Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στο δρόμο για τρόπαιο η Liverpool φέτος???

Στο δρόμο για τρόπαιο η Liverpool φέτος???

Στο δρόμο για τρόπαιο η Liverpool φέτος???

Άρθρο του φίλου του site & της σελίδας μας Γιάννη Τύρου από την Καλαμάτα.

Η Liverpool ξεκίνησε δυναμικά την φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα έχοντας 30 βαθμούς σε 12 αγώνες (9Ν – 3Ι – 0Η), κατέχοντας την δεύτερη θέση στην Premier League (2 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Manchester City).
Παρόλα αυτά, αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του League Cup γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα (2-1) από την Chelsea.
Παράλληλα στο Champions League, οι κόκκινοι βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου C με 6 βαθμούς σε 4 αγώνες (2Ν – 0Ι – 2Η). Ερωτιματικά για το υπάρχον ρόστερ:
Τι γίνεται με Matip;
Τι τρέχει με Clyne;
Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Moreno;
Τι θα γίνει με Origi και Solanke;
Τι γίνεται με Matip;
Ο Matip δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στον γρήγορο ρυθμό της Premier League. Συγκεκριμένα, έχουμε δει σε πολλά παιχνίδια τις αργές αντιδράσεις του στις τελικές πάσες των αντιπάλων. Ακόμη, αργεί στις οπισθοδρομήσεις όταν η ομάδα δέχεται αντεπιθέσεις. Επιπρόσθετα, έχει δύο συμμετοχές ως βασικός (4 φορές έχει μπει ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα). Πάντως, γενικά με τις εμφανίσεις του έχει δείξει μια αστάθεια στις επιδόσεις του και φαίνεται να μην έχει κερδίσει τον Klopp ώστε να βρίσκεται στα βασικά πλάνα της ομάδος.
Τι τρέχει με τον Clyne;
Φέτος, ο Clyne επανήλθε πλήρως από τον τραυματισμό του και είναι 100% έτοιμος. Εντούτοις, όμως μετράει μόνο μια συμμετοχή στο League Cup (στην εντός έδρας ήττα από την Chelsea) έχοντας μια μέτρια παρουσία. Αντίθετα, ο Arnold και ο Gomez είναι σε «τρομερή» κατάσταση. Με άλλα λόγια αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν του έχουν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες. Ήδη, έχουν «φουντώσει» σενάρια αποχώρησης του στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Moreno;
Είναι γνωστό ότι δεν θα γίνει ανανέωση στο συμβόλαιο του. Ταυτόχρονα, έχει δύο συμμετοχές ως βασικός και μία ως αλλαγή. Σε σχέση με πέρυσι, ο Moreno έχει βελτιωθεί αρκετά αμυντικά. Όμως, η αδυναμία στο «ψηλό» παιχνίδι και η δυσκολία
να κερδίζει τις εναέριες μονομαχίες προβληματίζουν ακόμη. Επιπλέον άλλος ένας λόγος που δεν έχει παραπάνω χρόνο συμμετοχής είναι ότι ο Robertson βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Είναι γεγονός η αποχώρηση του από την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο, φήμες «λένε» ότι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την πώληση του τον Γενάρη.
Τι θα γίνει με Origi και Solanke;
Οι δύο ποδοσφαιριστές των κόκκινων δεν έχουν πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Αρχικά, ο Origi έχει μόνο μια συμμετοχή (ως αλλαγή στον εκτός έδρας αγώνα για τους ομίλους του champions League εναντίον του Ερυθρού Αστέρα). Επίσης, οι εμφανίσεις του είναι μέτριες χωρίς καμία βελτίωση ( από καλοκαιρινή προετοιμασία και μετά) και ο κόουτς των Reds φαίνεται να μην τον υπολογίζει. Για αυτό λοιπόν, η ομάδα ετοιμάζει την απομάκρυνση του με την πώληση του μέχρι το τέλος της σεζόν. Αντίθετα, ο Solanke με τις λίγες ευκαιρίες που πήρε πέρυσι έχει δείξει κάποια θετικά στοιχεία. Φέτος, όμως δεν έχει πάρει ευκαιρία (μέχρι στιγμής) και υπάρχουν σενάρια φυγής από την Liverpool την νέα χρονιά.
Σενάρια – Λύσεις:
Πιστεύω ότι, πρέπει να τεθούν οι διαδικασίες για την πώληση του Matip, του Moreno και του Origi την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αναλυτικά, με την αποχώρηση του 27χρονου Σέντερ Μπακ θα ήταν έξυπνη κίνηση η απόκτηση ενός νεαρού Στόπερ που να έχει παιχνίδια στα «πόδια» του και να διεκδικεί μια θέση στην ενδεκάδα ( όπως: De Ligt, Christensen). Διότι, όταν αγωνίζεσαι στο κορυφαίο επίπεδο και συμμετέχεις σε ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν μπορείς να βασιστείς μόνο σε τρείς κεντρικούς αμυντικούς. ( Van Dijk, Lovren, Gomez, Matip*). Επίσης, μια λύση αν πραγματοποιηθεί η πώληση του Moreno για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι η έλευση ενός πιο αμυντικογενή παίκτη ως Μπακ-απ του Robertson ( όπως: Grimaldo, Gaya). Τέλος, αν φύγει ο Origi από την ομάδα θα αυξηθούν οι πιθανότητες για να πάρει ευκαιρίες ο Solanke και θα σχηματιστεί μια ποιοτική επιθετική τριπλέτα (Firmino, Sturridge, Solanke).
Γενικά, η Liverpool παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ειδικότερα, όμως με την έλευση ενός νεαρού κεντρικού αμυντικού και ενός αριστερού Μπακ (διότι η κανονική θέση του Moreno είναι αριστερό χαφ – εξτρέμ) η ομάδα θα γίνει πιο συμπαγής αμυντικά. Έτσι, η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας θα αυξήσει τις πιθανότητες για κάποιο τρόπαιο την φετινή σεζόν.

Στο δρόμο για τρόπαιο η Liverpool φέτος???
Στο δρόμο για τρόπαιο η Liverpool φέτος???
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com