Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Shaqiri: “ Όλοι μου λένε ευχαριστώ, είσαι ήδη θρύλος ”

Shaqiri: “ Όλοι μου λένε ευχαριστώ, είσαι ήδη θρύλος ”

“Big Shaq in the building” φώναζε ο Virgil van Dijk, καθώς οι παίκτες της Liverpool επέστρεφαν στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα τους εναντίον της Manchester United.
O Xherdan Shaqiri δεν αποκαλείται βέβαια ‘Big Shaq’ για το ύψος του, αλλά γιατί έκανε ήδη αισθητή την παρουσία του στο Anfield πριν ακόμα τον αγώνα με την Manchester United.
Ακόμα και τώρα όμως τον εκπλήσσει η αντίδραση που συναντά για εκείνη την σπέσιαλ μέρα, που είχε αντίκτυπο τελικά για ένα πρώην σπέσιαλ one!
«Είχε τελικά τεράστια επίδραση» λέει ο Shaqiri για τη συνεισφορά του σε εκείνον τον αγώνα, εναντίον των αιώνιων εχθρών.
«Μπορώ να το δω στους ανθρώπους που εργάζονται εδώ γύρω.»
Αναφέρεται φυσικά σε όλους όσους εργάζονται στο Melwood- σε αυτή την κυψέλη δραστηριότητας, καθώς η Liverpool προετοιμάζεται για τον αγώνα της Παρασκευής, εναντίον της Wolves, ενώ συγχρόνως οι παίκτες των Κόκκινων ποζάρουν για φωτογραφίες και μικρά videos για Χριστουγεννιάτικες ευχές.
Ο Georginio Wijnaldum φορά ένα σκούφο Άγιου Βασίλη ενώ βιντεοσκοπεί ένα εορταστικό μήνυμα για τους φίλους της ομάδας και ο Jordan Henderson κάνει high fives με δύο νεαρούς οπαδούς της ομάδας που έχουν επισκεφτεί το προπονητικό κέντρο!
Ο Shaqiri εξακολουθεί βέβαια να μην μπορεί να πιστέψει τον προσδιορισμό του ‘θρύλου’ που του απευθύνουν αρκετοί μετά από εκείνον τον αγώνα.
«Είχαμε το Χριστουγεννιάτικο πάρτι εκείνο το βράδυ και απ’ ότι φάνηκε όλοι ερχόταν προς το μέρος μου για να με χαιρετήσουν και να μου πουν, ‘ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, ήδη είσαι ένας θρύλος’”
«Ωραία λόγια βέβαια και το συναίσθημα εκείνης της ημέρας ήταν υπέροχο αλλά απλώς είμαι ένας άνθρωπος που με το κλείσιμο της κάθε ημέρας κοιτάζει μπροστά.»
«Τελικά, ήταν άλλος ένας αγώνας της Premier League, όπου πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και τώρα κοιτάζω μπροστά, στον αγώνα της Παρασκευής, εναντίον της Wolves.»
Ο Shaqiri βέβαια επαναλαμβάνει τις οδηγίες του Klopp, ότι οι παίκτες του θα πρέπει να σκέφτονται μόνο ένα παιχνίδι την κάθε φορά, κάτι που τους έχει εξυπηρετήσει ιδιαίτερα ως τώρα, μέσω ενός ιδιαίτερα κουραστικού προγράμματος για να επιστρέψουν στην κορυφή της Premier League.
Το σίγουρο είναι ότι η συνεισφορά του Ελβετού σε εκείνον τον αγώνα δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί ποτέ και φυσικά θα μνημονεύεται πάντα, δεδομένου των γεγονότων που ακολούθησαν.
Στον ‘κατακτητή’ της United και στον άνθρωπο που άνοιξε τελικά την πόρτα της εξόδου στον Mourinho, δεν θα επιτραπεί να ξεχάσει ποτέ τη θέση του στο πάνθεον του Anfield ,ακόμα κι αν το ήθελε.
«Πήρα πολλά μηνύματα από τους φίλους μου ,όταν συνέβη.» λέει για την απόλυση του Mourinho.
«Στην αρχή βέβαια έλαβα πολλά καλά μηνύματα για την απόδοση μου στον αγώνα εναντίον της United, αλλά μετά όταν έγιναν γνωστά τα νέα για τον Mourinho, ακολούθησαν μηνύματα του στυλ: ‘Δικό σου ήταν το λάθος’. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι απλά επειδή κερδίσαμε τον αγώνα εναντίον της United, αυτοί ένιωσαν την ανάγκη να αλλάξουν προπονητή. Υπήρχαν και άλλοι λόγοι.»
