Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μια Ωδή στο Madra Rua!

Μια Ωδή στο Madra Rua!

Πως ένα μικρό μπαρ άρπαξε την ευκαιρία και έγινε το επίκεντρο μιας ευδοκιμούσας κοινότητας ποδοσφαιρόφιλων, οπαδών της Liverpool αλλά και άλλων!

Τη σαιζόν 2007-08, ο Jim Lynch, και ο εγγονός του John Ace, 13 με 14 χρονών τότε μπήκαν στο Madra Rua, Ιρλανδική pub στο Charleston της South Carolina, για πρώτη φορά.

Δεν ήξεραν τότε ότι 12 χρόνια αργότερα, το μπαρ θα γινόταν έδρα ενός Official Liverpool Supporters Club για σχεδόν 200 ανθρώπους, και θα φιλοξενούσε τόσους περίπου τον Μάιο του 2018 στην μετάδοση του Τελικού του Champions League, καθώς το μπαρ μετατρεπόταν σιγά σιγά σε επίκεντρο του ποδοσφαίρου των Νοτιοανατολικών Πολιτειών της Αμερικής για τους οπαδούς της Liverpool αλλά και άλλων ομάδων.

Δεν ήξεραν ότι οι άνθρωποι με τους οποίους θα γνωρίζονταν, θα γινόντουσαν τελικά σαν μια οικογένεια με όλα τα σκαμπανεβάσματα που μπορεί να υπάρχουν μέσα σε μια πολυπληθή οικογένεια, πάντα όμως πρόθυμοι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο- ειδικά στις δύσκολες στιγμές, πάντα πρόθυμοι να ακούσουν, να συζητήσουν, και να καλωσορίσουν νέους οπαδούς χωρίς να ενδιαφέρει ποιοι ήταν ή από που προέρχονταν.

Ξεκίνησε με την πρωτοβουλία 4 ανθρώπων, εκ των οποίων οι δύο είναι οι προαναφερθέντες.

Όταν παρακολουθείς τους αγώνες σε ένα μπαρ, ένα από τα καλύτερα που μπορεί να σου συμβούν είναι να συνδιαλέγεσαι με ‘όμοιους’ οπαδούς, να ζυγίζεις τις απόψεις ενάντια στις δικές σου και τελικά να γίνεσαι καλύτερος οπαδός.

Η Pub τους υποσχέθηκε δύο πράγματα, βασικά, που δεν υπήρχαν στην περιοχή τους!

Την εμπειρία μιας παραδοσιακής Ιρλανδικής pub, και το γεγονός ότι μπορούσε να ανοίξει Σάββατο και Κυριακή πρωί για τη μετάδοση αγώνων.

Εκείνες ήταν οι μέρες των Κόκκινων του Rafa, του Setanta Sports και του Special 1 TV, όταν η Liverpool τους θύμιζε ότι τα αστέρια θα άρχιζαν να λάμπουν ξανά από το Anfield, μετά από τρεις εμφανίσεις σε Τελικούς Κυπέλλων,σε διαδοχικές σαιζόν και μερικούς από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης να διαφημίζουν το ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Liverpool.

Η φήμη κυκλοφόρησε και γρήγορα οπαδοί και από άλλες ομάδες άρχισαν να μαζεύονται στη συγκεκριμένη pub, αν και μέχρι σήμερα οι οπαδοί της Liverpool, αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα οπαδών που μπορούν να αποκαλούν το Madra σπίτι τους.

Έχοντας κατά μέσο όρο 20-30 οπαδούς σε κάθε μετάδοση αγώνα των Κόκκινων, τακτικούς θαμώνες, αποφάσισαν να ζητήσουν official Fan Club status, αλλά η ομάδα ,τους έβαλε στη λίστα αναμονής αφού εκείνη την περίοδο δεν δέχονταν νέες αιτήσεις.

Η πρώτη χαρούμενη στιγμή που την έζησαν και τη θυμούνται ακόμα και σήμερα ήταν η νίκη-στα penalties, στον Τελικό του League Cup με αντίπαλο την Cardiff, και η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια που το θεώρησαν ως σημάδι ότι η South Carolina, έπρεπε να έχει ένα official fan club.

Εκείνο το καλοκαίρι ένα μεγάλο γκρουπ αυτών των οπαδών έκανε το ταξίδι προς Boston και Baltimore για την πρώτη tour των Κόκκινων στην Αμερική από το 2004.

