Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 16/6/1967 Χρόνια πολλά τεράστιε Jürgen Klopp! (Vid)

Σαν σήμερα: 16/6/1967 Χρόνια πολλά τεράστιε Jürgen Klopp! (Vid)

Τα 52 του χρόνια κλείνει σήμερα ο ένας και μοναδικός, ο τεραστίος προπονητής της Liverpool, Jürgen Klopp και όλοι μας του ευχόμαστε χρόνια πολλά, με υγεία, επιτυχίες στην προσωπική του ζωή και αμέτρητες κούπες με την ομάδα μας!

Ο Jürgen Norbert Klopp, όπως είναι το πλήρες του όνομα, γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια στην Στουγκάρδη της Γερμανίας. Πριν γίνει προπονητής, υπήρξε και ποδοσφαιριστής, κυρίως για την Mainz, στην οποία και αγωνίστηκε για 11 χρόνια και πραγματοποίησε περισσότερες από 300 εμφανίσεις.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, το 2001, ανέλαβε προπονητής στην Mainz και κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια της Γερμανίας, στην Bundesliga το 2004. Στην ομάδα παρέμεινε μέχρι το 2008, όταν και αποδέχθηκε την πρόταση της Borussia Dortmund.

Η BVB εμπιστέφθηκε τον Jürgen και κυριολεκτικά γιγαντώθηκε, καθώς πανηγύρισε την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Γερμανίας, ενός κυπέλλου και δύο super cup, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Champions League το 2013.

Στο Signal Iduna Park ο Klopp παρέμεινε μέχρι το 2015 και τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς ανέλαβε τις τύχες της Liverpool.

Οι Reds δεν πέρναγαν τις καλύτερές τους μέρες πριν την έλευση του Γερμανού και εκείνος κατάφερε να αλλάξει τα πάντα. Η Liverpool άλλαξε οριστικά πρόσωπο με τον 52χρονο προπονητή στον πάγκο της και επέστρεψε μέσα σε μόλις λίγα χρόνια στην elite της Ευρώπης.

Klopp και Liverpool έχουν φτάσει σε δύο τελικούς Champions League και έχουν κατακτήσει τον έναν, στη Μαδρίτη πριν από 15 μέρες. Επίσης μετράνε έναν τελικό Uefa Europa League στη Βασιλεία το 2016, έναν τελικό League Cup το 2016 και 97 βαθμούς στην Premier League της περσινής σεζόν.

Ο Γερμανός και οι Reds θα κατακτήσουν πολλά ακόμη τρόπαια στο μέλλον και βέβαια θα παραμείνουν μαζί για πολύ καιρό.

Οι πανηγυρισμοί του Klopp μετά τον τελικό της Μαδρίτης:

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com