Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Δίκη του Hillsborough- “ Τον ξεχώρισαν άδικα ”

Η Δίκη του Hillsborough- “ Τον ξεχώρισαν άδικα ”

Η Τέταρτη Ημέρα

Ο Δικηγόρος Υπεράσπισης είπε σήμερα στο Δικαστήριο, ότι «αδίκως ξεχώρισαν» τον διοικητή του αγώνα εκείνης της ημέρας, τον David Duckenfield.
O Benjamin Myers QC , είπε ότι άλλοι άνθρωποι και παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην τραγωδία και ότι ο πελάτης του «έκανε το καλύτερο που μπορούσε κάτω από δύσκολες συνθήκες.»
Ο Myers QC δήλωσε επίσης ότι θα εξέταζε τα γεγονότα «κριτικά και ρεαλιστικά» και ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει ως σκοπό να προσβάλλει την Liverpool Football Club, τους οπαδούς της ομάδας ή την πόλη του Liverpool.
Είπε επίσης ότι η τραγωδία στον Ημιτελικό εκείνο αγώνα του FA Cup συνέβη «από δεδομένο κακό σχεδιασμό του σταδίου, κακό προγραμματισμό, κάποιες όψεις της συμπεριφοράς του πλήθους, κάποιες όψεις συμπεριφοράς της Αστυνομίας, λάθη από άτομα και τέλος από το καθαρά ανθρώπινο λάθος.»
Ο Συνήγορος Υπεράσπισης τόνισε επίσης ότι αποτελεί φυσική ανθρώπινη αντίδραση να βρεις κάποιον για να τον κατηγορήσεις, αλλά η συμπάθεια προς αυτούς που υπέφεραν «δεν πρέπει να αποτελεί ποτέ λόγο για να καταδικάσεις.»
«Αποτελεί την περίπτωση υπεράσπισης του κ.Duckenfield, ότι δεν είναι αμελής και ότι έκανε το καλύτερο που μπορούσε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες και πως αν και γνωρίζοντας τι συνέβη, τα πράγματα μπορούσαν να είναι καλύτερα, έκανε το καλύτερο που μπορούσε να κάνει.» συνέχισε.
Ο κ.Duckenfield, είχε διοριστεί ως διοικητής του αγώνα, λιγότερο από 3 βδομάδες πριν την διεξαγωγή του, μην έχοντας προηγούμενη πραγματική εμπειρία σε αυτή τη θέση και με ελάχιστη εμπειρία του σταδίου του Hillsborough είπε ο Myers και συνέχισε.
«Δεν ήταν κατάλληλα εφοδιασμένος με ειδικές δυνάμεις για να προβλέπει καταστάσεις που δεν θα μπορούσε κανένας άλλος» .
Πιο πριν το Δικαστήριο άκουσε ότι αξιωματικοί της Αστυνομίας είχαν προειδοποιηθεί ότι θα υπήρχαν θάνατοι αν δεν άφηναν το ολοένα και αυξανόμενο πλήθος των οπαδών να μπει στο γήπεδο, πριν το εναρκτήριο λάκτισμα.
Ακούστηκαν επίσης ηχογραφημένα σήματα της αστυνομίας όπου αστυνομικοί ακούγονταν να προειδοποιούν ότι θα επικρατούσε χάος έξω από το γήπεδο και ότι χιλιάδες ανθρώπων δεν μπορούσαν να μπουν μέσα.
O επιθεωρητής Roger Marshall είχε ήδη αιτηθεί τρεις φορές για να ανοίξουν οι πύλες εξόδου. Την Τρίτη φορά είχε πει ότι άνθρωποι θα σκοτώνονταν αν δεν τους επιτρεπόταν να μπουν στο γήπεδο.
Ο Κατήγορος Matthews QC είπε ότι ένας μάρτυρας περιέγραψε την απάντηση του Duckenfield ως «αν πρόκειται να σκοτωθούν άνθρωποι, ανοίξτε τις πύλες.»
Στο Δικαστήριο ακούστηκε πως όταν άνοιξε η πύλη, επιτρέποντας περισσότερους από 2000 ανθρώπους να μπουν μέσα σε 5 λεπτά, ο Duckenfield δεν έλαβε υπόψη του τις συνέπειες και απέτυχε να σταματήσει τους οπαδούς που κατευθύνονταν προς το κεντρικό τούνελ.
Ο Matthews είπε στο Δικαστήριο ότι ο Duckenfield είχε αποτύχει να επιβεβαιώσει τον αριθμό των οπαδών που βρίσκονταν ήδη μέσα στο γήπεδο και ότι «αν και είχε την ευθύνη της Διοίκησης από ένα υπερυψωμένο σημείο του γηπέδου ,με την βοήθεια από αρκετές οθόνες τηλεόρασης ,απέτυχε να αξιολογήσει μια απελπιστική κατάσταση.»
Είπε επίσης ότι οι αποτυχίες του Duckenfield «είχαν ξεφύγει από τον ορισμό του λάθους ή του σοβαρού λάθους και ότι θα έπρεπε να ειδωθούν ως εξαιρετικά άσχημες, υπό το πρίσμα του προφανούς και σοβαρού κινδύνου θανάτων.»
Τρία λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα η πυκνότητα του πλήθους στη θύρα 3 της Leppings Lane, αντιστοιχούσε σε 10 ανθρώπους ανά τετραγωνικό μέτρο συνέχισε ο Κατήγορος.
Τόνισε επίσης ότι το Δικαστήριο θα έπρεπε να ακούσει τις μαρτυρίες των οπαδών της Liverpool που βρίσκονταν στο γήπεδο ,μεταξύ αυτών και του αστυνομικού-που ήταν εκτός υπηρεσίας, Stephen Allen.
«Θα ακούσουμε από αυτόν εν συντομία ,αυτό που μπορώ να περιγράψω ως την απίστευτη βοήθεια που έδωσε αλλά και το σκηνικό τρόμου γύρω του.» είπε ο Matthews.
«Ο οπαδός Colin Moneypenny ‘περιέγραψε ότι φώναζε και ούρλιαζε, προσπαθώντας να φέρει ανθρώπους για να βοηθήσουν ‘,χωρίς όμως αποτέλεσμα σε όλη τη διάρκεια που συνέβη το τραγικό γεγονός.»
«Μπορούσε να δει αστυνομικούς στην απέναντι πλευρά της περιμέτρου και απ’ ότι φάνηκε δεν έκαναν απολύτως τίποτα.»
Τέλος ακούστηκε ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας του σταδίου ήταν πολύ ξεπερασμένο.

Η τέταρτη ημέρας της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com