Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Βαρύς τίτλος του Champions League στο νήμα της χρονιάς

Βαρύς τίτλος του Champions League στο νήμα της χρονιάς

Γράφει ο Γιάννης Κίσσας, φίλος της Ομάδας, του site & της Λέσχης μας.

Πως θα κλείσει η φετινή χρονιά για τη Liverpool ; Θα έρθει ο πολύτιμος τίτλος στο Merseyside ή μήπως θα υπάρξει ακόμη ένας χαμένος τελικός ; Τι κατάφερε εν τέλει να δημιουργήσει ο Jurgen Klopp και φέτος ; Αυτά είναι μερικά από τα πολλά αλλά και συνάμα σημαντικά ερωτήματα των φίλων της ομάδας τα οποία περιμένουν να απαντηθούν, ιδιαίτερα σε λίγες μέρες από σήμερα. Ένα είναι σίγουρο, ότι μετά την ολοκλήρωση του αγγλικού πρωταθλήματος που βρήκε τη Liverpool στη δεύτερη θέση και μόλις ένα βαθμό πίσω από την Manchester City, οι Reds διψούν οσοδήποτε άλλο για την κατάκτηση του Champions League και ένα επιτυχημένο τέλος της σεζόν.

Κάποιος θα πρέπει να ξετυλίξει το κουβάρι της ευρωπαϊκής πορείας των Κόκκινων από την αρχή, ώστε να συνειδητοποιήσει το μεγαλείο της. Η Liverpool έτυχε σε δύσκολο όμιλο με τρεις ανταγωνιστικές ομάδες, εκ των οποίων ήταν η Paris Saint-Germain, Napoli και Red Star. Η έναρξη πραγματικά συναρπαστική, με ένα σπουδαίο αγώνα στο Anfield και την επικράτηση της Liverpool με σκορ 3-2, πρωταγωνιστώντας ο Roberto Firmino που κατάφερε να σκοράρει λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. H συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς υπήρξε η ήττα από τη Napoli εκτός έδρας, νίκη επί του Red Star εντός και ύστερα η ήττα στο Βελιγράδι που έμπλεξε κυριολεκτικά το θέμα της πρόκρισης για τους Κόκκινους στη φάση των 16. Προτελευταίος αγώνας ήταν εκείνος στο Παρίσι με την πρωταθλήτρια Γαλλίας Paris Saint-Germain, όπου η Liverpool ηττήθηκε με σκορ 2-1 και έψαχνε αναγκαστικά τη νίκη με διαφορά τερμάτων στον τελευταίο αγώνα κόντρα στη Napoli. Τελικά η ομάδα του Jurgen Klopp επικράτησε με το πολύτιμο 1-0, πραγματοποιώντας o Alisson Becker μία από τις καλύτερες επεμβάσεις του φετινού Uefa Champions League.

Πλέον, η Liverpool βρισκόταν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, εκεί που αντιμετώπισε τη Bayern Munich και κατάφερε να αποκλείσει το σύνολο του Niko Kovac, με το εμφατικό διπλό στο Μόναχο (1-3). Η συνέχεια για τη φάση των 8 ήταν πιο εύκολη από ότι προμηνυόταν, με την Porto να εμφανίζεται στο δρόμο των Reds νικώντας την και στα δύο παιχνίδια. Φτάνοντας έτσι στους 4  μία ακόμη δύσκολη ομάδα, ίσως η δυσκολότερη της φετινής διοργάνωσης, η Barcelona ήταν το τελευταίο εμπόδιο που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Liverpool ώστε να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης. Τα πράγματα λίγο πολύ γνωστά. Μία τεράστια ανατροπή, θεωρώντας την αρκετοί ως την πιο σημαντική παράσταση που έχει ζήσει το Anfield τα τελευταία χρόνια, ανατρέποντας σκορ 3-0 υπέρ της  ισπανικής ομάδας με το εμφατικό 4-0 και καταλαμβάνοντας μία θέση στον τελικό. Ίσως το σημαντικότερο, ήταν το γεγονός ότι η Liverpool δεν είχε στη διάθεσή της δύο από τους πιο σημαντικούς παίχτες της, τον Mo Salah και τον Roberto Firmino. Αυτό δίνει ακόμα περισσότερη αξία στη νίκη.

Εδώ είναι το κατάλληλο σημείο να αναλυθεί και να φανεί ο σημαντικός υπαίτιος αυτής της επιτυχημένης πορείας της ομάδας της Liverpool. Το όνομα αυτού, Jurgen Klopp. O γερμανός τεχνικός που διασχίζει τον πέμπτο χρόνο του στο Λίβερπουλ, μπορεί να κριθεί βάση αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα αλλά και των ‘’μεγάλων διαδρομών’’ που κάλυψε η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αρκετός κόσμος επέμενε στα μέσα της χρονιάς ότι δύο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη, εννοώντας το αγγλικό πρωτάθλημα και το Uefa Champions League, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας διχασμός αν η Liverpool έπρεπε τελικά να διαλέξει διοργάνωση. Η ομάδα του Klopp όχι μόνο δεν διάλεξε διοργάνωση, αλλά έκανε δύο κούρσες για τις οποίες κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει ότι στέφθηκαν με επιτυχία. Στο αγγλικό πρωτάθλημα κόντραρε τη Manchester City, ομάδα δύο πάγκων με πλουραλισμό και υπήρξε μέχρι τη τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Wolves, συναγωνίστρια της για την κατάκτηση της Premier League.

Στην αντίπερα όχθη, η ονειρική πορεία που πραγματοποίησε η ομάδα στην Ευρώπη, αναγκάζοντας να αντιμετωπίσει σπουδαίους αντιπάλους με εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πιστώνεται στον γερμανό. Γνώρισε την καταξίωση και έφερε ξανά την ομάδα στο προσκήνιο με τους δύο συνεχόμενους τελικούς στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό ρόστερ είχε βάθος σε σχέση με το περσινό, αλλά έτυχαν και τραυματισμοί που ευτυχώς δεν κόστισαν. Αναμφισβήτητα ο Klopp πέτυχε αυτό για το οποίο ήρθε να κάνει: Change from doubters to believers. Περαιτέρω κριτική και αξιολόγηση προς το πρόσωπο του, πρέπει γίνει μόλις μετουσιωθεί το καλό ποδόσφαιρο της Liverpool σε συνδυασμό με την κατάκτηση τίτλων.

Έτσι λοιπόν, έφτασε και αυτή η ευρωπαϊκή πορεία στο νήμα, όπου οι Κόκκινοι θα αντιμετωπίσουν την Tottenham στον τελικό της Μαδρίτης, μία ομάδα που φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό του Uefa Champions League. Προφανώς η Liverpool έχει τον τίτλο του φαβορί, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει και να υποτιμήσει την ομάδα του Λονδίνου που απέκλεισε αντιπάλους όπως η Dortmund, Manchester City και Ajax. Με τον Pochettino στο τιμόνι της φάνηκε να βρίσκει λύσεις ακόμη και όταν έλειπαν σημαντικοί παίχτες βαρόμετρα (Harry Kane, Son Heung-min) στη διοργάνωση. Μένει ωστόσο να δούμε αν το σταθερό φετινό σύνολο του Klopp θα καταφέρει να φέρει το έκτο ευρωπαϊκό αστέρι πίσω στο Merseyside, κάτι το οποίο δεν έγινε πέρυσι κόντρα στη Real Madrid. Όπως δήλωσε και ο Mo Salah ‘’Fans, please bring Anfield to Madrid’’.

Βαρύς ο τίτλος του Champions League στο νήμα της χρονιάς
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com