Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Tottenham – Liverpool (preview)

Tottenham – Liverpool (preview)

Το πιο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν έφτασε, ο τελικός του Uefa Champions League. Η Liverpool βρίσκεται στον τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και θα αντιμετωπίσει το βράδυ του Σαββάτου (22:00) την Tottenham στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 14 χρόνια.

Οι Reds έχουν πραγματοποιήσει μια καταπληκτική σεζόν και θέλουν να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο στη Μαδρίτη μετά το League Cup του 2012. Έχουν να αγωνιστούν σε επίσημο αγώνα από τις 12 Μαΐου και τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Wolves.

Ο Jürgen Klopp και οι παίκτες του βρέθηκαν στην Marbella για προετοιμασία την προηγούμενη εβδομάδα και είναι απόλυτα έτοιμοι για το παιχνίδι με τους Spurs.

Η Liverpool προκρίθηκε στον τελικό μετά την απίστευτη ανατροπή κόντρα στην Barcelona και την μεγάλη νίκη με 4-0 στο Anfield. Κανείς δεν περίμενε να βρεθούν οι Reds σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό και πολλοί τους είχαν ξεγράψει μετά το 3-0 του Camp Nou, όμως έκαναν το ακατόρθωτο και διέλυσαν τους Καταλάνους χωρίς τον Mo Salah και χωρίς τον Bobby Firmino.

Η ομάδα έχει ταξιδέψει με 23 παίκτες στη Μαδρίτη και μόνο ο Naby Keita παρέμεινε εκτός, λόγω προβλήματος τραυματισμού. Όλο το υπόλοιπο ρόστερ είναι διαθέσιμο.

Στην Κόκκινη άμυνα δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή, με τους Alisson, Matip, van Dijk, Trent και Robertson να παίρνουν φανέλα βασικού.

Στην επίθεση ο Klopp θα επαναφέρει την τριπλέτα των Firmino, Salah και Mane, ενώ οι Fabinho και Henderson δείχνουν να έχουν προβάδισμα για 2 από τις 3 θέσεις του κέντρου.

Την τρίτη θέση της μεσαίας γραμμής θα καλύψει ένας εκ των Gini Wijnaldum και James Milner.

Κανείς δεν περίμενε όμως να φτάσει στον τελικό και η Tottenham. Ειδικά όταν δυσκολεύτηκε πολύ να περάσει τον όμιλο και δεν είχε την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική. Έπρεπει να πάρει αποτέλεσμα στο Camp Nou και να μην κερδίσει η Inter στο Μιλάνο την PSV, για να προκριθεί στην φάση των 16.

Τελικά, πήρε και αποτέλεσμα (1-1) από την Barcelona με γκολ του Lucas Moura και η Inter αναδείχθηκε ισόπαλη με το ίδιο σκορ με την PSV.

Στην φάση των 16, η ομάδα του Mauricio Pochettino ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Borussia Dortmund με συνολικό σκορ 4-0.

Στην προημιτελική φάση αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Manchester City και παρά την ήττας στο Manchester με 4-3, ήταν εκείνη που πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Οι Spurs είχαν επικρατήσει των Cityzens με 1-0 εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι.

Ακόμη πιο δραματική ήταν η πρόκριση της Tottenham επί του Ajax στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Βρέθηκε να χάνει με συνολικό σκορ 3-0, όμως με ένα απίστευτο hat trick του Lucas Moura κέρδισε στο Amsterdam και πήρε το εισιτήριο για τη Μαδρίτη κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό.

Οι Spurs δεν έχουν κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και έχουν ταξιδέψει στην Ισπανική πρωτεύουσα με 26 παίκτες. Ο Harry Kane κατά πάσα πιθανότατα θα ξεκινήσει βασικός.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Damir Skomina.

Η Liverpool επικράτησε της Tottenham με το ίδιο σκορ (2-1) και στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Reds εναντίον Spurs το βράδυ του Σαββάτου στη Μαδρίτη.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com