Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Είναι αυτή η κρισιμότερη στιγμή της σεζόν για τη Liverpool?

Είναι αυτή η κρισιμότερη στιγμή της σεζόν για τη Liverpool?

Άρθρο του φίλου του site & της σελίδας μας Κωνσταντίνου Ηλία.
24η αγωνιστική. Η Μάντσεστερ Σίτι χάνει με 2-1 από την ομάδα του αγαπημένου μας Ραφα Μπενιτεθ και μας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνουμε το προβάδισμα μας απ τη Σίτι κατά 7 πόντους. Όλοι περιμένουμε να δούμε την απόδοση που έχουμε συνηθίσει από την ομάδα, αντ’ αυτού όμως, αυτή δεν έρχεται…
Ο Κλοπ ξεκινά με Ματιπ και Βαν Νταικ στο κέντρο της άμυνας, Ρομπερτσον αριστερά και προς έκπληξη πολλών Χεντερσον στη θέση του δεξιού μπακ,η οποία μαστίζεται από τραυματισμούς και τιμωρίες. Στο κέντρο επιλέγει Τζινι, καθώς και Σακιρι-Κειτα, κάτι που έχουμε δει ελάχιστα φέτος και μπροστά την κλασσική μας τριάδα.
Το παιχνίδι ξεκινά με τους καλύτερους ιωνους, με τον Μανε να σκοραρει μολις στο 3’ και να σκορπά ενθουσιασμό στις τάξεις των ρεντς που βρίσκονταν στο γήπεδο και όχι μόνο. Η συνεχεία όμως ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε.
Η Λιβερπουλ έβγαλε μια νευρικότητα η οποία ήταν εμφανής. Δυσκολευόταν να αναπτύξει τις επιθέσεις της και στο 1ο ημίχρονο,  προσπαθούσε με ατομικές επελάσεις κυρίως απ τον Μανε να διασπάσει την, πολύ οργανωμένη άμυνα της Λεστερ. Κάθε προσπάθεια του Σαλαχ σταματούσε είτε στον Μαγκουαιρ είτε στον Εβανς, ενώ ο Φιρμινο δεν μπορούσε να εκτελέσει τον πιο οργανωτικό ρόλο του αφού είχε συνεχώς παίκτες πάνω του.. Ένα εντελώς αχρείαστο φάουλ του Ρομπερτσον στην πλάγια γραμμή 10’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου και η αδράνεια του Φαν Νταικ,ο οποίος έχασε τον Μαγκουαιρ, έφεραν την ισοφάριση για τις αλεπούδες.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση βελτιώθηκε ελάχιστα, καθώς οι αλλαγές του Λαλλανα και του Σταριτζ δεν βοήθησαν ιδιαιτέρως. Ο Σμαιχελ βοήθησε όπου χρειαζόταν και η Λεστερ, πιέζοντας ψηλά οπότε έπρεπε και χτυπώντας κυρίως σε αντεπιθέσεις, θα μπορούσε να πετύχει και 2ο γκολ. Η μεγάλη νευρικότητα της Λίβερπουλ φάνηκε και στα στημένα, στα οποία συνήθως δεν έχει προβλήματα, όπου κινδύνευσε 2 φορές, με τον Αλισσον όμως να απομακρύνει τον κίνδυνο. Έτσι,το παιχνίδι τελείωσε στο 1-1 και η Λίβερπουλ έκλεισε την αγωνιστική αυξάνοντας τη διαφορά στο +5 από τη Σίτι, κάτι καθόλου άσχημο για αυτή την περίοδο, άλλα κάτι που δεν εξασφαλίζει τίποτα στη μάχη για τον τίτλο.
Και εδώ έρχεται το ερώτημα. Είναι αυτή η στιγμή η κρισιμότερη της Σεζόν για τη Λίβερπουλ?
Για τη Μάντσεστερ Σίτι,που φέτος είναι πιο ευάλωτη σε γκέλες, ακολουθούν 10 ημέρες που θα παίζει συνεχώς στο κόκκινο. Τις 2 επόμενες αγωνιστικές υποδέχεται την Αρσεναλ και την Τσελσι και ανάμεσα σε αυτές παίζει στην έδρα της Εβερτον σε ένα παιχνίδι που μετατέθηκε εκεί λόγω του τελικοί του κυπέλλου. Ταυτόχρονα η Λίβερπουλ παίζει με τη Γουεστ Χαμ και τη Μπορνμουθ, παιχνίδια σαφώς ευκολότερα και που θα πρέπει με κάθε κόστος να κερδίσει, για να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε στραβοπάτημα της Σίτι και να φτιάξει μια διαφορά που δύσκολα θα ανατρέπεται στη συνέχεια. Οι Reds έχουν υποχρέωση να πάνε στο Old Trafford χωρίς απώλειες, έτσι ώστε να είναι ασφαλείς σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας εκεί. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως μια απώλεια βαθμών στα παιχνίδια που ακολουθούν θα προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες της ομάδας μας,απ την άλλη όμως αν γίνει το απόλυτο στα δυο αυτά παιχνίδια και μεγαλώσει πιθανώς η διαφορά από τη Σίτι, μπορεί να δημιουργηθεί μια κατάσταση δύσκολα ανατρέψιμη για εκείνους. Εξάλλου το πρόγραμμα των Σιτιζενς, είναι πολύ πιο γεμάτο στη συνέχεια με συνεχή παιχνίδια είτε για το κύπελλο, είτε για την Ευρώπη, γεγονός που θα τους προσθέσει έξτρα πίεση.
Αυτή η περίοδος λοιπόν, είναι η πιο κρίσιμη για τη Λίβερπουλ, αφού η εβδομάδα που έρχεται μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερα ευνοϊκές καταστάσεις για την ομάδα μας, αρκεί εκείνη να κάνει απλά το καθήκον της.
YNWA

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com