Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Firmino: «Δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε ‘ηλίθιους’ βαθμούς»

Firmino: «Δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε ‘ηλίθιους’ βαθμούς»

Εκτενή συνέντευξη παραχώρησε πριν από μερικές ώρες στην επίσημη ιστοσελίδα της Liverpool o Roberto Firmino, στην οποία μίλησε για ξεχωριστά θέματα.

Το σημερινό παιχνίδι με τη Brighton, η συνύπαρξή του με τους Salah και Mane στην επίθεση, οι νέοι παίκτες, η νοοτροπία της ομάδας και φυσικά, ο ίδιος o Firmino.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

  • Για τη σημασία της αντίδρασης της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι με τη Brighton, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες:

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει, και σίγουρα όχι σε μένα. Όμως τώρα οφείλουμε να δείξουμε αντίδραση. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι για το match. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα δύσκολο παιχνίδι και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τους 3 βαθμούς.»

  • Το σχόλιό του για την ήττα από τη Manchester City και τη μείωση της διαφοράς στους 4 βαθμούς:

«Έτσι είναι η Premier League, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Αν η ομάδα στην κορυφή παρουσιάσει μία κάμψη, η δεύτερη θα το εκμεταλλευτεί. Γνωρίζουμε ότι δε μπορούμε να εφησυχάσουμε και να χάσουμε ανόητους πόντους. Οφείλουμε να παραμείνουμε εστιασμένοι και συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος της σεζόν.»

  • Για συναισθήματά του μετά τα 4 γκολ πού έχει πετύχει στα τελευταία δύο παιχνίδια (πρωταθλήματος, καθώς έπαιξε και στο Molineux):

«Πάντα λάτρευα να σκοράρω, λατρεύω να βοηθώ την ομάδα με γκολ και assists. Αυτός είναι πάντα ο σκοπός μου. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος με τα πάντα αυτή τη στιγμή. Σαν παίκτες, ζούμε για τα γκολ, τις νίκες και τις assists. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τη συνέχεια και να πιστεύουμε πάντα ότι τα γκολ θα έρχονται, όμως γνωρίζεις ότι πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να συμβεί αυτό. Και γενικά, οφείλουμε να είμαστε εστιασμένοι (focused)

  • Για την αυξανόμενα καλή συνεργασία του με τους Salah και Mane:

«Το θέμα δεν είναι μόνο η κατανόηση με τον Mo Salah και τον Sadio, αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα. Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Μακάρι να διατηρήσουμε αυτό το υψηλό επίπεδο στα μεγάλα παιχνίδια, και χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο.»

«Όπως είπα προηγουμένως, η εξέλιξη πρέπει να είναι συνεχής, η Premier League είναι πολύ απαιτητική, οπότε πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος και να δουλεύεις όσο το δυνατόν σκληρότερα. Πρέπει να έχεις διάρκεια, κάτι πού βέβαια είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς πού βάζεις δουλεύοντας προς τον δρόμο της επιτυχίας. Είναι θέμα καθημερινής προσπάθειας και του πόσο καλά οργανωνόμαστε στην προπόνηση. Έτσι έχουν τα πράγματα.»

  • Ύστερα, ο Firmino ρωτήθηκε ξανά για το σημερινό match, και πιο συγκεκριμένα για το τι περιμένει από τη Brighton:

«Ένα δύσκολο match, όπως πάντα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Premier League. Θα είναι άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο όμως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση, την εστίαση και τη διάρκειά μας για να παραμείνουμε στην κορυφή.»

«Η Brighton τα πηγαίνει πολύ καλά στην έδρα της φέτος, και αυτός είναι ένας από τους λόγους πού το παιχνίδι θα είναι δύσκολο για μας. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», επανέλαβε ο Bobby.

«Θα είναι ένα εξαιρετικό και πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι.»

  • Για τους νεαρούς παίκτες (Rafa Camacho, Ki-Jana Hoever και Curtis Jones) πού έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με την ομάδα στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Wolves:

«Νομίζω ότι είναι πολύ ιδιαίτερο. Τρεις ταλαντούχοι ανερχόμενοι παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους -όπως το λέτε στα αγγλικά-. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος πού παίζουν. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, όμως είναι νέοι και θα εξελιχθούν ακόμα περισσότερο.»

  • Για τη συμβουλή πού θα τους έδινε, στη φάση πού βρίσκονται τώρα στην καριέρα τους:

«Nα παραμείνουν προσγειωμένοι, να μην παρασυρθούν ποτέ και αρχίσουν να σκέφτονται ότι είναι υπερβολικά καλοί. Αυτή είναι η αφετηρία τους, όμως ακόμα δεν έχουν κερδίσει τίποτα. Χρειάζονται να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να δουλέψουν σκληρά, και μία μέρα θα είναι σε θέση να δείξουν όλο τους το ταλέντο.»

  • Τέλος, για το πώς του έχουν φανεί και οι τρεις νεαροί παίκτες μέχρι τώρα, δεδομένου του ότι έχει συνυπάρξει μαζί τους στην προπόνηση:

 

«Και οι τρεις είναι εντυπωσιακοί. Ο Rafa Camacho είναι ένας κλασικός Πορτογάλος παίκτης. Ο Curtis Jones έχει πολλή ποιότητα με τη μπάλα στα πόδια. Ο Ki-Jana είναι επίσης ένας εξαιρετικός παίκτης, και έπαιξε πολύ καλά με τη Wolves. Τα συγχαρητήριά μου και στους τρεις για το ντεμπούτο τους, όμως τώρα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι ούτως ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα επόμενα βήματα.»

O Bobby Firmino πανηγυρίζει το γκολ του στο Etihad της Manchester City.
O Bobby Firmino πανηγυρίζει το γκολ του στο Etihad της Manchester City.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com