Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool tranfers 2019, υπομονή, in Klopp we trust!!!

Liverpool tranfers 2019, υπομονή, in Klopp we trust!!!

Γράφει ο Θάνος Πανάγος, φίλος του site, της Λέσχης μας και μέλος του group μας, Greek Liverpool Gate of Pure & True fans

Με το που έρχεται καλοκαίρι, και πριν καλά – καλά αφομοιώσουμε τις επιτυχίες και αποτυχίες της χρονιάς που τελείωσε, το ενδιαφέρον στρέφεται στις μετεγγραφές. Λογικό και αναμενόμενο, καμία αντίρρηση επ αυτού.

Στην Αγγλία οι μετεγγραφές έχουν ανοίξει από τις 16 Μαιου, ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη καμία απόκτηση παίκτη. Η αγορά ποδοσφαιριστών από άλλη ομοσπονδία επιτρέπεται από τις 11 Ιούνη (ibid) και στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία αγωνιστική αφθονεί η φημολογία για απόκτηση παικτών αγωνιζόμενων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στην ομάδα μας στο facebook έχω αναρτήσει ήδη έναν πίνακα που συνοψίζει την αξιοπιστία των διαφόρων πηγών αναφορικά με τις μετεγγραφικές φήμες. Η αποτίμηση αυτή δεν είναι φυσικά δική μου. Αυτοί που εργάστηκαν για αυτό έχουν κατατάξει εφημερίδες κ δημοσιογράφους σε επίπεδα (Tiers) αξιοπιστίας βάσει του ποσοστού επαλήθευσης των ειδήσεων τους κατά το παρελθόν, σε σχέση πάντα με τη Λίβερπουλ. Έτσι, ο DiMarzio πχ., ενώ έχει γενικά καλό σκορ στις μετεγγραφές ιταλών, δεν έχει αρκετές επαληθεύσεις όσον αφορά την ομάδα μας και κατατάσσεται μόλις στο επίπεδο 4. Επίσης, το επίπεδο του δημοσιογράφου δεν έχει σε καμία περίπτωση σχέση με το επίπεδο του μέσου στο οποίο δουλεύει. Paul Joyse & Melissa Reddy είναι Tier 1 ενώ Liverpool Echo & Goal.com μόλις 4 και 5.

Εν πάση περιπτώσει, ο πίνακας αυτός είναι ένα χρήσιμο βοήθημα ώστε να ξέρουμε σε ποιες ειδήσεις να δίνουμε βάση. Σκοπός αυτού του κειμένου όμως είναι να προσθέσει μια επιπλέον παράμετρο: τις αγορές από τις οποίες η Λίβερπουλ έχει ψωνίσει κατά το παρελθόν. Φυσικά, δουλειές κάνεις με τον καθένα, ωστόσο όσοι είναι έξω στην ελεύθερη αγορά ξέρουν ότι το υπάρχον δίκτυο σου είναι πάντα μεγάλη βοήθεια και πρώτη προτεραιότητα (Υπάρχει επίσης και επιστημονική βιβλιογραφία επ’ αυτού αλλά δεν έχει νόημα να σας κουράσω σχετικά).

Σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν ισχυρίζομαι ότι το συγκεκριμένο κριτήριο πρέπει να είναι το βασικό μέτρο πρόβλεψης μας: προσπαθώ απλώς να ενισχύσω την εργαλειοθήκη μας κατά τι. Για το σκοπό αυτό αρχικά έφτιαξα έναν πίνακα με τις μετεγγραφές των πέντε τελευταίων ετών εκτός Αγγλίας και ΗΒ. Εκτός από την Λίγκα και την ομάδα έχω προσθέσει ακόμη τον ατζέντη και την ηλικία του παίκτη την χρονιά της μετεγγραφής.

