Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Οι οπαδοί παρακαλούσαν για διάσωση!

Δίκη του Hillsborough: Οι οπαδοί παρακαλούσαν για διάσωση!

Οι οπαδοί της Liverpool που βρέθηκαν εκείνη τη μοιραία μέρα στο σημείο του γηπέδου που εξελίχθηκε η τραγωδία παρακαλούσαν την Αστυνομία να σώσει τις ζωές τους είπε ένας συνταξιούχος αστυνομικός την Παρασκευή στο Δικαστήριο.
Όπως είπε μάλιστα ο Alan Ramsden στους ενόρκους αυτός και οι συνάδελφοι του ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν εκείνους τους οπαδούς που είχαν παγιδευτεί πίσω από τον φράκτη με σύρμα, και ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ «εκείνα τα νεανικά πρόσωπα» των οπαδών της Liverpool που παρακαλούσαν να τους σώσουν.
Τόνισε επίσης ότι αυτός και οι συνάδελφοι του συνόδεψαν τους οπαδούς της Liverpool ως το γήπεδο της Sheffield Wednesday και πως αν και περίμενε να συναντήσει ένα γκρουπ οπαδών- ταραξίες , τελικά αντιμετώπισε φιλάθλους που όχι μόνο δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα αλλά έπιαναν και κουβέντα με τους αστυνομικούς.
Στο γήπεδο, και όταν συνέβη το τραγικό συμβάν,είπε ότι τον πλησίασε ένας «νεαρός οπαδός» ο οποίος τον τράβηξε και τον έσυρε ως την μοιραία κερκίδα, λέγοντας του :»Είναι φριχτά εκεί πέρα. Άνθρωποι πεθαίνουν. Άνθρωποι έχουν πεθάνει.»
«Δεν το πιστεύω πως τα κατάφερε, αλλά με πήγε ως εκεί για να ρίξω μια ματιά» είπε ο Ramsden και συμπλήρωσε πως δέκα λεπτά πριν το εναρκτήριο λάκτισμα ,οι οπαδοί της Liverpool είχαν αρχίσει ήδη να σκαρφαλώνουν τις περιστροφικές πόρτες για να δραπετεύσουν.
Είπε επίσης ότι ένας επιθεωρητής στεκόταν στην κορυφή ενός τοίχου και έσκυβε σηκώνοντας παιδιά από το πλήθος ,χρησιμοποιώντας συγχρόνως ένα μεγάφωνο για να φωνάζει: «Οπαδοί της Liverpool σας παρακαλώ μη σπρώχνετε.»!
Ο Alan Ramsden δεν μπόρεσε στη συνέχεια να κρύψει τη συγκίνηση του ενθυμούμενος εκείνες τις στιγμές ,λέγοντας :»Καθώς πλησίαζα στη Leppings Lane, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά τα νεανικά πρόσωπα.»
«Το χάος στον φράκτη.Να παρακαλάνε να τους σώσουμε κι εμείς να μην μπορούμε. Είχα σοκαριστεί και τραυματιστεί προσπαθώντας να τραβήξω τον φράκτη.»
Είπε επίσης ότι προσπάθησε να βοηθήσει έναν χτυπημένο «ακίνητο» οπαδό τοποθετώντας ένα αναπνευστικό μηχάνημα στο στόμα του.
«Πήγα δίπλα του και τον έβαλα σε θέση ανάνηψης. Αλλά και πάλι δεν υπήρχαν σημάδια ζωής.» είπε.
«Έβαλα το μηχάνημα στο στόμα του. Δεν ξέρω αν άγγιξε τον ουρανίσκο του, αλλά πήρε μια βαθιά ανάσα και τον έβαλα και πάλι σε θέση ανάνηψης. Νομίζω ότι τον έλεγαν Kevin.»
Μίλησε επίσης για την εμπειρία του στην αστυνόμευση γηπέδων τις χρονιές 1987, 1988,και 1989, λέγοντας ότι οι ενημερώσεις πριν τους αγώνες που γίνονταν από τον προκάτοχο του κ.Duckenfield, τον κ.Brian Mole, ήταν «πολύ πιο ξεκάθαρες», ενώ τόνισε ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες οδηγίες για το τι θα έπρεπε να κάνουν «έξω από τις περιστρεφόμενες πόρτες» όπου υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση φιλάθλων.
Και πρόσθεσε:»Ακόμα και πριν να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, ένιωσα ότι δεν υπήρχε τίποτα το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε. Νιώθαμε άχρηστοι, χωρίς να μπορούμε να εκπληρώσουμε καμία λειτουργία. Είμαστε απλώς μέρος του πλήθους.»
Ένας οπαδός της Liverpool, o Geoffrey Bridson, από το Skelmersdale, Lancashire, είπε στο Δικαστήριο, ότι η κατάσταση έξω από το γήπεδο την ημέρα της καταστροφής, ήταν «χαώδης» ενώ δεν υπήρχαν ουρές.
Χωρίστηκε από τους δύο φίλους του στην θύρα 4 της Leppings Lane και είπε ότι τρομοκρατήθηκε φοβούμενος για την ασφάλεια του όταν άρχισε το πλήθος να συνωστίζεται!
Ο κ.Bridson, είπε ότι τόσο αυτός όσο και οι γύρω του είχαν καταλάβει ότι υπήρχαν οπαδοί που είχαν πέσει στο έδαφος αλλά ήταν αδύνατο να δημιουργήσουν ελεύθερους χώρους.
Είχε ταξιδέψει ως το Sheffield με φίλους, μεταξύ των οποίων και ο David Rimmer, ο οποίος σκοτώθηκε εκείνη τη μοιραία μέρα.

Η συνέχεια της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com