Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το στέμμα εξαρτάται ακόμη από τη Liverpool

Το στέμμα εξαρτάται ακόμη από τη Liverpool

Η Liverpool μετά από πολύ καιρό δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τη νίκη της Everton από τη Manchester City μεσοβδόμαδα. Αύριο όμως με τρίποντο απέναντι στη Bournemouth μπορεί να επιστρέψει στην πρώτη θέση αναμένοντας το παιχνίδι των Citizens με την Chelsea την Κυριακή.

Στα δύο τελευταία ανεπιτυχή – από άποψη μη κατάκτησης της νίκης – αποτελέσματα υπήρξαν διαφορετικοί παράγοντες που έφεραν απώλειες. Μια πολύ νωθρή εμφάνιση που δεν βοηθήθηκε από το τερέν και τη βραδιά πολλών παικτών μας απέναντι στη Leicester και μια πολύ soft και ανεπαρκής δημιουργικά εμφάνιση απέναντι στη West Ham. Θα μπορούσαν να είχαν χαθεί και τα δύο αυτά παιχνίδια όπως ; Ναι. Χάθηκαν; Οχι. Ποιος όμως είναι ο απολογισμός τους εν κατακλείδι;

Νομίζω πως η πληγή που δημιούργησαν αυτές οι τελευταίες δύο αναμετρήσεις είναι πιο πολύ ψυχολογικές πάρα βαθμολογικές. Ναι θα μπορούσε να υπήρχε +7. Ναι θα μπορούσε έστω να μείνει +5. Μην ξεχνάμε όμως ότι για να φθάσουμε να μιλάμε για αυτές τις δύο αποστάσεις, η City έκανε μια τελείως απροσδόκητη ήττα στο Newcastle και άλλες δύο τρελές ήττες το Δεκέμβριο. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί και στη δική μας ομάδα; Ναι. Και συνέβη τίνι τρόπω . Αλλά με τη διαφορά ότι δεν χάσαμε κανένα κακό μας παιχνίδι και ότι είχαμε ένα μικρό μαξιλαράκι ασφαλείας για να μείνουμε ακόμη και μετά από αυτά πρώτοι αν νικήσουμε τη Bournemouth.

Πιο σημαντική απώλεια είναι το ότι μπορεί να υπήρξε έξτρα άγχος στους παίκτες. Αυτό όμως δεν μπορεί να κριθεί σε δύο 90′ μόνο αλλά σε διάρκεια. Μέχρι το τέλος, έχουμε τα ίδια ακριβώς παιχνίδια απέναντι στο Top six με τη City. Η δική μας ομάδα έχει το οριακό προβάδισμα των χιλιοστών αυτή τη στιγμή για να κόψει πρώτη το νήμα. Είναι εκείνη που μόνο με νίκες δεν θα κοιτούσε τα αποτελέσματα άλλων ομάδων και είναι εκείνη που αν φέρει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα με τον αντίπαλο πάλι θα είναι πρωταθλήτρια (χωριά του ότι πιστεύω πως δεν πρόκειται να κερδίσουν όλα τους τα παιχνίδια έως το τέλος άρα και για εμάς μιλάμε για το πόσες θα είναι οι απώλειες ώστε να είμαστε πάλι από πάνω)Είναι λάθος να βλέπουμε αυτό το ενδεχόμενο +3 ως κατάντια-αποτυχία ή όπως θέλετε . Είναι επίτευγμα. Και είναι κάτι που ΌΛΟΙ μας θα παίρναμε για το συγκεκριμένο σημείο της σεζόν αν μας το προσέφεραν τον Αύγουστο. Τώρα θα χρειαστούμε εκ νέου τύχη. Θα χρειαστούμε ροστερ απαλλαγμένο από άλλους σοβαρούς τραυματισμούς. Θα χρειαστούμε ώθηση από την κερκίδα. Θα χρειαστούμε σπουδαία γκολ. Δεν χρειαζόμαστε όμως άγχος και πίεση. Αυτή η σεζόν ανήκει σε αυτή την ομάδα.

Υ. Γ: Το κλειδί της κακής κατάστασης των τελευταίων αγώνων είναι η έλλειψη ομοιογένειας από τις πολλές αλλαγές σε μετόπισθεν και κέντρο λόγω των προβλημάτων. Μόλις αποκατασταθεί αυτό έως ένα βαθμό, θα επιστρέψει και η σταθερότητα.

Η Liverpool συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com