Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 4/3/1951 Γεννιέται ο King Kenny Dallglish (vid)

Σαν σήμερα: 4/3/1951 Γεννιέται ο King Kenny Dallglish (vid)

Σαν σήμερα το 1951 γεννήθηκε στη Γλασκώβη ο Kenny Dalglish, ένας ακόμα Σκωτσέζος που θα έγραφε ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο και θα σημάδευε με τον δικό του τρόπο τη σύγχρονη ιστορία ενός συλλόγου σαν την Liverpool.

Όλα ξεκίνησαν το 1977, χρονιά που κατηφόρισε στο μεγάλο λιμάνι (μετά από οκτώ χρόνια στη Celtic) ως ο αντικαταστάτης του Kevin Keegan που αναχωρούσε για το Αμβούργο. Έχοντας ήδη πανηγυρίσει τίτλους και διακρίσεις στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο (4 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και ένα League Cup), η απόλυτη προσωπική καταξίωση θα ερχόταν να εκπληρωθεί σε μια ομάδα που εκείνη την περίοδο δεν είχε αντίπαλο σε Αγγλία και Ευρώπη.

Με τη Liverpool, με την οποία και αγωνίστηκε ως το 1990, κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, ένα FA Cup, 4 League Cup, 3 Kύπελλα Πρωταθλητρικών και ένα ευρωπαϊκό Super Cup, ενώ ορισμένοι από τους παραπάνω τίτλους τους πιστώθηκε και ως προπονητής των Reds την τελευταία εξαετία.

Φανερά επηρεασμένος από τα γεγονότα του Hillsborough, εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο για λίγο διάστημα ώσπου επανήλθε τον Οκτώβριο του 1991 αναλαμβάνοντας τις τύχες της Blackburn που αγωνιζόταν στη 2η κατηγορία. Τέσσερα χρόνια αργότερα, θα κατακτούσε την Premier League σηκώνοντας το τρόπαιο μέσα στο Αnfield… Τον Ιανουάριο του 1997 αντικατέστησε και πάλι τον Kevin Keegan, αυτή τη φορά στον πάγκο της Newcastle, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα είδε την πόρτα της εξόδου από το St. James’ Park.

Η επιστροφή του στον πάγκο της Liverpool τον Γενάρη του 2011, έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στους φίλους των Reds, όμως τα αποτελέσματα της ομάδας και κυρίως η πορεία της στο πρωτάθλημα δεν δικαίωσαν τον ‘King Kenny’, ακόμα και αν την οδήγησε στην κατάκτηση του League Cup το 2012 και στον χαμένο τελικό του FA Cup με αντίπαλο την Chelsea. Στο τέλος της σεζόν απολύθηκε για να τον αντικαταστήσει ο Brendan Rodgers. Τον Οκτώβριο του 2013 είχε αναλάβει διοικητικό πόστο ως non-executive director στην ομάδα, ωστόσο αυτό που μετρά για τον ίδιο, είναι το γεγονός ότι παραμένει στις καρδιές των φίλων των Reds ως μία από τις κορυφαίες φιγούρες που πέρασαν και σημάδεψαν την ιστορία του συλλόγου. Και όχι άδικα.

Απολαύστε στον παρακάτω σύνδεσμο, ένα video με γκολ του King Kenny:

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com