Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μήπως η Liverpool πρέπει να επενδύσει και σε άλλο στόπερ?

Μήπως η Liverpool πρέπει να επενδύσει και σε άλλο στόπερ?

Άρθρο του μέλους της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool, Λευτέρη Θωμά.

Έφτασε, λοιπόν, και φέτος, η στιγμή μέσα στη σεζόν που ο Joe Gomez περνάει τη πόρτα του χειρουργείου. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, όσα και τα χρόνια που βρίσκεται στη Liverpool, τραυματίζεται σοβαρά και χάνει ένα μεγάλο αριθμό αγώνων, τη στιγμή που είχε καθιερωθεί από τον Klopp στην ενδεκάδα, όσο και από τον κόσμο ως ο ικανότερος για παρτενέρ του Van Djik στο κέντρο της άμυνας.

Η ατυχία του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 τις πρώτες μέρες του Γερμανού προπονητή στην Αγγλία, όταν υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε όλη την υπόλοιπη σεζόν. Θυμίζω, ότι τότε ήταν που τραυματίστηκε σοβαρά και ο Danny Ings, ο οποίος δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στα ίδια επίπεδα απόδοσης για τη Liverpool και αποχώρησε τελικώς το περασμένο καλοκαίρι για την Southampton, όπου είναι αναγεννημένος.

Στην αρχή της δεύτερης χρονιάς του στο Anfield, ο Gomez είχε ένα θέμα με τον αχίλλειο τένοντα, που δεν του επέτρεψε να κάνει σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι και επί της ουσίας χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα κατά τη διάρκειά της.

Πέρσι, στην τρίτη του σεζόν, και ενώ είχε ήδη αρχίσει να καθιερώνεται, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο από τα τέλη Μαρτίου και τελικά αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση, η οποία του στέρησε τη συμμετοχή στην τελική φάση του Μουντιάλ, αφού ήταν στις βασικές επιλογές του προπονητή της Αγγλίας, Gareth Southgate στα προκριματικά.

Φέτος, από τις 5 Δεκεμβρίου που τραυματίστηκε κόντρα στην Burnley οι γιατροί της ομάδας εκτιμούσαν πως θα ήταν έτοιμος περίπου αρχές Φλεβάρη να ξαναπαίξει. Αμ, δε. Ο Άγγλος αμυντικός οδεύει ολοταχώς προς ακόμη ένα χειρουργείο που σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να επιστρέψει λίγο πριν το τέλος της Premier League. Και σε μια χρονιά που οι Reds διεκδικούν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από σχεδόν 30 χρόνια, αυτή η απουσία ίσως φανεί μοιραία.

Μέσα στις γιορτές, μάλιστα, οι απουσίες στην άμυνα ήταν ουκ ολίγες, με τους Lovren, Matip, Alexander-Arnold να είναι επίσης εκτός για μεγάλο διάστημα και τον Γερμανό να αποφασίζει να παραχωρήσει τον Clyne δανεικό στην Bournemouth σε μια κίνηση που ξένισε πολύ κόσμο. Τελικά ο Klopp αναγκάστηκε να προβεί σε αλχημείες προκειμένου να καλύψει το κενό με τον Milner και τον Henderson ενίοτε να αγωνίζονται δεξιά και τον Fabinho στα στόπερ, ενώ και ο 16χρονος Hoever πήρε την ευκαιρία του στο κύπελλο.

Η διοίκηση της Liverpool δεν προέβη σε κάποια μεταγραφή έστω και με δανεισμό, αφού ο Klopp δεν αρέσκεται σε δανεικούς ποδοσφαιριστές. Μάλιστα είχαν ακουστεί και ονόματα όπως του Gary Cahill, αλλά και των Lee Peltier και Conor Coady που έχουν ξεκινήσει από την ακαδημία του συλλόγου.

Ειδικά για τον τελευταίο, η εξέλιξή του από την ημέρα που έφυγε από το Merseyside είναι ραγδαία. Αρχηγός, πλέον, στη Wolves βασικός και αναντικατάστατος, πιο ώριμος από ποτέ και με τις φήμες να λένε πως ο Southgate τον έχει στο μικροσκόπιό του με σκοπό να τον καλέσει κάποια στη στιγμή στην Εθνική. Και πολύ πιθανόν ο ίδιος να έβλεπε την επιστροφή του στην ομάδα μέσα στην οποία μεγάλωσε ως μια πρόκληση να δείξει σε όλους πόσο έχει βελτιωθεί και ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Με δεδομένο, λοιπόν, πως ο Gomez έχει συχνά προβλήματα τραυματισμών, ίσως τελικά η Λίβερπουλ να πρέπει να σκεφτεί να επενδύσει σε κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή σε αυτή τη θέση. Ίσως έπρεπε και να το είχε ήδη κάνει από αυτήν την μεταγραφική περίοδο, διότι αν χαθεί η ευκαιρία για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 29 χρόνια, όλοι θα τα ρίξουν στο τεχνικό επιτελείο για την απόφασή τους να μην πάρουν παίκτη τον Ιανουάριο.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com