Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Φωτογράφος είπε στην Αστυνομία να διακόψει τον αγώνα!

Δίκη του Hillsborough: Φωτογράφος είπε στην Αστυνομία να διακόψει τον αγώνα!

Παρασκευή 8/02/2019
O David Cannon, που ως φωτογράφος, αποτύπωσε με τον φακό του σκηνές από την τραγωδία του Hillsborough, δήλωσε στο Δικαστήριο ότι επανειλημμένα είχε ζητήσει τη μοιραία μέρα, από έναν επικεφαλής επιθεωρητή της Αστυνομίας να διακόψει τον αγώνα.
Ο φωτογράφος David Cannon, δήλωσε επίσης ότι αισθάνεται ‘ντροπή’ γατί έπρεπε να τραβήξει αυτές τις σκηνές αλλά είπε ότι : «Η δουλειά μου είναι να καταγράφω την Ιστορία, αυτό κάνω.»
Είπε επίσης ότι μπορούσε να ακούσει τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, καθώς τσακίζονταν στον φράχτη της περιμέτρου, και να ζητάνε βοήθεια, χωρίς η Αστυνομία να είναι σε θέση να προσφέρει κάποια.
Εικόνες εκείνης της μέρας, δείχνουν τον κ.Cannon, να περπατά μέσα στον αγωνιστικό χώρο- στις 15:05, δίπλα στον επιθεωρητή της Αστυνομίας Bernard Murray.
Ο κ. Cannon, δήλωσε με αφορμή τις εικόνες αυτές, ότι «προσπάθησα να τον πείσω να διακόψει τον αγώνα πολλές φορές».
Απαντώντας στις ερωτήσεις του Benjamin Myers QC, συνηγόρου υπεράσπισης του κ.Duckenfield, είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο για την Αστυνομία να καταλάβει από την αρχή ότι κάτι πολύ σοβαρό για την ασφάλεια των οπαδών, συνέβαινε στην κερκίδα, αλλά ότι για κάποιον σαν κι αυτόν «ήταν ξεκάθαρο».

Η συνέχεια της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com