Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Ο Διοικητής της αστυνομίας είχε την απόλυτη ευθύνη

Δίκη του Hillsborough: Ο Διοικητής της αστυνομίας είχε την απόλυτη ευθύνη

Πέμπτη 14/3/2019
Ο Διοικητής της Αστυνομίας, υπεύθυνος για τον Ημιτελικό του FA Cup, του 1989, είχε την ‘απόλυτη ευθύνη’ για την τραγωδία και θα έπρεπε να είχε πάρει ‘αποφάσεις που θα έσωζαν τις ζωές πολλών’ άκουσε την Πέμπτη το Δικαστήριο.
Ο Δημόσιος Κατήγορος, Richard Matthews QC, είπε ότι καθήκον του κ.Duckenfield ήταν να ‘σκεφτεί’ για τους πιθανούς κινδύνους και τις ‘προβληματικές περιοχές’.
Ο κ. Matthews είπε επίσης στους ενόρκους ότι δεν αποτελεί σκοπό του, να στοχοποιήσει αποκλειστικά τον David Duckenfield.
«Υπήρχαν και άλλοι αστυνομικοί που πιθανόν να έκαναν λάθη, και απέτυχαν, αλλά αυτός είχε την απόλυτη επιμέλεια, ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής , που είχε την εξουσία και θα έπρεπε να είχε και τη γνώση, να μπορεί να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα έσωζαν τις ζωές πολλών, αποφάσεις απαραίτητες σε εκείνη τη χρονική περίοδο του κινδύνου» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.
Είπε επίσης στο Δικαστήριο, ότι ένας λογικά ικανός Διοικητής αγώνα θα έπρεπε να γνωρίζει πώς να δράσει πριν ακόμα τον αγώνα.
«Ειλικρινά, όλα ίσως να καταλήγουν σε αυτό, στις αποτυχίες του, που παραδέχτηκε και ο ίδιος όταν έδωσε την κατάθεση του υπό όρκο, στις έρευνες του Warrington το 2015.» συνέχισε.
Συμπλήρωσε επίσης ότι ο σχεδιασμός του γηπέδου της Sheffield Wednesday, ήταν τέτοιος που προμήνυε την καταστροφή , αλλά τα προβλήματα ήταν ‘εύκολα αναγνωρίσιμα’ όταν ο κ.Duckenfield, ανέλαβε τον ρόλο του Διοικητή , σχεδόν τρείς εβδομάδες πριν τον αγώνα.
Ο κ.Matthews είπε ακόμα ότι οποιοσδήποτε με μια λογική αίσθηση φροντίδας, θα αναγνώριζε το ρίσκο της συσσώρευσης του πλήθους στις κεντρικές pens της Leppings Lane.
Η Δίκη συνεχίζεται.

Η συνέχεια της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com