Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Mourinho: «Όταν πηγαίνεις για πρωτάθλημα, πρέπει να το λες ξεκάθαρα»

Mourinho: «Όταν πηγαίνεις για πρωτάθλημα, πρέπει να το λες ξεκάθαρα»

Ως ειδικός του…είδους, o Jose Mourinho δεν παρέλειψε να παίξει το mind game του εν όψει του derby Liverpool-Manchester United την Κυριακή στο Anfield.

Ο προπονητής των Red Devils, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου του για το μεθαυριανό παιχνίδι, ρωτήθηκε για ορισμένα θέματα τα οποία σχετίζονται έμμεσα με τη Liverpool.

Ας πάρουμε αυτά τα θέματα και τις απαντήσεις του Mourinho με τη σειρά.

  • Για το αν θεωρεί ότι τα τρόπαια μετρούν για να θεωρηθεί μία ομάδα επιτυχημένη, ή αν αυτό είναι θέμα αντίληψης του καθενός (μία ερώτηση πού προέκυψε από τα πολλά εγκωμιαστικά σχόλια πού έχει λάβει η φετινή Liverpool):

«Δεν ξέρω. Εξαρτάται από τον τρόπο που το προσεγγίζει κανείς», είπε ο Πορτογάλος.

«Νομίζω ότι τα τρόπαια μετράνε, ειδικά όταν μία ομάδα έχει τη δυναμική και την προοπτική να παλέψει για τρόπαια και ειδικά από τη στιγμή πού λες ξεκάθαρα ότι ο στόχος σου είναι να κατακτήσεις ένα τρόπαιο.»

«Νομίζω ότι μερικές φορές, το να πεις ότι δεν είναι (αυτός ο στόχος σου), δεν είναι και πολύ έξυπνο, όμως όταν έχεις όλα όσα χρειάζονται για να διεκδικήσεις έναν τίτλο, δεν έχεις να κρύψεις κάτι.»

«Όταν γνωρίζεις από την πρώτη μέρα ποιες είναι οι προοπτικές σου, και η επιθυμία σου (δηλαδή ο στόχος σου) σχετίζεται με αυτές τις προοπτικές (όταν εν ολίγοις έχεις ρεαλιστικούς στόχους), όλοι μπορούν να πουν ότι θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο. Το σημαντικό είναι όταν το λες συνειδητά, να έχεις προηγουμένως σιγουρευτεί ότι έχεις όλα όσα χρειάζονται για να το κάνεις.»

«Νομίζω όμως, αν και δε διαβάζω και πάρα πολύ αυτά πού γράφονται, ότι ο Jurgen έχει δηλώσει ότι ο στόχος τους είναι να πάρουν το πρωτάθλημα, οπότε αυτός είναι ο στόχος τους για τη φετινή σεζόν.»

  • Για το αν πιστεύει κατά πρώτον ότι η μέχρι τώρα πορεία της Liverpool τη φετινή σεζόν οφείλεται στις μεγάλες επενδύσεις πού οι Reds έκαναν τον τελευταίο χρόνο για νέους παίκτες, και κατά δεύτερον ότι η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι αποτέλεσμα των πολύ περισσότερων χρημάτων που επένδυσε η ομάδα μας συγκριτικά με τη United:

«Δεν είναι μόνο τα χρήματα πού ξόδεψαν το καλοκαίρι, είναι πολλά πράγματα.»

«Το θέμα δεν είναι μόνο να ξοδεύεις χρήματα και να ενισχύεις την ομάδα σου. Μία ποδοσφαιρική ομάδα απαιτεί περισσότερα από αυτό.»

«Είναι όπως ένα σπίτι. Δε αρκεί απλά να αγοράσεις τα έπιπλα, πρέπει να δουλέψεις, και όταν το σπίτι είναι έτοιμο, ξοδεύεις χρήματα για την καλύτερη δυνατή ποιότητα επίπλων και ύστερα είσαι έτοιμος να ζήσεις σε ένα θαυμάσιο σπίτι.»

  • Για τις σκέψεις του όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής, και το αν σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με πρωταρχικό στόχο να μη δεχτεί γκολ, δεδομένης της τακτικής πού είχε επιλέξει στα δύο τελευταία παιχνίδια του στο Anfield (όπου αμφότερα έληξαν χωρίς γκολ):

«Είχαμε δύο θετικά αποτελέσματα κόντρα στη Liverpool πέρυσι.»

«Τους νικήσαμε στην έδρα μας, δε χάσαμε εναντίον τους νομίζω σε τέσσερα match, όμως όλα αυτά είναι παρελθόν.»

«Συνεπώς, η Κυριακή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το παρελθόν. Πρέπει να εστιάσω όχι στο τι συνέβη, αλλά στο επόμενο match. Αυτό είναι το σημαντικό.»

Klopp και Mourinho στο Anfield.
Klopp και Mourinho στο Anfield.
Μοιραστείτε το!

One thought on “Mourinho: «Όταν πηγαίνεις για πρωτάθλημα, πρέπει να το λες ξεκάθαρα»

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com