Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο λόγος που δεν αγωνίζεται αρκετά ο Shaqiri!

Ο λόγος που δεν αγωνίζεται αρκετά ο Shaqiri!

Μόλις η Liverpool απέκτησε τον Xherdan Shaqiri τον περασμένο Ιούλιο, άπαντες μιλούσαν για μια εξαιρετική προσθήκη που μπορεί να δώσει λύσεις είτε ερχόμενος από τον πάγκο είτε ως βασικός. Πράγματι, τα 13,5 εκατομμύρια λίρες που δαπάνησαν οι Reds για να τον αποκτήσουν έμοιαζαν ελάχιστα και ο Shaqiri ξεκίνησε πολύ θετικά τη σεζόν με αποκορύφωμα τα δύο γκολ του, που «καθάρισαν» το ντέρμπι με τη Manchester United στο Anfield.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον Ελβετό να αγωνίζεται πλέον ελάχιστα και τον Jurgen Klopp να δείχνει πως εμπιστεύεται περισσότερο ποδοσφαιριστές με καλύτερες ανασταλτικές αρετές από αυτές του Shaqiri.

Αυτό φυσικά εξηγείται από το γεγονός πως οι Reds έχουν πλέον μπει στην κρισιμότερη περίοδο της σεζόν, τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το Champions League. Ο Jurgen Klopp γνωρίζει πολύ καλά πως ένα λάθος σε αυτό το σημείο μπορεί  εύκολα να θέσει την ομάδα εκτός στόχων και έτσι επιλέγει να παίξει πιο safe, με μεγαλύτερη δηλαδή έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Επιλέγει λοιπόν, να «θυσιάσει» τις δημιουργικές ικανότητες του Shaqiri , προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερη αμυντική λειτουργία στο χώρο του κέντρου, με την παρουσία των Henderson, Fabinho, Milner και Wijnaldum.

Ελάχιστη η συμμετοχή του Xherdan Shaqiri, στα τελευταία παιχνίδια της Liverpool.
Ελάχιστη η συμμετοχή του Xherdan Shaqiri, στα τελευταία παιχνίδια της Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com