«Όπως και να έχει, το παιχνίδι αυτό πέρασε στην ιστορία και αποτελεί πλέον μέρος και της δικής μου προσωπικής ιστορίας.» συνέχισε.
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βοήθησα την ομάδα να κερδίσει. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό και είμαι ενθουσιασμένος που με τον τρόπο μου είχα τέτοια επίδραση σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Γνώριζα βέβαια από παλιά την ‘έχθρα’ που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων ,οπότε το να σκοράρω δύο τέρματα εναντίον της Manchester United, ήταν πανέμορφο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτόν τον αγώνα. Ήταν μια ειδική μέρα για μένα και την ομάδα και το θέαμα φυσικά από την κορυφή της βαθμολογίας είναι πανέμορφο.»
Ο Shaqiri έγινε ο πρώτος αναπληρωματικός παίκτης της Liverpool, ο οποίος σκόραρε δύο φορές εναντίον της Manchester United, φτάνοντας έτσι τα 5 γκολ για αυτή τη σαιζόν, που είναι περισσότερα από όσα είχε πετύχει τις δύο χρονιές του στη Stoke.
Ο 27χρονος παίκτης δεν μπορεί να αποφύγει ερωτήσεις του τύπου, πως κατάφερε να προσαρμοσθεί σε έναν ρόλο παίκτη στο Anfield, όταν στη Stoke City είχε συνηθίσει να παίζει σε κάθε αγώνα.
Δεν αποφεύγει να δώσει απαντήσεις για τη μετάβαση αυτή που ήταν βέβαια δύσκολη, ενώ είναι ειλικρινής στα πιστεύω του, όταν λέει πως παίζοντας για τον Klopp και την Liverpool, αλλά και με τη συμμετοχή του ξανά σε αγώνες του Champions League, αποζημιώνεται ιδιαίτερα καλά για το γεγονός ότι δεν παίζει βασικός σε κάθε αγώνα.
«Αυτή η ομάδα και αυτός ο προπονητής μου έχουν δώσει τα πάντα» εξηγεί ο Shaqiri που οι 17 συμμετοχές του ως τώρα σε αγώνες με τη φανέλα των Κόκκινων περιλαμβάνουν και 9 ως βασικός.
«Μπορείτε να δείτε και στον αγωνιστικό χώρο ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος και έτσι καταφέρνω να παίζω ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας μου. Είμαι ένας παίκτης που θέλω πάντα να βελτιώνομαι και η μεταγραφή μου στη Liverpool ήταν η καλύτερη κίνηση για μένα. Είμαι ενθουσιασμένος με όσα συμβαίνουν.»
«Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Αυτό είναι απολύτως λογικό. Κανένας δεν θέλει να κάθεται στον πάγκο. Αλλά στο ποδόσφαιρο μόνο 11 παίκτες μπορούν να ξεκινήσουν και ο προπονητής έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο αγώνα κάθε φορά. Όλα είναι εντάξει όπως βαίνουν μέχρι στιγμής. Ήθελα να παίξω ξανά σε αγώνες του Champions League. Είχα παίξει και παλιότερα και μου έλειπε το συναίσθημα πολύ, οπότε η ευκαιρία που μου δόθηκε να παίξω με τη Liverpool ήταν τέλεια.»
Η ευκαιρία αυτή αποδείχθηκε τέλεια και για τους γονείς του Shaqiri, Fatime και Isen, που αγαπούν το αγγλικό ποδόσφαιρο και νιώθουν ξανά περήφανοι που ο γιος τους επέστρεψε στο επίπεδο που είχε ζήσει κυρίως με την Bayern Munich και λιγότερο με την Inter Milan.
Ο επιθετικός των Κόκκινων λέει : «Οι γονείς μου είδαν τον αγώνα με την United στην Ελβετία, και τρελάθηκαν όταν με είδαν να σκοράρω. Είναι πολύ περήφανοι για μένα που παίζω ξανά σε μια ομάδα κορυφής. Οι γονείς μου ήθελαν να μείνω στην Αγγλία γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο εδώ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εδώ συναισθάνονται το ποδόσφαιρο.»
«Ήταν σημαντικό για αυτούς το γεγονός ότι έμεινα στην Premier League. Είμαι πολύ περήφανος για το πώς έχει εξελιχθεί η ιστορία μου ως τώρα. Έχω παίξει για μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και δεν το βρίσκω λογικό πως κατάφερα και έφτασα ως εδώ. Αποτελεί όνειρο για κάθε παίκτη να έχει αυτό το είδος καριέρας, οπότε είμαι περήφανος γι αυτήν.»