 

Season Player In League Team Agent Age
2018/19 Alisson Serie A Roma Football Capital 25
2018/19 Keita Budensliga Leipzig Arena 11 sg 23
2018/19 Fabinho Ligue 1 Monaco Gestifute 24
2017/18 Salah Serie A Roma SPOCS 24
2016/17 Karius Budensliga Mainz 05 ROGON 22
2016/17 Klavan Budensliga Augsburg SFI 30
2016/17 Manninger Budensliga Augsburg x 39
2016/17 Matip Budensliga Schalke ASBW 24
2015/16 Grujic SuperLiga Red Star LIAN Sports 19
Klopp Era
2015/16 Firmino Budensliga Hoffenheim ROGON 23
2014/15 Markovic LIGA NOS Benfica (relatives) 20
2014/15 Balotelli Serie A Milan Raiola 23
2014/15 Moreno La Liga Sevilla J Moya (football & laws) 21
2014/15 Origi Ligue 1 Lille ? 19
2014/15 Can Budensliga B Leverkuzen ISM 20
2014/15 Manquillo La Liga Atletico M Stellar Football 20
Edwards promoted to Technical Director
2013/14 Sakho Ligue 1 PSG Sport Avenir 23
2013/14 Aspas La Liga Celta Vigo Promoesport 25
2013/14 Alberto La Liga Sevilla You First 20
2013/14 Ilori LIGA NOS Sporting CP (relatives) 20
2013/14 Cissokho La Liga Valencia SSM – Swiss 25
  • Μια πρώτη παρατήρηση λοιπόν είναι ότι, με εξαίρεση τις δύο αγορές από την Augsburg, η Liverpool δεν αγοράζει ποδοσφαιριστές πάνω από 25 ετών
  • Επίσης, πάλι με εξαίρεση δύο μετεγγραφές από την Πορτογαλία, οι οποίες και δεν έπιασαν, η Λίβερπουλ αγοράζει για την Α’ ομάδα μόνο παίκτες που έχουν δώσει δείγματα στις πέντε μεγάλες Ευρωπαϊκές κατηγορίες. Μετά τον ερχομό του Κλοπ δε δεν έχει αγοραστεί ποδοσφαιριστής από τη Λα Λίγκα.
  • Τέλος, είναι μάταιο να προσπαθήσουμε να βρούμε άκρη βάσει του ατζέντη του κάθε παίκτη. Όχι μόνο στον παραπάνω πίνακα, αλλά σε όλη την τρέχουσα Α’ ομάδα κανένα γραφείο δεν εκπροσωπείται με παραπάνω από δύο παίκτες.

Άρα, Ποιόν θα φέρουμε;

Πιθανότατα ούτε ο Κλοπ ξέρει ακόμα 100%. Όμως, μπορούμε να ανασκοπήσουμε τις μέχρι τώρα φήμες και να τις αξιολογήσουμε με βάση αυτά τα τρία κριτήρια (αγορές, αξιοπιστία πηγής και ηλικία). Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  1. Nabil Fekir

Μετά το περσινό επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον ήταν λογικό να επανέλθουν οι φήμες. Από την Γαλλία έχουμε αγοράσει, δεν έχουμε καταφέρει όμως να κάνει μπίζνα με τη Λυον, ούτε καν δανεισμό. Ο Φεκιρ, που είναι στο ηλικιακό όριο (25) διέκοψε με τον μάνατζερ του Bernès τον Απρίλιο και αυτό ίσως να σημαίνει κάτι. Καμιά πηγή που έχει αναφέρει φέτος τον Φεκιρ δεν θεωρείται αξιόπιστη, με μόνη πιθανή ένσταση για τη Le Pogres που θεωρείται αξιόπιστη για την Λυόν, δεν έχει αξιολογηθεί όμως για τη Λίβερπουλ. Και αυτοί όμως μιλάνε για μια τιμή κάτω από €30Μ. Αν πρέπει να ρισκάρω μια πρόβλεψη, θα πω ότι ο Φεκιρ είναι πιθανά το Plan C για φέτος.