Χρειάστηκαν να περάσουν 14 ώρες στο δρόμο για να φτάσουν στο Fenway Park των Boston Red Sox και να δουν τη Liverpool του Brendan Rodgers, ενώ ευγνωμονούν ακόμα και σήμερα αυτή τη μικρή pub που τους έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να πραγματοποιήσουν το ταξίδι αυτό.

Τον Φεβρουάριο του 2013, διαδόθηκε αστραπιαία η είδηση ότι η Liverpool όχι μόνο είχε αρχίσει να δέχεται ξανά αιτήσεις για official status συνδέσμων αλλά και ότι είχε χορηγηθεί αυτό στη South Carolina! Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα! Την επόμενη χρονιά οι «Heart-Attack Reds» του Rodgers κυνήγησαν τον τίτλο και στην pub άρχισαν να μαζεύονται 50-60 άτομα- ακόμα και οπαδοί άλλων ομάδων, για να παρακολουθήσουν αγώνες της Liverpool.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν πραγματοποιήθηκε τελικά αλλά ο πόνος έγινε αρκετά υποφερτός μέσα στο κλίμα οικογένειας που επικρατούσε στο Σύνδεσμο.

Η ατμόσφαιρα στο Madra συνέχισε να παραμένει ασυναγώνιστη. Πολλά μέλη που πήγαιναν διακοπές, έστελναν μηνύματα ότι πουθενά δεν ήταν το ίδιο. Μπορεί να έπιναν καλύτερες μπύρες ,να έβλεπαν αγώνες σε καλύτερες τηλεοράσεις, σε πιο άνετους χώρους, αλλά πουθενά δεν μπορούσαν να συναντήσουν τη συντροφικότητα που είχαν συνηθίσει στο Madra- και μεγάλο ρόλο σε αυτό είχε παίξει το γεγονός ότι ο χώρος του ήταν περιορισμένος.

Τη μεγαλύτερη στιγμή τους ως Σύνδεσμος την έζησαν στη μετάδοση του Τελικού του Champions League, τον Μάιο του 2018, όταν 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τη Liverpool του Jurgen Klopp!

Και έτσι ήρθε η σαιζόν 2018/19.

Όλοι είχαν εξαιρετικά αισιόδοξη διάθεση αφού οι Κόκκινοι του Klopp, εξαπέλυαν την πρώτη τους σοβαρή προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 29 χρόνια.

Αποτελεί ευτυχία για έναν οπαδό της Liverpool να ζει τέτοιες στιγμές, ανεξάρτητα από του τι θα γίνει στο τέλος.

Το Madra Rua, δεν θα μπορέσει όμως να αποτελέσει μέρος της ιστορίας που ξετυλίγεται…

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Φεβρουαρίου του 2019, το Madra Rua έπιασε φωτιά.

Η πλευρά του bar όπου συγκεντρώνονταν κυρίως οι οπαδοί της Liverpool, καταστράφηκε ολοσχερώς, η οροφή έπεσε και ο χώρος υπέστη μεγάλες καταστροφές λόγω του καπνού αλλά και του συστήματος ύδρευσης που χάλασε και πλημμύρισε τα πάντα.

Δεν είναι σίγουρο αν το bar θα ξανανοίξει, αν και το προσωπικό του δηλώνει ότι θα το ξαναχτίσει.

Ο Σύνδεσμος OLFC SC έμεινε χωρίς σπίτι πλέον αλλά πιστεύουν ότι το αίσθημα της οικογένειας που υπάρχει ανάμεσα τους θα βοηθήσει τόσο αυτούς όσο και το Madra Rua, να ξεπεράσουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς, γιατί όπως λέει και ο ύμνος, «At The End Of A Storm There Is A Golden Sky.»

Ήδη στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει προσπάθεια στο https://www.gofundme.com/f/6uvy914 για την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Madra Rua.

Μέσα στα χαλάσματα ,από το Πυροσβεστικό σώμα της Charleston, διασώθηκε η συλλεκτική φανέλα της Εθνικής Ομάδας rugby της Ιρλανδίας, Guiness Six Nations- η γνωστή τύχη των Ιρλανδών!

Το παρόν είναι του John Ace και εμφανίστηκε στο Fields Of Anfield Road!

Το Madra Rua.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com