Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Η χωρητικότητα του γηπέδου υπερεκτιμήθηκε!

Δίκη του Hillsborough: Η χωρητικότητα του γηπέδου υπερεκτιμήθηκε!

Οι ένορκοι άκουσαν σήμερα ότι η χωρητικότητα των κερκίδων του Hillsborough, υπερεκτιμήθηκε κατά σχεδόν 25% ,στο πιστοποιητικό ασφαλείας!
O δομικός μηχανικός John Strange, συμφώνησε ότι αυτός ο λάθος υπολογισμός «ήταν πολύ επικίνδυνος».
Ο κ.Strange είχε προσληφθεί από τους συμβούλους ασφαλείας Eastwood και Partners, οι οποίοι είχαν υπογράψει συμβόλαιο με τους ιδιοκτήτες του γηπέδου, της Sheffield Wednesday!
Η εταιρία υπό τις οδηγίες του manager της, Dr. Wifred Eastwood, είχε εργαστεί πάνω σε προσχέδια- που τους είχε εφοδιάσει μια άλλη εταιρία, τα οποία δεν είχαν εκπονηθεί πάνω στη σωστή κλίμακα.
Ο κ.Strange συμφώνησε με τον δικηγόρο υπεράσπισης του κ.Duckenfield, τον Ben Myers QC, ότι ο καθορισμός της χωρητικότητας ήταν «θεμελιώδης» αφού οι λάθος υπολογισμοί «θα θέριζαν» προβλήματα στο μέλλον.
Είπε ότι η πραγματική χωρητικότητα ασφαλείας της Δυτικής Κερκίδας όπου συνέβη το τραγικό γεγονός της 15ης Απριλίου του 1989, ήταν σε μέγεθος «μικρότερη» των 7.200 θέσεων που αναφερόταν στο πιστοποιητικό ασφαλείας και το οποίο είχε εκδοθεί το 1979.
Το Δικαστήριο άκουσε ότι ένας δεύτερος μηχανικός είχε υπολογίσει το 1989 τη χωρητικότητα αυτή σε 5.425 θέσεις.
Ρωτώντας τον κ.Strange, ο συνήγορος υπεράσπισης Ben Myers QC του είπε: «αυτοί που εργάστηκαν πάνω στη χωρητικότητα του σταδίου, προσπάθησαν να χωρέσουν 1800 περισσότερους ανθρώπους – απ’ ότι μπορούσε να ανταπεξέλθει εκείνο το τμήμα του γηπέδου, κι αν οι αριθμοί είναι σωστοί, τότε αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο, έτσι δεν είναι;»
Συμφωνώντας ο κ.Strange απάντησε : «Πιθανώς ,ναι.»
Το Δικαστήριο άκουσε επίσης ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας δεν είχε αναβαθμιστεί μέχρι που συνέβη κι άλλο ένα παρόμοιο γεγονός –τραυματισμού αυτή τη φορά, φιλάθλων στην κερκίδα, κατά τη διάρκεια του τοπικού ντέρμπι της Sheffield Wednesday με την Sheffield United ,τον Νοέμβριο του 1989.
Οι ένορκοι είδαν επίσης γράμματα στα οποία ο κ.Strange ζητούσε να μειωθεί η χωρητικότητα του γηπέδου , με τις συμβουλές αυτές όμως να απορρίπτονται από τον κ.Eastwood που εκείνη την περίοδο είχε στην εταιρία του το στάτους του «θεού».

Η συνέχεια της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com