Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Σωστή η απόφαση του Duckenfield.

Δίκη του Hillsborough: Σωστή η απόφαση του Duckenfield.

Τρίτη 5/3/2019
Η απόφαση του Διοικητή του αγώνα, David Duckenfield, ήταν σωστή «τη συγκεκριμένη στιγμή» είπε ένας έμπειρος αστυνομικός στο Preston Crown Court.
O Douglas Hopkins πιστεύει ότι, ο Duckenfield «δεν είχε άλλη επιλογή» δεδομένης της περίστασης, της συγκέντρωσης δηλαδή ενός τεράστιου πλήθους έξω από τα σημεία εισόδου της Leppings Lane.
Θυμίζουμε ότι εκείνη τη χρονική στιγμή περίπου 2.000 οπαδοί της Liverpool μπήκαν στο Hillsborough , όταν άνοιξε η θύρα εξόδου στις 14:52.
Ο κ.Hopkins ο οποίος συνέχισε την κατάθεση του για δεύτερη μέρα ,σημείωσε όμως ότι ήταν «βασικό λάθος» να τοποθετήσουν τον 74 χρονών πλέον David Duckenfield, ως Διοικητή του αγώνα στον Ημιτελικό του FA Cup της Liverpool εναντίον της Nottingham Forrest.
Θα έπρεπε σύμφωνα με τον κ.Hopkins να αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα ο Brian Mole, προκάτοχος του κ.Duckenfield, δεδομένης της «έλλειψης πείρας» του τελευταίου.
Εξεταζόμενος λεπτομερώς από τον Συνήγορο Υπεράσπισης Ben Myers QC, ο κ.Hopkins , παραδέχθηκε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν «εμπειρία γνώσης» για τον κ.Duckenfield, αλλά συμπλήρωσε ότι «δεν είχε προετοιμάσει κατάλληλα τον εαυτό του, για τα καθήκοντα του.»
Ο μάρτυρας ρωτήθηκε επίσης για την μεγάλη συγκέντρωση του πλήθους έξω από τα σημεία εισόδου της Leppings Lane.
To Δικαστήριο άκουσε ότι στις 14:47, ένας αξιωματικός της Αστυνομίας που στεκόταν έξω από το γήπεδο, είχε αιτηθεί να ανοίξει μια θύρα εξόδου, για να επιτρέψουν στο πλήθος που συνέχιζε να αυξάνεται σε όγκο να μπει μέσα.
Ο κ. Hopkins δήλωσε ότι ο κ.Duckenfield θα χρειαζόταν από 15 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό για να πάρει την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι «ήταν μια απόφαση η οποία έπρεπε να παρθεί γρήγορα».
Όταν ρωτήθηκε αν ήταν σωστή εκείνη η απόφαση, απάντησε : «Για εκείνη τη στιγμή, Ναι, Κύριε», αλλά πρόσθεσε ότι έπρεπε να γίνουν τροποποιήσεις ως προς την κατεύθυνση των οπαδών που θα έμπαιναν μέσα.
Ακούστηκαν επίσης στοιχεία της έρευνας που δόθηκαν από τον κ.Duckenfield, και η οποία είχε πραγματοποιηθεί το 2015 στο Warrington.
Ο κ.Duckenfield είχε δηλώσει τότε ότι νόμιζε πως οι οπαδοί μετά την είσοδο τους θα συγκεντρώνονταν σε σημείο συνάθροισης των φιλάθλων εντός του Hillsborough, περιμένοντας να περάσουν ένα με δύο λεπτά έως ότου συνέλθουν.
Ο κ.Hopkins όμως είπε «δεν νομίζω ότι κάποιος αστυνομικός θα πίστευε ποτέ πως οι οπαδοί που θα έφταναν στο σημείο συνάθροισης θα έμεναν εκεί. Ήθελαν να δουν τον αγώνα.»
«Και ο μόνος τρόπος για να φτάσουν στην κερκίδα ήταν διαμέσου του συγκεκριμένου τούνελ.»

Το τελευταίο επεισόδιο της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com