Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Red fans: «Ευχαριστούμε Pep Guardiola για τον ανταγωνισμό!»

Red fans: «Ευχαριστούμε Pep Guardiola για τον ανταγωνισμό!»

Γράφει ο Γιάννης Μαδυτινός, φίλος του site μας και της σελίδας μας στο facebook

Καλησπέρα Reds!

Σκεφτείτε το παρακάτω σενάριο:

Η Λίβερπουλ κερδίζει την Premier League «περίπατο», κερδίζει το Champions League και βρισκόμαστε στην στρατόσφαιρα ένα ολόκληρο καλοκαίρι.

  • Έχουμε την απόλυτη ομάδα
  • Είμαστε οι κόκκινοι βασιλιάδες
  • Ποτέ ξανά δεν θα ακουστεί ή θα γραφτεί το” Looserpool “

Είναι αυτό το ιδανικό σενάριο; “ Ναι” θα απαντήσουν κάποιοι. Εγώ θα ενστερνιστώ αυτούς που θα απαντήσουν “όχι”.  Ο λόγος; Η απουσία ισχυρού ανταγωνισμού φέρνει πολλές φορές καθησυχασμό (δικαιολογημένα εν μέρει) και στασιμότητα. Μπορείτε να ρωτήσετε και αθλητές ομαδικών ή και ατομικών αγωνισμάτων. Μπορείτε να σκεφτείτε προφανώς παραδείγματα ομάδων που δεν φέρθηκαν έτσι αλλά πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες για να γίνει κάτι τέτοιο.

Όλος αυτός ο πρόλογος, προηγήθηκε για να έρθει ο αντίλογος στην άποψη ότι η Λίβερπουλ του Κλοπ είναι άτυχη που συνέπεσε χρονικά με την Σίτι του Γκουαρντιόλα. Ο αγαπημένος προπονητής μας, κάνει μια τρομερά καλή δουλειά από την στιγμή που έγινε μόνιμος κάτοικος του νησιού. Η πορεία της ομάδας έχει μία κατεύθυνση και αυτή είναι προς τα πάνω! Αγωνιστικά, οικονομικά και σε θέμα prestige η ομάδα μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν πριν 5 χρόνια. Η περσινή μας χρονιά ήταν εξαιρετική αν και με δυνατές αδυναμίες (CB και τέρμα) αφού καταφέραμε να φτάσουμε από τα προκριματικά του Champions League στον τελικό και τερματίσαμε τέταρτοι στο πρωτάθλημα αν και με βάση τα νούμερα έπρεπε να έχουμε τερματίσει δεύτεροι (αλλά δεν παίζει η στατιστική ποδόσφαιρο). Η εικόνα μας και τα νούμερά μας ήταν για δεύτεροι, δηλαδή για πρωταθλητές εν απουσία Manchester City του Γκουαρντιόλα. Το αποτέλεσμα της μη απουσίας της; Αγορές πρωτόγνωρες οικονομικά για το club (Alison, Van Dijk, Fabinho), κατάκτηση Champions League, 22 βαθμούς περισσότερους (ρεκόρ ιστορίας μας) και εκτόξευση χρηματιστηριακής αξίας του ρόστερ.

Για να συμπληρωθεί η παραπάνω σκέψη της εξέλιξης το 2010 η ομάδα έκανε την ακριβότερη μεταγραφή της (μέχρι τότε)ιστορίας της τον Andy Carroll με 36.9 εκατομμύρια. Αυτό το καλοκαίρι είμαστε δεύτεροι υποψήφιοι στους καταλόγους των bookers ως επόμενος προορισμός του Kylian Mbappe.

Ο Κλοπ είναι ένας προπονητής που ήρθε για να φτιάξει και να κερδίσει πράγματα και μάλλον η Σίτι του Γκουαρντιόλα είναι ένας καταλύτης που σπρώχνει αυτές τις διαδικασίες. Μπορεί να πικράθηκα για τον τρόπο που χάθηκε το πρωτάθλημα φέτος, αλλά είμαι αισιόδοξος πως αυτό θα παίξει τον ρόλο του για μια ακόμα εξέλιξη της ομάδας μας και πως τα καλύτερα έρχονται.

Ευχαριστούμε Πεπ και να είσαι ψύχραιμος στο μέλλον!

Red fans: «Ευχαριστούμε Pep Guardiola για τον ανταγωνισμό!»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com