Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Είναι η Liverpool φαβορί απέναντι στη Bayern;

Είναι η Liverpool φαβορί απέναντι στη Bayern;

Σε λίγες ώρες φθάνει η ώρα της αλήθειας για Liverpool και Bayern Munich με την πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Champions League να είναι προ των πυλών. Ίσως στο πιο δυνατό ζευγάρι της φάσης αυτής το ερώτημα είναι αν μπαίνει στο σταύρωμα αυτό μια ομάδα ως φαβορί.

Η Liverpool έχει σύμμαχο τις παραπάνω μέρες ξεκούρασης σε σχέση με τους Βαυαρούς αλλά όπως είδαμε και στο παιχνίδι με τη Leicester προσφάτως αυτό μπορεί και να υπνωτίσει μια ομάδα. Έχει σύμμαχο την παράδοση της απέναντι σε γερμανικές ομάδες καθώς δεν χάνει απέναντι σε Γερμανούς όταν τους φιλοξενεί. Πλην αυτού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι αήττητη εντός έδρας σε ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Jurgen Klopp, ο οποίος γνωρίζει απ’εξω και ανακατωτά το γερμανικό ποδόσφαιρο και τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Η Bayern από τη μεριά της νιώθει πιο άνετα τον τελευταίο καιρό με τη διαφορά από τη Borussia να έχει μειωθεί στους δύο βαθμούς αλλά και με αρκετές νίκες το τελευταίο δίμηνο να δίνουν ηρεμία παρότι δεν έχει συνδυαστεί με πειστικές εμφανίσεις. Μιλάμε και για μια ομάδα που ξέρει καλά από τέτοια παιχνίδια καθώς έχει παράδοση τα τελευταία χρόνια σε αυτές τις φάσεις.

Βέβαια υπάρχουν πολλά στοιχεία αγωνιστικά που δείχνουν που μπορεί να πάει η αναμέτρηση. Τα κύρια προβλήματα της Bayern είναι το spacing ανάμεσα στις ζώνες της μέσα και γύρω από την περιοχή, η αδυναμία της να αμυνθεί επαρκώς σε κόντρα επίθεση αλλά και η ανισορροπία στην οποία περιέρχεται η αμυντική της συνοχή στα συνεχή ανεβοκατεβάσματα των Kimmich και Alaba.

Ένα κομμάτι του παιχνιδιού που θα πρέπει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο η ομάδα μας με την ταχύτητα Salah και Mane καθώς ναι μεν οι δύο πλάγιοι μπακ των Βαυαρών θα έχουν εντολή να έχουν πιο μετρημένα ανεβάσματα αλλά συνήθεια εστί δεύτερη φύσις. Από την άλλη μεριά περιμένω από τον Klopp να επιστρέψει στο 4-3-3 που δίνει στην ομάδα μας συνοχή στα μεγάλα παιχνίδια αλλά και γρήγορη ανάπτυξη σε κόντρα επίθεση λόγω της πολύ κοντινής αποστάσεως των γραμμών.

Από την άλλη μεριά, οι Γερμανοί αναμένουν τα νέα για τη συμμετοχή ή μη του Coman (κατά πάσα πιθανότητα ο Γάλλος εξτρέμ θα αγωνιστεί κανονικά) για να δουν αν ο James Rodriguez θα είναι στην τριάδα του κέντρου ή στα πλάγια ενώ ποντάρουν πολλά στις κινήσεις φορ του Leon Goretzka, ο οποίος έχει μια εξαιρετική ικανότητα να συγχρονίζεται άψογα με τις κινήσεις των συμπαικτών του ώστε γίνεται τελικός αποδέκτης στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Η δύναμη πυρός της ομάδας του Kovac είναι το παιχνίδι από τα άκρα και θα χρειαστεί να παρέχονται οι κατάλληλες βοήθειες στους ακραίους οπισθοφύλακες όταν θα γεμίζει το φτερό από φανέλες των αντιπάλων. Πλην όλων αυτών, οι Reds θα πρέπει να έχουν και καλές επιστροφές καθώς Coman και Gnabry μπορούν να πλήξουν οποιαδήποτε άμυνα με την ταχύτητα τους.

Μιλάμε για ένα ζευγάρι που είναι αρκετά ισορροπημένο με την απουσία του Van Dijk βέβαια να ξεχωρίζει στο πρώτο παιχνίδι. Η Liverpool θα έχει ευκαιρίες να τρέξει και θα βγάλει καθαρές ευκαιρίες να σκοράρει απέναντι στην άμυνα των Βαυαρών που μπορεί να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένη λόγω της περίστασης αλλά δεν μπορεί να θεραπέψει σε λίγες μέρες όλα τα κακώς κείμενα που την μαστίζουν αμυντικά όλη τη σεζόν. Πιστεύω πως η αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας σε δύο μέρες θα έχει αρκετά τέρματα. Και σε αυτό το γήπεδο, προσδοκώ την καλύτερη επιθετική τριπλέτα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να κάνει τη διαφορά επιβεβαιώνοντας τη γνώμη μου πως η ομάδα μας είναι οριακό φαβορί στο ζευγάρι.

Είναι φαβορί τελικά η Liverpool;
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com