Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Οι παίκτες πίστευαν ότι δεν είναι άξιοι για τη Liverpool!»

Klopp: «Οι παίκτες πίστευαν ότι δεν είναι άξιοι για τη Liverpool!»

Τρίτο μέρος της μεγάλης «επετειακής» συνέντευξης του Jurgen Klopp για τα 3 χρόνια του στη Liverpool.

Ο προπονητής της ομάδας μας εξήγησε πιο συγκεκριμένα τη δήλωση με την οποία τιτλοφορήθηκε το προηγούμενο άρθρο πού αφορούσε τη συνέντευξή του, ότι δηλαδή με το που ανέλαβε τη θέση κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο σύλλογο.

Ας δούμε ποια ακριβώς ήταν τα λόγια του:

«Είπα από την αρχή στους παίκτες ότι η μόνη κριτική που έχει πραγματική σημασία είναι η δική μου.»

«Τους είπα επίσης ότι ‘δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας, το ξέρω ότι υπάρχει κριτική από τον κόσμο, αλλά μπορείτε να την αγνοήσετε.’ Εγώ προσωπικά μπορώ εύκολα να την αγνοήσω.»

«Αν χάσουμε ένα παιχνίδι, ξέρω ήδη ότι κάτι δεν έκανα καλά, δεν περιμένω από κανέναν να μου το πει. Έτσι είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αν χάσεις ένα παιχνίδι, τότε ‘ο προπονητής δεν έχει ιδέα’, ενώ αν κερδίσεις, ‘ο προπονητής είναι ιδιοφυής.'»

Στη συνέχεια ο Klopp διατύπωσε την προφανή αλήθεια:

«Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση

«Το σίγουρο είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μία καλύτερη ατμόσφαιρα ώστε να δουλεύουμε. Όταν ήρθα, η ομάδα δεν άρεσε σε κανέναν, ούτε καν η ίδια η ομάδα δε γούσταρε τον εαυτό της! Μπορούσα να το δω αυτό, ακόμα και να μην το έλεγαν.»

«Ο μόνος άνθρωπος πού ήταν χαρούμενος με την ομάδα ήμουν εγώ! Όταν ήρθα και είδα την ομάδα, σκέφτηκα ‘oh, αυτή είναι μία καλή ομάδα’, ενώ οι άλλοι έλεγαν ‘δεν είμαστε καλοί σε αυτό’, ‘δεν είμαστε καλοί στο άλλο.'»

«Πίστευαν ότι δεν είναι αρκετά καλοί για να παίζουν σε μία ομάδα όπως η Liverpool. Και αυτό γιατί όλοι τους έκαναν να νιώθουν έτσι.»

«Αντιμετωπίσαμε πολλές και διαφορετικές προκλήσεις με τον κάθε παίκτη. Αναλογιζόμενοι τη συνολική μας πορεία μέχρι τώρα, αν βάλεις στην άκρη τους χαμένους τελικούς, είναι ένα επιτυχημένο εγχείρημα (success story) και τίποτα άλλο.»

Ο Jurgen Klopp μίλησε για την ψυχολογία πού είχε η ομάδα όταν την ανέλαβε.
Ο Jurgen Klopp μίλησε για την ψυχολογία πού είχε η ομάδα όταν την ανέλαβε.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com