Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Pep Lijnders: Έχουμε έναν κανόνα στη Liverpool!

Pep Lijnders: Έχουμε έναν κανόνα στη Liverpool!

Ο Lijnders επαίνεσε τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία της Liverpool

100% αυτοπεποίθηση»

Και αυτό είναι που καθόρισε την πρόοδο της Liverpool αυτή τη σαιζόν, σύμφωνα με τον Lijnders

Η ευρεία τους ικανότητα επιδείχθηκε από την αρχή της σαιζόν σε μια εκπληκτική πορεία που σταμάτησε για λίγο την προηγούμενη εβδομάδα , με τους Κόκκινους να κανονίζουν 4 μέρες προπόνησης στη Marbella, πριν τον αγώνα με την Bayern Munich για το Champions League και πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος για το κυνήγι του τίτλου.

Η ομάδα των παικτών που συγκέντρωσε ο Jurgen Klopp και οι επιτελείς του, πιστεύουν ότι να ανταγωνιστούν και να αποδειχθούν καλύτεροι, από οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί στο δρόμο τους, μια νοοτροπία που φυσικά θα εξεταστεί και στη συνέχεια.

Η πίστη τους αυτή δεν βασίζεται σε «αδύναμα πόδι<<α».

Χτίστηκε και στερεοποιήθηκε γύρω από μια κοινή συλλογή αξιών, και μια αμοιβαία αποφασιστικότητα να μην επαναπαυτούν για τίποτα λιγότερο, από την απόδοση πλήρως, της δυναμικής των.

«Οτιδήποτε ξεκινά και τελειώνει με το πάθος και τη φιλοδοξία της ομάδας. Οτιδήποτε σε αυτή την ομάδα είναι λουστραρισμένο από τη συντροφικότητα και τον χαρακτήρα.» είπε ο Lijnders στο επίσημο site της ομάδας, από την Ισπανία.

«Γνωρίζουμε ότι αν δίνουμε τα πάντα καθημερινά ,τότε μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα ή τουλάχιστον να τους δημιουργήσουμε μεγάλα προβλήματα. Τα παιδιά το γνωρίζουν και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να το αποδείξουν. Το 90% των τριών βαθμών που παίρνουμε στους αγώνες ,το κερδίζουμε στη βδομάδα πριν τον αγώνα. Πιστεύουμε σε αυτό.»

«Όλα δένουν φυσικά μεταξύ τους, αλλά ξεκινά με τα παιδιά να έχουν αυτό το πάθος να γίνονται συνεχώς καλύτεροι, όχι μόνο ως άτομα αλλά και ως ομάδα. Αυτό οδηγεί την ανάπτυξη μας και είναι μεγάλο συν για μας.»

Δεν αποτελεί σύμπτωση επίσης ότι κάθε παίκτης διαθέτει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση.

Αυτό συμβαίνει και όταν η ομάδα ελέγχει για παίκτες στις περιόδους μεταγραφών.

Πρέπει οι πιθανοί στόχοι της ομάδας να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

«Εξετάζουμε προσεκτικά το ταλέντο των παικτών όταν σκεφτόμαστε να τους αποκτήσουμε, και τι προσθέτουν σε συγκεκριμένες θέσεις.» πρόσθεσε ο Lijnders.

«Αυτό όμως που θέλουμε να μάθουμε καταρχήν είναι ο χαρακτήρας τους. Πόσο παθιασμένοι είναι για να βελτιωθούν; Τι φιλοδοξίες έχουν για να κερδίσουν τρόπαια; Πόση φιλοδοξία έχουν για να παίξουν με τον τρόπο μας;»

«Ψάχνουμε για τον παίκτη αυτού του είδους. Ένα ταλέντο; σίγουρα, αλλά πρώτα μας ενδιαφέρει ο χαρακτήρας του παίκτη.»