Όταν ο Shaqiri ήταν τεσσάρων χρονών οι Isen και Fatime, πήραν τους τρεις γιους τους- όλοι έπαιξαν στις ακαδημίες της Βασιλείας, και έφυγαν από το Κόσοβο, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος.
Όταν η οικογένεια του Shaqiri έφτασε στην Ελβετία, ο πατέρας του έπλενε πιάτα σε εστιατόριο, πριν βρει δουλειά σε οικοδομές, ενώ η μητέρα του καθάριζε σπίτια, έχοντας ως βοηθό τον Xherdan.
Το background της οικογένειας του συνοδεύει τον Shaqiri κάθε φορά που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.
«Μπορείτε να δείτε την ιστορία μου στις σημαίες που υπάρχουν στα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια.» εξηγεί.
«Πολλοί άνθρωποι το παρεξηγούν. Γεννήθηκα στο Κόσοβο, αλά μεγάλωσα στην Ελβετία. Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι δεν δίνω τα πάντα για την Ελβετία γιατί έχω τη σημαία του Κόσοβο στο ένα μου πόδι, αλλά αυτό είναι τελείως λάθος. Είναι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας μου, της ιστορίας της ζωής μου και πάντα θα βρίσκεται μαζί μου. Η Ελβετική σημαία βρίσκεται στο αριστερό μου πόδι που είναι αυτό με το οποίο σκοράρω συνήθως.»
«Στον αγώνα πάντως με την United, σκόραρα και με τα δύο.»
«Στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχα και τις δύο σημαίες σε μεγάλο μέγεθος στο πίσω μέρος των παπουτσιών μου. Τις έχω και τώρα, εδώ , αλλά σε μικρότερο μέγεθος.»
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας είχε παραπονεθεί στην Fifa για τη σημαία του Kosovo που είχε ο Shaqiri, και η Ελβετική Ομοσπονδία τον είχε τιμωρήσει επίσης με πρόστιμο 10.000 Ελβετικών Φράγκων για τον περίφημο πανηγυρισμό του στον αγώνα εναντίον της Σερβίας, όπου έκανε το σήμα του Αλβανικού αετού με τα χέρια του.
Ο Klopp επίσης τον είχε αφήσει εκτός αποστολής στον αγώνα του Βελιγραδίου, εναντίον του Ερυθρού Αστέρα.
«Καταλαβαίνω την απόφαση του.» λέει ο Shaqiri.
«Ήθελε περισσότερη συγκέντρωση στο παιχνίδι, αυτός ήταν ο μόνος λόγος και ήταν πολύ σωστή η απόφαση. Ακόμα και στον αγώνα του Liverpool, ήδη ένα μεγάλο μέρος της προσοχής ήταν εστιασμένο πάνω μου.»
Η υποδοχή βέβαια στον επόμενο αγώνα του Champions League, θα είναι διαφορετική, γιατί ως παίκτης της Bayern Munich , πανηγύρισε δύο Πρωταθλήματα, ένα Champions League, δύο Κύπελλα Γερμανίας, ένα Super Cup, ένα UEFA Super Cup, και ένα Club World Cup!
Κάποιους από αυτούς τους τίτλους τους κέρδισε εις βάρος της Dortmund του Klopp!
«Δεν είμαστε μόνο μια πολύ καλή ομάδα τότε αλλά και μία μεγάλη οικογένεια.» λέει
«Νομίζω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ η Bayern Munich.»
Η κατάκτηση τίτλων είναι συναίσθημα ου θέλει να το ξαναζήσει με την Liverpool.
«Γνωρίζω το συναίσθημα.» λέει.
«Είναι εκπληκτικοί οι πανηγυρισμοί μπροστά στους οπαδούς και ελπίζω να το ξαναζήσω με αυτήν την ομάδα.»
«Αυτός είναι ο στόχος μας και έχουμε δείξει ως τώρα ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο.»
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είμαστε πολύ καλά επιθετικά όσο και αμυντικά, οπότε υπάρχει μια καλή ισορροπία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να κερδίζεις τίτλους.»

Ο Xherdan Shaqiri ,έδωσε την παραπάνω συνέντευξη στον Andy Hunter, για λογαριασμό του Guardian και εμφανίστηκε στο site του πάντα αξιόπιστου Guardian στις 20/12/2018.

Η μεγάλη συνέντευξη του Ελβετού στον Guardian.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com