Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ψάχνοντας απεγνωσμένα για Keita και Shaqiri!

Ψάχνοντας απεγνωσμένα για Keita και Shaqiri!

Ο Naby Keita παρακολούθησε από τον πάγκο το βατερλό της Liverpool χθες στο Rajko Mitic Stadium. O Xherdan Shaqiri από το σπίτι. Ίσως όμως να είναι οι λύσεις που έχει στο μανίκι του ο Jurgen Klopp για πολλά προβλήματα που βασανίζουν εσχάτως το σύνολο του.

Η χθεσινή εμφάνιση των «Κόκκινων» θύμισε τη σεζόν 2016/2017. Τότε που έλεγες στους παίκτες μας «κλειστή άμυνα» και… πάθαιναν κρίσεις πανικού. Αυτό συνέβη και χθες μιας και στο δεύτερο ημίχρονο δεν δημιουργήσαμε σχεδόν τίποτα άξιο λόγου. Και έχουμε και καλύτερη ομάδα συν πολύ καλύτερα πλάγια μπακ από τότε! Τι φταίει; Αυτό που φταίει όλη τη σεζόν έως τώρα μεσοεπιθετικά. Το πολύ κακό link up των ανεβασμάτων της μεσαίας γραμμής και η κακή τελική πάσα.

Μια τελική πάσα που σίγουρα μπορεί να μας δώσει ο Ελβετός μεσοεπιθετικός όπως φάνηκε στο παιχνίδι απέναντι στη Huddersfield αλλά και ο Keita όπως μας έδειξε στα γερμανικά γήπεδα. Ο Shaqiri προσθέτει επίσης την τελείως απρόβλεπτη ενέργεια που αυτή τη στιγμή επίσης δεν υπάρχει σαν ρεπερτόριο στην αρχική μας ενδεκάδα αλλά και γενικότερα στην ομάδα ενώ ο Αφρικανός μέσος προσφέρει πολύτιμα μέτρα με τη μπάλα σε χώρους που μπορούν να δημιουργήσουν χώρους για τους υπόλοιπους από τη μέση και μπροστά. Τι είχε η Liverpool από όλα αυτά χθες; Τίποτα. Και το χθες δεν είναι τα πάντα στο πρόβλημα καθώς θα μπορούσε η χθεσινή εμφάνιση απλά να ενταχθεί στην κατηγορία «bad day at the office». Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στο UEFA Champions League η ομάδα μας ήταν εντελώς ακίνδυνη. Και αυτό συνέβη και σε άλλα παιχνίδια (σε μεγάλα τους διαστήματα) φέτος. Άρα δεν είναι σύμπτωση.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα βεβαίως δεν μπορεί να φέρνει ισοπέδωση αλλά είναι ανησυχητικό. Ελλείψει του Chamberlain, που προσέφερε δυναμισμό, φαντασία,πάθος και κάθετη κίνηση στη μεσαία γραμμή μόνο οι Keita και Shaqiri μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη δημιουργία αλλά και τη φυσιολογική συνοχή μεσαίας και επιθετικής και φοβάμαι πως με κανέναν από τους δύο στην ενδεκάδα, θα έχουμε πρόβλημα κυρίως απέναντι σε αντιπάλους μικρότερου βεληνεκούς.

Όπως παραδέχθηκε ο Klopp πριν λίγες εβδομάδες , η ομάδα φέτος έχει θυσιάσει σε χρόνο και ένταση το counter pressing της ώστε να είναι πιο συμπαγής και ασφαλής μεσοαμυντικά. Κάτι που πέτυχε. Όταν όμως είναι μαθηματικά βέβαιο πως δεν θα βρίσκει τόσα γκολ από τη δύναμη πυρός της τα τελευταία χρόνια, είναι και μαθηματικά βέβαιο πως πρέπει να βρει πιο εύκολο γκολ σε open play ροή αγώνα για να παίρνει νίκες. Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται πάση θυσία τις δύο καλοκαιρινές της μεταγραφές υγιείς και σε δράση. Ακόμη και αν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και οι δύο, πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε τουλάχιστον ένας από τους δύο να χωρά συχνά στο rotation.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως με κάποιο τρόπο θα κερδίσουμε τη Napoli εντός έδρας ωστόσο, αν χάσουμε στο Παρίσι, δεν θα αρκεί μάλλον μια απλή νίκη. Ίσως το χθεσινό στραπάτσο να συνέβη για καλό αλλά θα φανεί στην πορεία. Πέρυσι τέτοιες μέρες είχε αρχίσει η πολλή δουλειά στην αμυντική λειτουργία μετά τα όσα είχαν συμβεί στο Wembley. Φέτος, ίσως αρχίσει η δουλειά του συγχρονισμού για τα γκολ. Τα εργαλεία υπάρχουν, η πρόκριση δεν χάθηκε και συνεχίζουμε.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com