Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και την Liverpool μου!!!

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και την Liverpool μου!!!

Γράφει ο Γιάννης Μαδυτινός, φίλος του site μας και της σελίδας μας στο facebook

Αγαπητέ αναγνώστη, θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ρομαντικό όσον αφορά το ποδόσφαιρό;

Εμείς οι φίλοι της Liverpool συνήθως χαρακτηρίζουμε τους εαυτούς μας ως τέτοιους. Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους της ηλικίας μου (κάτω των 30) τα ίδια τα χαρακτηριστικά της ομάδας πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να το ισχυριζόμαστε. Δεν έχουμε δει την ομάδα να κερδίζει το πρωτάθλημα, αλλά γνωρίζουμε από την ιστορία τα πρωταθλήματα που έχει κερδίσει με δυνατό για την εποχή ρόστερ. Έχουμε ζήσει την κατάκτηση ενός Champions League το 2005, με ίσως τον καλύτερο και πιο δυνατό συναισθηματικά τελικό της διοργάνωσης (βλέπε ρόστερ των 2 ομάδων, σκορ ημιχρόνου). Όσοι είμαστε και συγκεκριμένης αντίληψης για την κοινωνία ταυτιζόμαστε με τα ιδανικά με τα οποία ξεκίνησε ο σύλλογος σαν ομάδα των λιμενεργατών.

Για όσους δεν γνωρίζουν για το τελευταίο ο προπονητής της ομάδας μας που λατρεύτηκε σαν θεός, ο Bill Shankly είχε πει:

«Ο Σοσιαλισμός που πιστεύω δεν είναι ακριβώς πολιτική. Είναι τρόπος ζωής. Είναι ανθρωπιά. Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος να ζεις και να είσαι πραγματικά επιτυχημένος είναι από συλλογική προσπάθεια, με όλους να δουλεύουν για τους άλλους, όλοι να βοηθάνε τους άλλους και όλοι να έχουν μερίδιο την ανταμοιβής στο τέλος της μέρας. Μπορεί να ζητάω πολλά, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που βλέπω το ποδόσφαιρο και ο τρόπος που βλέπω την ζωή»

Ακόμα ο πολυαγαπημένος επιθετικός της ομάδας μας Robbie Fowler, το 1997 χρεώθηκε με πρόστιμο 900 λιρών διότι σαν πανηγυρισμό σε γκολ του, επέλεξε να δείξει την μπλούζα που φορούσε κάτω από την φανέλα της ομάδας, που έγραφε για τους 500 λιμενεργάτες του Λίβερπουλ που απολύθηκαν.

Όλα αυτά προφανώς και μας δημιουργούν μια ρομαντική διάθεση απέναντι στην ομάδα μας. Μια διάθεση που ξεπερνάει τα οικονομικά παιχνίδια που παίζονται με γνώμονα το ποδόσφαιρο και μας κάνουν πιστούς οπαδούς.

Είναι όμως το ποδόσφαιρο τέτοιο; Εμπνέει για την ομάδα μας και τις άλλες ομάδες τις αξίες και τα «θαύματα» που βλέπουμε στο χορτάρι;

Προσωπικά ξεκίνησα να πίνω και να ζητάω (όπου βλέπω ότι μπορεί να έχει) μπύρα Carlsberg ξεκάθαρα λόγο της ομάδας μας. Σε σχετική έρευνα οπαδός της West Ham είχε παραδεχτεί πως όταν ήταν να αγοράσει αυτοκίνητο θα σκεφτόταν πρώτα την Dangeham Motors και ένας φίλος της Άρσεναλ δεν θα έπινε ποτέ μπύρα Holsten επειδή ήταν χορηγός της Τότεναμ.

Σε άλλη οπτική από τις ίδιες της ομάδες και όχι τους χορηγούς, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν δίστασε να «ξεφορτωθεί» από την ομάδα έναν τοπικό ήρωα από τα σπλάχνα της, τον Ραούλ, και να δώσει το νούμερο 7, που φορούσε ο ίδιος για χρόνια, στον νεοαποκτηθέντα Κριστιάνο Ρονάλντο κάνοντας τρελές πωλήσεις με φωτεινή επιγραφή το “CR7”.

Για να μην σας κουράσω με πολλά ακόμα παραδείγματα, νομίζω πως όλοι αντιλαμβάνεστε πως τον ρομαντισμό και τις αξίες για την ομάδα που υποστηρίζουμε τα νιώθουμε μόνο εμείς, κάποιοι παίκτες και κάποιοι προπονητές ίσως. Όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι δεν μας ξέρουν και δεν τους ξέρουμε, πατάνε πάνω σε αυτά για βγάλουν χρήμα και τίποτα άλλο.

Αξίζει λοιπόν να είμαστε παθιασμένοι, να βρίσκουμε δικαιολογίες για να φύγουμε απ όπου είμαστε για να δούμε το ματς της ομάδας μας ή ακόμα και να μαζεύουμε με δυσκολία χρήματα για ένα ταξίδι στο γήπεδό της για να την δούμε από κοντά;

Κατά την ταπεινή μου άποψη ναι, αξίζει! Όσο αντιλαμβανόμαστε πως το ποδόσφαιρό είναι μια ακόμα βιομηχανία και ως εκ τούτου δεν «κατεβάζουμε τα πάντα αμάσητα», οι αξίες και τα συναισθήματα για την ομάδα μας την κάνουν και την διατηρούν αυτό που είναι.

Τέλος, αν δεν εθελοτυφλώ, η ομάδα μας από τότε που ήρθε ο Γιούργκεν Κλοπ ως προπονητής ξεφεύγει λίγο από την απόλυτα μαρκετίστικη προσέγγιση (σεβόμενος πάντα τους κανόνες της και παίζοντας με αυτούς) και αυτό είναι που μας κάνει να πιστεύουμε και να καμαρώνουμε για την Λίβερπουλ. Ο ίδιος είπε πως όταν ήρθε στην ομάδα είδε έναν γίγαντα που κοιμάται και το ξύπνημα αυτό μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε τον ρομαντισμό μας για όσο αυτό κρατήσει.

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και την Liverpool μου!!!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com