Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 4/5/1974 Νίκη στο τελικό με Newcastle & 2ο F.A. Cup (vid)

Σαν σήμερα: 4/5/1974 Νίκη στο τελικό με Newcastle & 2ο F.A. Cup (vid)

Σαν σήμερα το 1974 η Liverpool κερδίζει στο Wembley τη Newcastle Utd και κατακτά για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Αγγλίας.

Δυο γκολ για την ομάδα μας πέτυχε ο Kevin Keegan στο 57′ και στο 88′, ενώ επίσης σκόραρε ενδιάμεσα και ο Steve Heighway στο 75′. Ένα εξαιρετικό γκολ πέτυχε για τους Reds και ο Alec Lindsay, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.Οι Κόκκινοι έπαιξαν καταπληκτικά εκείνη την μέρα, τόσο που ο Phil Thompson δήλωσε σχετικά μετά το παιχνίδι: «Ήταν το καλύτερο παιχνίδι που κάναμε. Τους κερδίσαμε με 3-0, αλλά θα μπορούσε το σκορ να ήταν διπλάσιο!»

Πριν το τελετουργικό της απονομής ο Bill Shankly στάθηκε στα σκαλοπάτια της εξέδρας των επισήμων, πριν την απονομή των μεταλλίων στους φιναλίστ και μίλησε στους αντιπάλους ποδοσφαιριστές της Newcastle Utd δίνοντας τους εύσημα για την προσπάθειά τους, ενώ εκείνοι έδειχναν να τον παρακολουθούν με σεβασμό για την στάση του. Μια μοναδική ανθρώπινη στιγμή για το ποδόσφαιρο δημιουργούμενη από έναν μοναδικό άνθρωπο τον Bill Shankly.

Με τη Newcastle αγωνίστηκαν οι Alan Kennedy και Terry McDermott, οι οποίο αργότερα θα φορούσαν τη φανέλα των Reds.

Στο Wembley βρέθηκαν 100.000 θεατές και διαιτητής ήταν ο G. C. Kew.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τα γκολ των Reds στον τελικό του 1974:

Σαν σήμερα: 4/5/1974 Νίκη στο τελικό με Newcastle & 2ο F.A. Cup

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com