Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το 6o ευρωπαϊκό αστέρι είναι μόνο η αρχή των τίτλων

Το 6o ευρωπαϊκό αστέρι είναι μόνο η αρχή των τίτλων

Γράφει ο Γιάννης Κίσσας, φίλος του site μας & της σελίδας μας στο facebook

Το 6o κύπελλο πρωταθλητριών για την Λίβερπουλ είναι πλέον γεγονός. Η κούπα με τα ‘’μεγάλα  αυτιά ‘’ επέστρεψε στο Merseyside και συγκεκριμένα στο Anfield, έπειτα από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια προσμονής αλλά και επιμονής από την ίδια την ομάδα και τους φιλάθλους της.  Με νίκη 2-0 απέναντι στη Τότεναμ, ο αμφισβητούμενος Jordan Henderson ύψωσε το τρόπαιο στον ουρανό της Μαδρίτης, κλείνοντας τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Reds και μετέτρεψε τον Jurgen Klopp από loser σε winner.

Το εν λόγω κείμενο δεν έχει ως σκοπό να καταπιαστεί με την ανάλυση του τελικού, αλλά με το τι μπορεί να προσφέρει ο τίτλος του Champions league από εδώ και στο εξής στη Λίβερπουλ. Η ερώτηση που γινόταν από τους περισσότερους φίλους της ομάδας αλλά και γενικότερα από σχετικούς του ποδοσφαίρου, δεν ήταν το εάν μπορεί να καταφέρει να πάρει κάποιο τρόπαιο η ομάδα του Klopp, αλλά το πότε θα γίνει εφικτό αυτό. Ύστερα από 3 χαμένους τελικούς, έφτασε εν τέλει η ώρα που ο Γερμανός  θα κατάφερνε να πετύχει αυτό για το οποίο ήρθε να κάνει στη Λίβερπουλ: Change from doubters to believers. Αναλαμβάνοντας μια ομάδα που μεσουρανούσε στο αγγλικό πρωτάθλημα τον Οκτώβρη του 2015, τη μεταμόρφωσε προς το καλύτερο και της χάρισε έναν τόσο πολύτιμο τίτλο, μετά από το μακρινό και ‘’άσημο’’ League Cup του 2012. Έδεσε την ομάδα και με τις κατάλληλες προσθήκες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια (ιδιαίτερα Mane, Salah, Robertson,Van Dijk, Alisson, Fabinho) δημιούργησε με υπομονή ένα ποιοτικό ρόστερ, το οποίο είναι έτοιμο πλέον να πρωταγωνιστήσει τόσο στις εγχώριες αγγλικές διοργανώσεις όσο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια.

Έτσι μετά από την κατάκτηση του έκτου αστεριού, οι Reds έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν 2 ακόμη τελικούς τον Αύγουστο και πιο συγκεκριμένα: το Community Shield κόντρα στη πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτυ, το ευρωπαϊκό Super Cup απέναντι στη Τσέλσι αλλά ακόμη και να συμμετέχουν στα ημιτελικά του Fifa Club World Cup (Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων) το οποίο θα διεξαχθεί πιθανότατα και φέτος τον Δεκέμβριο. Κάποιος λοιπόν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι η Λίβερπουλ επιστρέφει στη κανονικότητα της  ξεκινώντας να διεκδικεί και πάλι τρόπαια, αφήνοντας πίσω ένα κενό λίγων χρόνων.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα αποτελέσει ίσως το βήμα παραπάνω για να ολοκληρωθεί πλήρως η δουλειά. Ήδη αποτελούν παρελθόν από τον σύλλογο οι Daniel Sturridge και Alberto Moreno, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα στην κανονική περίοδο και δεν υπολογίζονται από τον Klopp. Απομένει να δούμε ποιες θέσεις θα ενισχυθούν και ποιοι παίχτες θα έρθουν στο Melwood, δίχως τα ονόματα αυτών να είναι ακόμη γνωστά.

Η λογική επιτάσσει την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, το οποίο θα ξεκουράζει τον Robertson αλλά και ενός ποιοτικού χαφ το οποίο θα ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Ίσως να ακουστεί ξανά το όνομα του Nabil Fekir όπως πέρυσι, καθώς ο Keita χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ύστερα από τους τραυματισμούς. Το ερωτηματικό παραμένει για την επίθεση, εκεί που ο Divock Origi έδειξε να θυμάται τον παλιό καλό εαυτό του, όμως πρέπει να παραμείνει σταθερός και να βελτιώνεται συνεχώς πίσω από την τριπλέτα Salah-Mane-Firmino, ώστε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Μένει να τα δούμε όλα αυτά τους επόμενους δύο μήνες, καθώς το καλοκαίρι προμηνύεται άκρως ενδιαφέρον για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Το 6o ευρωπαϊκό αστέρι είναι μόνο η αρχή των τίτλων
Μοιραστείτε το!
Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com