Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Everton – Liverpool (preview)

Everton – Liverpool (preview)

Τον πρώτο της αγώνα για τον μήνα Μάρτιο δίνει αύριο (3/3) στις 18:15 ώρα Ελλάδος η Liverpool κόντρα στην Everton στο Goodison Park για τον πιο σπουδαίο αγώνα της 29ης αγωνιστικής της Premier League, το Merseyside derby.

Η Liverpool θα αντιμετωπίσει τους Toffees με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το 5-0 της Τετάρτης κόντρα στην Watford και η νίκη αποτελεί μονόδρομο, ώστε να καταφέρει η ομάδα του Jürgen Klopp να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και τουλάχιστον στο +1 από την δεύτερη Manchester City.

Πολλές επιστροφές παικτών από τραυματισμούς δεν θα υπάρξουν για τους Reds. Από τους τραυματίες, μόνο ο Bobby Firmino συγκεντρώνει πιθανότητες να αγωνιστεί στον αυριανό αγώνα, αλλά μόνο αν είναι απόλυτα έτοιμος. Αν ο Βραζιλιάνος δεν βρίσκεται στο 100%, θα ξεκινήσει ξανά ο Divock Origi στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Sadio Mane στην κορυφή με τον Mohamed Salah πάντα στα δεξιά.

Οι Dejan Lovren, Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain πλησιάζουν μεν στην επιστροφή τους στη δράση, αλλά δεν θα προλάβουν τον αυριανό αγώνα

Αυριανή αντίπαλος των Reds είναι η Everton. Μπορεί γεωγραφικά να μην χωρίζουν πολλά τις δύο ομάδες, όμως βαθμολογικά τις χωρίζουν 33 βαθμοί, καθώς η Liverpool βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και η Everton στην 9η με μόλις 36 βαθμούς σε 28 αγώνες.

Ο Πορτογάλος προπονητής των Toffees, Marco Silva θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του στον αγώνα του πρώτου γύρου, Andre Gomes, όμως δεν μπορεί να υπολογίζει στον αρχηγό, Leighton Baines, κάτι που σημαίνει πως στο αριστερό άκρο της άμυνας θα ξεκινήσει ξανά ο Lucas Digne.

Η Everton πρόερχεται από εκτός έδρας επί της Cardiff με 0-3 και στοχεύει σε θετικό αποτέλεσμα στο αυριανό ντέρμπι με τους Reds, αν και η τελευταία της νίκη σε Merseyside derby ήρθε το 2010. 9 ολόκληρα χρόνια πριν.

Πριν από το ματς με την Cardiff η ομάδα του Marco Silva έτρεχε σερί 3 συνεχόμενων ηττών.

Στατιστικά στοιχεία: 

  • 9 νίκες έχει η Liverpool και 9 ισοπαλίες στα τελευταία 18 ματς κόντρα στην Everton.
  • 5 φορές έχουν πάρει οι Reds την νίκη στις καθυστερήσεις σε ντέρμπι με τους Toffees.
  • Από τον Οκτώβρη έχει να κερδίσει διαδοχικά παιχνίδια η Everton.
  • Η Liverpool έχει φτάσει τους 69 πόντους μετά από 28 αγώνες για την πρώτη φορά στην Premier League.
  • Μόνο 8 εκτός έδρας γκολ έχει δεχθεί ο Alisson Becker.
  • Ο Mo Salah μπορεί να γίνει ο πιο γρήγορος παίκτης στην ιστορία της ομάδας, που φτάνει τα 50 γκολ, αν σκοράρει αύριο.
  • 5 νίκες και 2 ισοπαλίες μετρά ο Klopp εναντίον της Everton.
Οι Reds φιλοξενούνται το απόγευμα της Κυριακής στο Goodison Park από την Everton.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com