Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επεκτείνεται το μέτρο για τα εκτός έδρας εισιτήρια

Επεκτείνεται το μέτρο για τα εκτός έδρας εισιτήρια

Η Premier League, αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου της ανώτατης τιμής εισιτηρίου για τους εκτός έδρας αγώνες στις 30 λίρες, αν και η Ομοσπονδία των Φιλάθλων, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα προς αυτήν την κατεύθυνση.
O περιορισμός αυτός για την ανώτατη τιμή εισιτηρίου εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το 2016 μετά από ομόφωνη συμφωνία μεταξύ των 20 ομάδων της Premier League, εκείνης της περιόδου.
Το μέτρο αυτό πάρθηκε μετά την αποκάλυψη τότε ότι 9 ομάδες χρέωναν στους οπαδούς στα εκτός έδρας παιχνίδια, περισσότερες από 30 λίρες, με την Liverpool να βρίσκεται μάλιστα στη 2η θέση με 41 λίρες ,πίσω από την Chelsea που χρέωνε στους δικούς της 47 λίρες.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις Arsenal (£26), Leicester (£22), Newcastle (£25), Stoke (£25), Sunderland (£29), Watford (£20) και West Brom (£10),οι οποίες χρέωναν κάτω από την ανώτατη τιμή, αλλά μόλις δύο έδιναν την συνιστώμενη ενδεικτική τιμή των 20 λιρών ή και λιγότερο που είχε προτείνει η Football Supportres Federation (FSF).
Οι οπαδοί των Κόκκινων, εκείνη την περίοδο, καθοδηγούμενοι από τον Σύνδεσμο Spirit of Shankly, είχαν παίξει σημαντικό ρόλο- με διαμαρτυρίες στο Anfield, για τις αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων.
Το μέτρο αυτό πρόκειται να εκπνεύσει στο τέλος της σαιζόν, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα στην συνάντηση των μετόχων -αυτήν την Πέμπτη, να προτείνουν την επέκταση του για άλλα τρία χρόνια.
Υπήρξε μάλιστα και μια μικρή αύξηση στον μέσο όρο των φιλάθλων που πηγαίνουν στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας τους ,στην Premier League,κατά 2.300 θεατές.
Η ανακοίνωση της FSF λέει: «H διαφωνία μας πάντα ήταν ότι οι εκτός έδρας οπαδοί θα πρέπει να ενθαρρύνονται ,αν το θέαμα και η ατμόσφαιρα ενός ζωντανού αγώνα, πρόκειται να παραμείνουν δελεαστικά».
«Υπήρξε μια απότομη αύξηση στα κόστη των εκτός έδρας εισιτηρίων και το μέτρο της ανώτατης τιμής έβαλε ένα φρένο σε αυτό.»
«Πιστεύουμε πάντως ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα και καλούμε την Premier League, να μειώσει κι άλλο τις τιμές των εισιτηρίων που παραχωρεί, αλλά και να επιδοτήσει τα ταξίδια των οπαδών, ειδικά στην περίπτωση που οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά από την τηλεόραση.»
Η FSF επισημαίνει επίσης ότι οι εκτός έδρας οπαδοί βρίσκονται συχνά στο έλεος των τηλεοπτικών καναλιών.
Αν και μπορούν να κλείσουν από νωρίς τα εισιτήρια τους καθώς και θέσεις για πτήσεις ή οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο, οι αλλαγές στις ημερομηνίες των αγώνων, και μάλιστα κοντά σε αυτές, από το Sky Sports και το BT Sport- με τρόπο που να συμφέρει το πρόγραμμα τους, καθιστά τον έγκαιρο προγραμματισμό των εκτός έδρας οπαδών ανέφικτο.
Οι δραματικές επίσης αυξήσεις στα ταξιδιωτικά κόστη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνουν πολλές φορές αδειανές τις τσέπες των οπαδών αυτών , που ακολουθούν τις ομάδες τους στους εκτός έδρας αγώνες.
Την Τετάρτη, η σκιώδης υπουργός αθλητισμού, Labour MP, Dr. Rosena Allin-Khan, ενημέρωσε ότι την αίτηση της για να εισαχθεί το μέτρο «Ναύλα για Φιλάθλους» με σκοπό την βοήθεια των οπαδών στα ταξίδια τους, υπέγραψαν περισσότεροι από 70 Σύνδεσμοι Φιλάθλων, ανάμεσα τους και ο Spirit of Shakly.
H Allin-Khan πρόσθεσε πως οι οπαδοί των Κόκκινων που παρακολούθησαν την ομάδα τους στα πρώτα 5 παιχνίδια εκτός έδρας, χρειάσθηκαν να πληρώσουν για εισιτήρια τρένων μόνο, 380 λίρες, και αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόστος στην Premier League.

Οι φίλοι της Liverpool.
Οι φίλοι της Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com