Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Δεν αισθάνομαι πίεση ως προπονητής της Liverpool»

Klopp: «Δεν αισθάνομαι πίεση ως προπονητής της Liverpool»

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του, ο Jurgen Klopp ρωτήθηκε και μίλησε για το πώς βιώνει τη συναισθηματική πλευρά της δουλειάς του ως προπονητή της Liverpool.

Ερωτώμενος για το αν αισθάνεται πίεση, απάντησε το εξής:

«Δεν αισθάνομαι πίεση. Έτσι έχουν τα πράγματα.»

«Πήρα μία απόφαση για τον εαυτό μου πολύ καιρό πριν: Δίνω όλα όσα έχω. Δεν κρατάω τίποτα. Αυτή τη στιγμή, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο. Είμαι αυτός πού είμαι.»

«Γνωρίζω πολλά για το ποδόσφαιρο. Γνωρίζω τα πάντα; Νομίζω ότι κανένας δε γνωρίζει. Έχω πολλές προσδοκίες από τον εαυτό μου, αλλά δεν υπάρχει πίεση. Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, και αν σε ένα δεν τα καταφέρουμε, θέλουμε να κερδίσουμε το επόμενο.»

«Δεν ασχολούμαι με το τι σκέφτονται και τι νομίζουν οι άνθρωποι για μένα, καθώς δε μπορώ να το επηρεάσω (άμεσα). Όσο κερδίζουμε παιχνίδια, όλοι σκέφτονται ότι ‘είναι καλός προπονητής’.»

«Και όταν χάνουμε παιχνίδια, τόσο αυτοί πού δεν τους αρέσω, όσο και αυτοί πού τους αρέσω, λένε ‘ίσως δεν είναι ο κατάλληλος προπονητής (για την ομάδα) πια’. Έτσι πάει. Αν αυτό το ξέρεις από πριν, πώς μπορεί να σου προσθέσει πίεση; Δεν το καταλαβαίνω.»

Η αφήγηση του Γερμανού για το συναισθηματικό κομμάτι του ρόλου του συνεχίστηκε ως εξής:

«Σε μία κακή -βάσει αποτελεσμάτων- περίοδο για την ομάδα, δεν είναι εύκολο να έχεις την ίδια διάθεση όταν μιλάς με τους δημοσιογράφους. Όχι γιατί δε μου αρέσει ο τύπος. Δεν έχω γνώμη για αυτόν. Όταν χάνουμε παιχνίδια, κάνετε ερωτήσεις όπως ‘γιατί χάσατε σήμερα;’ Θα έλεγα ότι χάσαμε γιατί δεχτήκαμε γκολ

«Όλα αυτά τα πράγματα ήταν απολύτως ξεκάθαρα προτού ξεκινήσουμε. Επομένως, γιατί να υπάρχει πίεση; Δεν την αισθάνομαι, και αυτή και μόνο αυτή είναι η αλήθεια.»

«Αισθάνομαι την ένταση και τη σημασία των παιχνιδιών, ειδικά των πιο ιδιαίτερων και κρίσιμων, όπως πέρυσι με τη Brighton και πρόπερσι με τη Middlesbrough, όπου από το αποτέλεσμα κρινόταν η είσοδός μας στο Champions League, όμως δεν υπήρχε πίεση. Τη σημασία και την ένταση των αγώνων όμως σίγουρα την αισθάνομαι.»

«Αυτός είναι ο λόγος πού συνήθως είμαι σε μία τουλάχιστον ΟΚ διάθεση.»

«Κάθε μέρα έχουμε μία νέα ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.»

«Αγαπώ να κάνω αυτό πού κάνω, αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένος πού έχω την ευκαιρία να το κάνω.»

Πηγή έμπνευσης τα λόγια του Klopp, ιδίως αυτά τα τελευταία, ακόμα μία φορά.

Inspirational Jurgen Klopp για άλλη μία φορά!
Inspirational Jurgen Klopp για άλλη μία φορά!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com