  1. Samuel Chukwueze

Δεξί εξτρεμ, 20 ετών, αγωνίζεται στη Villareal, άρα έχουμε τρία στο χέρι. Το έγραψε ο Νιλ Τζόουνς, άρα πάμε στο 90%. Μείον: το τελευταίο πράγμα που διάβασα για αυτόν είναι ότι θέλει first team football. Έκτοτε τα δημοσιεύματα σταμάτησαν.

  1. Nicolas Pepe

Θεωρώ το ενδιαφέρον υπαρκτό. Ο παίκτης προέρχεται από τη δευτεραθλήτρια της Ligue 1 (η οποία στο παρελθόν μας έχει δώσει τον Origi) είναι 24 ετών και την είδηση έβγαλε ο Bouhafsi με κάθε σοβαρότητα. Ο Bouhafsi είναι γάλλος δημοσιογράφος που έδωσε πρώτος τη μετεγγραφή Fabinho λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της.

Δύο είναι τα αρνητικά σε αυτή την ιστορία:

  • Πρώτον, τον Απρίλιο, από μια άλλη πηγή εκτός λίστας που εγώ θεωρώ αξιόπιστη, είχε συνδεθεί το όνομα του Pepe με την τυχόν αποχώρηση του Σαλάχ. Η φήμη έχει βάση: Ξέρουμε ότι η Ρεάλ ανεπίσημα όντως ζήτησε μια τιμή για τον Σαλάχ. Ξέρουμε επίσης ότι η απάντηση ήταν πως αν τον θέλει, πρέπει να δώσει κοντά στα λεφτά του Νευμάρ. Είναι λογικό η ομάδα να ετοιμάστηκε για πιθανή μυθική πρόταση – επίσης, το στυλ παιχνιδιού του και η θεση του προσομοιάζουν με του Σαλαχ. Από τον Απρίλιο ωστόσο έχει περάσει αρκετός καιρός, η Ρεαλ έχει ξοδέψει ήδη €300Μ και έχει αγοράσει τον Jovic για μπροστά.
  • Δεύτερον, ο παίκτης είναι ακριβός και ο Bouhafsi έγραψε ότι υπάρχουν άλλες δύο ενδιαφερόμενες ομάδες (η μία είναι η Μπάγερν). Επίσης, ο Τζόουνς λέει ότι η τιμή είναι ο λόγος που δεν θα τον πάρουμε.
  1. Bruno Fernandes

24 ετών, αγωνίζεται στην Πορτογαλία και τη Σπόρτινγκ. Είχαμε πάρε-δώσε στο παρελθόν, όχι μόνο με τον Ilori αλλά και με τον δανεισμό του Μαρκοβιτς, τα οποία όμως έχουν σταματήσει. Δεν έχει αναφερθεί από καμιά αξιόπιστη πηγή ως στόχος της ομάδας – περισσότερο συνδέεται με τους ακατανόμαστους κάτι που θεωρώ πιθανό και λόγω Μουρίνιο.

  1. Jakub Ojrzynski

Τερματοφύλακας της Λέγκια Βαρσοβίας 16 ετών. Παρ’ ότι δεν έχουμε δοσοληψίες με Πολωνίες, το έγραψε ο Pearce, και ο Jones λέει ότι ο Mingole θα φύγει και θα κινηθούμε για τερματοφύλακα. Δεν νομίζω ότι είναι αυτός όμως, μάλλον θα πάει στις ακαδημίες. Δίνω 95%

  1. De Ligt

H πιο αξιόπιστη πηγή για τον ΝτεΛιχτ είναι η Έκο, επίπεδο 3. Ναι, είναι 19 ετών, όχι δεν αγοράζουμε από Ολλανδία. Όχι, είναι πανάκριβος και σε θέση που δεν καιγόμαστε. Όχι: έχει ατζέντη τον Raiola που μας πούλησε τον Μπαλοτέλι.

