μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Χτισμένο το 1912, το Fenway Park είναι η έδρα των Boston Red Sox –ιδιοκτησία της FSG, και ήταν κάποτε το γήπεδο στο οποίο ανυπομονούσαν να εμφανιστούν οι μεγάλοι του αθλήματος του Babe Ruth.

Αν και το στάδιο έχει υποβληθεί σε πολλές ανακαινίσεις ,διατηρεί τη μοναδική παράδοση ενώ ακόμα και το σχέδιο του σταδίου διατηρεί την αρχική του περίπου μορφή.

Εκτός από αγώνες baseball και μάλιστα αγώνες του World Series, έχει φιλοξενήσει αγώνες NHL Winter Classic, μποξ και ακόμα και πρωταθλήματα snowboard.

Αρκετές συναυλίες έχουν πραγματοποιηθεί επίσης εκεί, όπως των Stevie Wonder, Bruce Springsteen, The Rolling Stones, και πιο πρόσφατα η Lady Gaga.

To ντεμπούτο τους στο γήπεδο αυτό οι Κόκκινοι, το έκαναν επί Brendan Rodgers στην πρώτη του προετοιμασία το 2012, όταν οι Κόκκινοι έχασαν με 2-1 από τη Roma.

5. Yankee Stadium – Sporting CP (24/7 3 μ.μ.)

Που ; The Bronx, New York

Έδρα; New York Yankees, Pinstripe Bowl, New York City FC

Χωρητικότητα; 49.653

Ένα πιο μοντέρνο γήπεδο baseball είναι το επόμενο για επίσκεψη των Κόκκινων του Jurgen Klopp.

Ιστορικός αγώνας κι αυτός αλλά για διαφορετικό λόγο.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Liverpool θα αναμετρηθείς τον αγωνιστικό χώρο με τον Sporting CP αν και στον τομέα των μεταγραφών έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Αυτή λοιπόν η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων σε έναν αγώνα που λέγεται πλέον ‘το ντέρμπι του Rafa Camacho’ δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε λιγότερο εντυπωσιακό γήπεδο.

Αντικατέστησε το παλιό Yankee Stadium , μόλις πριν από μια δεκαετία και είναι το πιο ακριβό πλέον στάδιο στον κόσμο, αφού κόστισε 2.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η χωρητικότητα είναι 50.960 αλλά για αγώνες ποδοσφαίρου μειώνεται στις 49.653 θέσεις.

Τέσσερις κερκίδες περιζώνουν τον αγωνιστικό χώρο ενώ οι θέσεις που βρίσκονται πιο κοντά στη δράση ,αποτελούν μέρος του λεγόμενου ‘legends suite’ και είναι οι πλέον ακριβές στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Αυτή θα είναι η 2η επίσκεψη των Κόκκινων σε αυτή τη φημισμένη arena, 5 χρόνια μετά τη νίκη στα penalties επί της Manchester City .

Η Liverpool είχε παίξει και στο παλιό Yankee Stadium το 1953 φέροντας ισοπαλία με την Ελβετική Young Boys, με το τέρμα των Κόκκινων να το σημειώνει ο θρυλικός Billy Liddell.

6. Murrayfield –Napoli (28/7 7 μ.μ.)

Πού ; Edinburgh, Scotland

Έδρα ; Scottish Rugby Union, Edinburgh Rugby

Χωρητικότητα; 67.144

Οι Κόκκινοι επιστρέφουν στην Αγγλία, διαμέσου Σκωτίας, εμφανιζόμενοι για πρώτη φορά στο Murrayfield Stadium. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την γνώριμη από τους αγώνες των ομίλων του Champions League, αλλά σε φάση προετοιμασίας θα είναι η 2η φορά που θα την αντιμετωπίσουν.

Το Murrayfield είναι ένα παραδοσιακό γήπεδο rugby, με τα navy blue καθίσματα και καυχιέται για 2 κερκίδες και στις 4 πλευρές.

Το γήπεδο άνοιξε αρχικά το 1925 αλλά 70 χρόνια αργότερα ανακαινίσθηκε φθάνοντας πια στις 67.144 θέσεις, κι έτσι έγινε το μεγαλύτερο γήπεδο στη Σκωτία και το 5ο μεγαλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 1975 ,104.000 θεατές στο γήπεδο αυτό παρακολούθησαν την αναμέτρηση των Five Nations, μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας.

Σποραδικά έχει παιχθεί και ποδόσφαιρο εδώ ,με την Hearts να το χρησιμοποιεί ως έδρα το 2003 αλλά και τη σαιζόν 2017/18.

Έχει φιλοξενήσει επίσης Ημιτελικούς του Scottish League Cup, ενώ οι Hibernian και Celtic το έχουν χρησιμοποιήσει για κάποια ‘σημαντικά φιλικά τους.

Κατά καιρούς ο χλοοτάπητας του έχει ζήσει και Αμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά και συναυλίες των, David Bowie, Spice Girls, One Direction, και φυσικά τους θρύλους της Σκωτσέζικης folk, τους The Proclaimers.

7. Stade de Geneve – Lyon (31/7 8 μ.μ.)

Που; Geneva, Switzerland

Έδρα; Servette FC

Χωρητικότητα; 30.084

Η Liverpool έχει να παίξει εναντίον της Lyon, από τη σαιζόν 2009/2010 για τους ομίλους τότε του Champions League.

To Στάδιο είναι σύγχρονο-άνοιξε το 2003 μετά από τρία χρόνια ανοικοδόμησης, και είναι έδρα της Servette FC.

Παρά τη μέτρια χωρητικότητα είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ και είναι πολύ γνώριμο μέρος στον Xherdan Shaqiri , αφού η Εθνική Ελβετίας παίζει τακτικά εκεί φιλικά αλλά και προκριματικούς αγώνες.

Στο Euro του 2008 φιλοξένησε επίσης 3 αγώνες ομίλων ενώ στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει και αγώνες rugby καθώς και NLA Ice Hockey.

8. Wembley – Manchester City (4/8 5 μ.μ.)

Που; Λονδίνο, Αγγλία

Έδρα; Εθνική Αγγλίας

Χωρητικότητα; 90.000

Πρόκειται φυσικά για τον αγώνα του Community Shield , η πρώτη ανταγωνιστική αναμέτρηση της χρονιάς που θα λάβει μέρος στο Σπίτι του Ποδοσφαίρου.

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση των Κόκκινων σε αντίστοιχο αγώνα από το 2006 όταν και είχαν νικήσει με 2-1 την Chelsea στο Millennium Stadium.

Το Fenway Park στο φιλικό της Liverpool με την Roma το 2012.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com