Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μια ωδή στο αριστούργημα του Klopp!

Μια ωδή στο αριστούργημα του Klopp!

Τι μαγική βραδιά και αυτή! Πόσα έντονα συναισθήματα; Πριν την έναρξη του χθεσινού ματς, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν πως η Liverpool θα μπορούσε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 και να προκριθεί στον τελικό της Μαδρίτης. Ιδιαίτερα μετά την οριστικοποίηση της απουσίας των Keita,Firmino και Salah, αν μη τι άλλο οι πιθανότητες πρόκρισης των Reds έμοιαζαν λιγοστές. Ο Jurgen Klopp όμως και οι παίκτες του δεν έπαψαν να το πιστεύουν ποτέ και ανταμείφθηκαν για αυτό.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Τόσα χρόνια, έχουμε ζήσει απίστευτες στιγμές στις βραδιές των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέσα στο Anfield. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη ανατροπή επί της Borussia Dortmund στα προημιτελικά του Europa League το 2016. Ή την περσινή νίκη με 3-0 επί της Manchester City. Ωστόσο, αυτό που ζήσαμε χθες θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια και θα αποτελεί σίγουρα μια από τις λαμπρότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Liverpool.Και αυτό γιατί είναι τέτοια η αξία του αντιπάλου και το εύρος της ανατροπής. Η Barcelona κατά πολλούς θεωρείται η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Η κληρονομιά του μεγάλου Johan Cruyff υπάρχει ακόμα στο DNA της, με τις όποιες αλλοιώσεις έχει δεχθεί. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Επομένως καταλαβαίνουμε πως το έργο των παικτών του Klopp ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο.

Όπως αποδείχθηκε όμως, αυτό είχε μικρή σημασία γιατί ο Jurgen Klopp διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι. Δεδομένων των συνθηκών, χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα ποδοσφαιριστές με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στη διάρκεια της σεζόν (Origi, Shaqiri) και κατάφερε να πάρει από αυτούς το 150% των δυνατοτήτων τους. Είναι ξεκάθαρο πως ο Klopp, είναι ένας άνθρωπος που πέρα από τις αδιαμφισβήτητες προπονητικές ικανότητες, είναι εξαιρετικός και στη διαχείριση της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών του. Ζητάει από κάθε ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο γήπεδο το καλύτερο και του δίνει το κίνητρο και την ψυχολογική τόνωση για να το πετύχει. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας στην Premier League. Οι Reds θα φτάσουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τους 97 βαθμούς και πιθανότατα δε θα κατακτήσουν τον τίτλο, χωρίς αυτό να λέει κάτι.

Στο χθεσινό παιχνίδι, η Liverpool μπήκε σαν μεγάλο αουτσάιντερ. Το γρήγορο γκολ του Origi ζέστανε την κερκίδα και αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες, με τον Alisson να κάνει σημαντικές επεμβάσεις και να κρατάει τους Reds στο παιχνίδι. Ο τραυματισμός του Robertson άλλαξε τα σχέδια του Klopp, ο οποίος έριξε στο παιχνίδι τον Gini Wijnaldum, τον ποδοσφαιριστή δηλαδή που έμελλε να του δώσει σε ένα βαθμό την πρόκριση.  Ο Wijnaldum σκόραρε δύο φορές, στο 54′ και το 56′ και τότε το παιχνίδι πήρε φωτιά. Οι Blaugrana έμοιαζαν χαμένοι, ανίκανοι να διαχειριστούν την ατμόσφαιρα και την πίεση του Anfield. Και έρχεται λοιπόν εκείνη η στιγμή που ο Alexander-Arnold κερδίζει το κόρνερ. Μια φάση που απέδειξε ότι η ποδοσφαιρική ευφυΐα αυτού του παιδιού είναι τεράστια. Η γρήγορη εκτέλεση του έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Barcelona και ο Origi με αντανακλαστικό σχεδόν τρόπο σκόραρε για το 4-0.

Δεν υπάρχει λόγος να αναζητήσουμε τον MVP της χθεσινής βραδιάς για τους Reds. Ακριβώς γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε. Τι να πρωτοπούμε για το πάθος του Hendo, του Milner ή του Fabinho,  την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του Matip, την ηγετική μορφή του van Dijk ή τη συνεχή δημιουργία επιθέσεων από τον Sadio Mane; Η Liverpool έκανε το καθήκον της χαρίζοντας μας υπέροχες στιγμές και σήμερα θα μάθει τον αντίπαλο της στον τελικό του Wanda Metropolitano, στη 1 Ιουνίου. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα πάει στον τελικό ως φαβορί, αλλά ακόμα και αν δεν καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, σίγουρα θα έχει «μεγαλώσει» κι άλλο σαν σύλλογος. Γιατί αυτές οι βραδιές, αυτές οι σπουδαίες νίκες είναι που γιγαντώνουν ένα club και κερδίζουν το θαυμασμό των απανταχού φιλάθλων του αθλήματος.

Ίσως η πιο όμορφη στιγμή του χθεσινού παιχνιδιού.
Ίσως η πιο όμορφη στιγμή του χθεσινού παιχνιδιού.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com