7 Maxi Gomez

Πηγή: Guardian (3). 22χρονος επιθετικός που παίζει στην Ισπανία για τη Θέλτα (είχαμε αγοράσει τον Aspas επί Rogers), με ρήτρα £43m και ατζέντη την Stellar football (Woodburn, Lallana & Manquillo). Όλα τα κριτήρια πληρούνται πλην ίσως της αξιοπιστίας. Είναι πιθανόν να έγινε κάποια επαφή, δεδομένου όμως ότι από τότε που γράφτηκε η είδηση ο Maxi συνδέεται ειδησιογραφικά μόνο με τη West Ham, υποψιάζομαι ότι η Λίβερπουλ ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση που η Θελτα θα υποβιβαζόταν.

  1. Timo Werner

Σωστή ηλικία και πρωτάθλημα, και κυρίως με μόνο ένα χρόνο συμβόλαιο, κόντρα στα 65Μ που τον αποτιμά το Transfermarkt. Παλιά ιστορία ωστόσο, και το όνομα του κυκλοφορεί μόνο σε φυλλάδες της πλάκας

  1. Mephis Depay

Όπως έγραψα για τον Φεκιρ, από την Γαλλία έχουμε αγοράσει, δεν έχουμε καταφέρει όμως να κάνει μπίζνα με τη Λυον. Ο Ντιπέι είναι ηλικιακά στο όριο (25) ενώ καμία πηγή που τον έχει αναφέρει δεν θεωρείται αξιόπιστη. Η Εκο (επίπεδο 3) προσπάθησε να μετριάσει τον ενθουσιασμό για τον Ολλανδό χρησιμοποιώντας έναν Γάλλο δημοσιογράφο ώστε να τονίσει προβλήματα χαρακτήρα, και την αστάθεια στην απόδοση του. Επίσης καταλήγει γράφοντας ότι η Λιβερπουλ στέλνει ανιχνευτές στην Λυον για τα νέα ταλέντα των Γάλλων. Εμένα ο παίκτης μου αρέσει, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, θα ήθελα το δημοσίευμα της Εκο να είναι καπνός αντιπερισπασμού.

  1. Andre Cardoso (18), Ziyech (26), Ugurcan Cakir (23)

Κανένας τους δεν παίζει σε μεγάλο πρωτάθλημα, ούτε έχει αναφερθεί από κάποια αξιόπιστη πηγή. Πάμε παρακάτω.

Εν κατακλείδι:

Στην παραπάνω λίστα είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κάποιος ότι τα περισσότερα ονόματα αφορούν επιθετικούς (εξτρεμ κυρίως). Υπάρχει επίσης ένας νεαρός τερματοφύλακας και ένα σεντερ μπακ. Αυτό συνάδει με το δημοσίευμα του Jones όπου γράφει ότι ΔΕΝ θα αποκτηθεί παίκτης για τη μεσαία γραμμή, αλλά μόνο επιθετικός, και αναπληρωματικοί τερματοφύλακας και αριστερό full back. (Το τελευταίο απουσιάζει από τις φήμες ανησυχητικά). Τουλάχιστον για κάποιους από αυτούς λοιπόν είναι πιθανό το ενδιαφέρον να είναι (ή να ήταν) υπαρκτό. Ωστόσο, ο συνδυασμός αποδεδειγμένης ικανότητας σε μεγάλο πρωτάθλημα και χαμηλής σχετικά τιμής είναι δύσκολο να επιτευχθεί, (ειδικά όταν όλοι πλέον ξέρουν τα ανθηρά οικονομικά σου και τις φιλοδοξίες σου) ώστε δεν αποκλείεται να χρειαστεί να περιμένουμε ολόκληρο τον Ιούλιο πριν διαβάσουμε κάτι επίσημο. Υπομονή, in Klopp we trust.

Liverpool tranfers 2019, υπομονή in Klopp we trust!!!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com