Η Liverpool είχε αναχωρήσει για τη Marbella μετά τη νίκη επί της Bournemouth με 3-0, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Klopp επεσήμανε την έγκαιρη επιστροφή της ομάδας του στο έντονο pressing – το οποίο ένιωσε ότι έλειπε από τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις με Leicester και West Ham, και ήταν αυτό που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Ποιες όμως είναι εκείνες οι δυνάμεις που υπαγορεύουν την αποτελεσματικότητα της τακτικής; Γιατί σε έναν αγώνα μπορεί να δουλεύει και σε άλλον όχι;

Ο Lijnders απάντησε :» Αυτοπεποίθηση και ετοιμότητα. Να θέλεις να κερδίσεις τη μπάλα πίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να σοκάρεις τον αντίπαλο. Είναι κατανοητό ότι ένας καλός παίκτης αλλάζει εντελώς όταν βρίσκεται κάτω από πραγματική πίεση.»

«Στους αγώνες πριν- με Leicester και West Ham, είχαμε προβλήματα με αυτό το θέμα. Όλοι έλεγαν ότι δεχόμαστε περισσότερα γκολ, ξεκινώντας από τον αγώνα με την Palace.»

«Αυτό όμως δεν είχε να κάνει με κακή λειτουργία της άμυνας ,αλλά της επίθεσης, αφού δεν προστατεύαμε καλά τα μετόπισθεν, με την μπάλα να μην κινείται γρήγορα για να βρει τον ελεύθερο παίκτη , να διασπάσει γραμμές, ενώ σε συγκεκριμένες στιγμές είμαστε πολύ αργοί, και χάναμε τη μπάλα, όταν επιθετικά δεν μπορούσαμε να οργανωθούμε.»

«Αυτό κατέστησε δυνατό στον αντίπαλο, να αντεπιτεθεί, εκμεταλλευόμενος τους ελεύθερους χώρους ανάμεσα μας.»

«Οι παίκτες έπρεπε να το κατανοήσουν αυτό και να διορθώσουν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο, ώστε ο αντίπαλος να μην μπορέσει να αντεπιτεθεί.»

«Όλοι λένε ότι υπήρχε θέμα στην άμυνα, αλλά δεν ήταν αυτή η περίπτωση. Δεν είχαμε αρκετό έλεγχο και αρκετή κυριαρχία στην κατοχή της μπάλας στο αντίπαλο μισό του γηπέδου.»

Ο Lijnders περιγράφει τις πιθανότητες της Liverpool από τώρα ως τον Μάιο ως «μια μεγάλη ευκαιρία, τίποτα περισσότερο.»

Διαφωνεί όμως με εκείνους που υπαινίσσονται ότι η ομάδα έχει επηρεαστεί από το μέγεθος της πίεσης για την κατάκτηση ενός πρώτου τίτλου της Premier League.

Βλέπει μια ομάδα, πανέτοιμη να παλέψει ως το τέλος για την κορυφή της βαθμολογίας και η προπονητική ομάδα θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να καταστήσει τους παίκτες ικανούς γι αυτό.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα, είναι ότι νιώθουμε εξιταρισμένοι, δεν νιώθουμε πίεση, προετοιμαστήκαμε πολύ σκληρά και είμαστε έτοιμοι για αυτές τις στιγμές.» πρόσθεσε.

«Είναι μια κρίσιμη περίοδος, όπου πρέπει να συνεχίζουμε να ψάχνουμε για το επόμενο βήμα- κι αν συνεχίσουμε να εστιάζουμε στους εαυτούς μας, πως θέλουμε να παίξουμε, πως θέλουμε να αναπτυχθούμε , πως να βάλουμε κάθε αντίπαλο υπό πίεση , τότε τα αποτελέσματα θα έρθουν από μόνα τους .Αυτό είναι το σημαντικό.»

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, τίποτα περισσότερο και νομίζω ότι την αξίζουμε.»

«Νομίζω ότι η ομάδα είναι έτοιμη, να παίξει εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου και να τους δημιουργήσει προβλήματα και μόνο εξαιτίας αυτού.»

«Πρέπει να συνεχίσουμε να προπονούμαστε όσο καλύτερα μπορούμε και να προετοιμάζουμε τους αγώνες μας ομοίως. Αυτό είναι. Είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκουμε τις λύσεις ξανά και ξανά ολοκλήρωσε.»

Ο Pep Lijnders έδωσε την παραπάνω συνέντευξη στο επίσημο site της ομάδας.

Ο Lijnders μαζί με τον Klopp στο Melwood
Ο Lijnders μαζί με τον Klopp στο Melwood
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com