Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Fabinho: “ Στο Liverpool νιώθω όπως στο σπίτι μου ”

Fabinho: “ Στο Liverpool νιώθω όπως στο σπίτι μου ”

Ο Βραζιλιάνος μίλησε πολύ ζεστά για πολλά θέματα στο επίσημο site της ομάδας, αναφορικά με την ομάδα, την πόλη που τώρα αποκαλεί σπίτι του, τον Jurgen Klopp και τους συμπαίκτες του!
Όταν όμως η συζήτηση γυρνά στην Premier League, και στο ποδόσφαιρο εδώ, το οποίο βέβαια είναι διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει, μία λέξη δείχνει να επαναλαμβάνεται συνέχεια στη συνέντευξη του.
Η λέξη «ένταση»!
«Υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μιλάω συνέχεια σε σχέση με αυτή την ομάδα και αυτό το πρωτάθλημα και αυτό είναι η ένταση.» λέει ο Fabinho!
«H ένταση εδώ είναι διαφορετική από αυτή που είχα συνηθίσει, αλλά πλέον έχω μπει στο ρυθμό της ομάδας και συνήθισα στο στυλ παιχνιδιού.»
«Εξάλλου ο ρόλος που μου ζητά ο manager να παίξω μου είναι οικείος, οπότε δεν υπάρχουν προβλήματα προσαρμογής.» συνεχίζει.
«Προφανώς στα πρώτα παιχνίδια της ομάδας δεν είχα αυτή την ‘αυτόματη’ κατανόηση με την υπόλοιπη ομάδα, οπότε και έπρεπε να δουλέψω περισσότερο για να καταλάβω τις κινήσεις των συμπαικτών μου, αλλά τώρα πια μπορώ να το κάνω πιο γρήγορα.»
«Προσαρμόστηκα γρήγορα στην ομάδα και πλέον παίζω περισσότερο- στην αρχή έπρεπε να δείξω υπομονή, και αυτό είναι πραγματικά καλό για μένα, γιατί με βοηθά να ενσωματωθώ πιο γρήγορα.»
«Φυσικά τίποτα δεν μου έχει προκαλέσει έκπληξη ως τώρα.. Όταν ήρθα εδώ είχα μια ιδέα για το πως είναι η Premier League, αλλά και πάλι η διαφορά στην ένταση από πλευράς φυσικής κατάστασης, η δυσκολία του κάθε αγώνα είτε παίζεις με την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας είτε με την τελευταία, αποτελούν μεγάλες προκλήσεις.»
«Δεν θυμάμαι πολλούς αγώνες που να τους κερδίσαμε με διαφορά κάτι που αποδεικνύει τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το περίμενα βέβαια, αφού έβλεπα αγώνες στην TV, αλλά όταν συμμετέχεις σε αυτό παίζοντας ,καταλαβαίνεις γιατί είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο και ο πιο δύσκολος τίτλος να κατακτήσεις.»
«Νιώθω όμως υπέροχα και είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ.»
Έχουν περάσει ήδη 5 με 6 μήνες από τότε που ο Fabinho μετακόμισε στο Liverpool, οικογενειακώς, προερχόμενος από τη Γαλλία.
Φυσικά τα συναισθήματα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, μπλέκονται πολλές φορές, αλλά όπως λέει κι ο παίκτης η ζωή τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου είναι καλή.
«Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που ενσωματώθηκα στην ομάδα και στο στυλ παιχνιδιού» λέει ο Βραζιλιάνος ,ο οποίος κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου παίκτη στον αγώνα με την Manchester United.
«Τους τελευταίους μήνες άρχισα να παίζω περισσότερο, οπότε αρχίζω και νιώθω πολύ καλύτερα που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου στον αγωνιστικό χώρο, ενώ προσαρμόστηκα καλά και στη ζωή μακριά από το γήπεδο.»
«Η οικογένεια μου απολαμβάνει τη ζωή στο Liverpoool.»
«Προφανώς όσο περνά ο καιρός, αρχίζουμε και συνηθίζουμε περισσότερο στη ζωή εδώ με την ομάδα να διαθέτει εξαιρετικές υποδομές.»
«Και οι οπαδοί εννοείται ότι με καλωσόρισαν πολύ θερμά, στέλνοντας μου μηνύματα υποστήριξης, ακόμα κι όταν δεν έπαιζα στην ομάδα, λέγοντας μου ότι θα έρθει η ώρα μου.»
«Οι συμπαίκτες μου επίσης με βοήθησαν πολύ αν και προφανώς λόγω γλώσσας νιώθω πιο κοντά στους Βραζιλιάνους παίκτες της ομάδας.»
«Όλοι τους με βοήθησαν να ενσωματωθώ εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.»
‘Επίσης όταν ήρθα εδώ γνώρισα και τον Alberto(Moreno) και ένιωσα λες και είμαστε παλιοί φίλοι. Είναι ο τύπος που πάντα κάνει αστεία.»
«Όλοι στην ομάδα τα πηγαίνουμε θαυμάσια μεταξύ μας, αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι λογικά να νιώθεις πιο κοντά στους συμπατριώτες σου και στον Alberto που μιλά Ισπανικά.»
«Αναφορικά με την πόλη, τόσο σε μένα όσο και στην οικογένεια μου μας αρέσει πολύ και νιώθουμε όπως στην πατρίδα μας.»
Ο Fabinho, αποκάλυψε επίσης ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις διαρκείας ανάμεσα σε αυτόν και στον Jurgen Klopp, όσο αφορά το management και την τακτική του παίκτη στον αγωνιστικό χώρο.
«Δεν μιλάμε πολύ, αλλά όποτε κάνουμε προπόνηση τακτικής σταματάμε για να μας μιλήσει.»
«Μερικές φορές θα μιλήσει σε μένα προσωπικά, για να μου πει πως με θέλει να παίξω από πλευράς θέσης, αν θα μαρκάρω έναν παίκτη μεμονωμένα ή αν θα παίξω άμυνα ζώνης ή ακόμα κι αν με θέλει να παίξω πίσω από το κέντρο.»
«Μπορεί όμως να μην μιλάμε πολύ, αλλά όποτε αναγνωρίζει κάποιον τρόπο με τον οποίο μπορώ να βελτιωθώ θα με φωνάξει για να το συζητήσουμε.»
«Μάλιστα δεν θα το κάνει μόνο αυτός, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη του προπονητικού τιμ και αυτό με έχει βοηθήσει πραγματικά πολύ.»
«Όλα δείχνουν να πηγαίνουν υπέροχα.» ολοκλήρωσε ο Fabinho.

Ήταν εκπληκτικός την Κυριακή ο Fabinho.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com