Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool vs City: Με τη ματιά δύο ουδέτερων!

Liverpool vs City: Με τη ματιά δύο ουδέτερων!

Οι Tony Cascarino και Graeme Le Saux απάντησαν στις ερωτήσεις των Times για το πως είδαν τον αγώνα.

Ερώτηση: Ποιος manager κέρδισε τη μάχη της τακτικής;

Cascarino: Μάλλον ο Guardiola. Η City επιβίωσε τα πρώτα έντονα 10 λεπτά και στη συνέχεια ανταποκρίθηκαν καλά στην απειλή της Liverpool.

Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις ανέπαφη την εστία σου στο Anfield κι ας μην ξεχνάμε ότι σαν manager της City αλλά και από τον καιρό του ως προπονητής της Bayern Munich,υπέστη μερικές οδυνηρές ήττες, οπότε έδειξε ότι έμαθε αφού έγινε πραγματιστής.

Le Saux: Ακύρωσαν ο ένας τον άλλον. Και οι δύο ομάδες στήθηκαν καλά και έδειξαν σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα. Η City ήταν επιφυλακτική αλλά κατάφερε να ανταποκριθεί καλά στα πρώτα 10 λεπτά με δεδομένη την ατμόσφαιρα και την ένταση στο παιχνίδι της Liverpool. Από τη στιγμή που «ησύχασαν» το πλήθος και απορρόφησαν τις αρχικά εκρηκτικές επιθέσεις της Liverpool, μπήκαν στο παιχνίδι.

Και οι δύο managers αποφάσισαν ότι υπήρχαν τεράστια ρίσκα, «πετώντας» κορμιά μπροστά στην επίθεση.

Οι ακραίοι αμυντικοί και των δύο ομάδων δεν έβγαιναν τόσο συχνά μπροστά, όπως συνήθως, και αυτό σήμαινε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος για να κερδίσουν την μπάλα γρήγορα και να κάνουν γρήγορες αντεπιθέσεις.

Ερώτηση: Ποιος παίκτης σας εντυπωσίασε και από τις δύο ομάδες;

Cascarino: Μπορεί να φανεί αστείο, αλλά ήταν οι δύο παίκτες που έκαναν τα λάθη. Νομίζω ότι μέχρι το χαμένο πέναλτι, ο Riyad Mahrez ήταν εξαιρετικός και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Andy Robertson.

O Virgil Van Dijk επίσης ήταν αψεγάδιαστος μέχρι που έκανε εκείνο το αχρείαστο τάκλιν στον Leroy Sane.

Έπαιξε σαν αρχηγός για την ομάδα της Liverpool κρατώντας τους παίκτες της City σε απόσταση.

Le Saux: Ο Aymeric Laporte ήταν εξαιρετικός όσο αφορά τις θέσεις που έπαιρνε, τις επεμβάσεις που έκανε, την ικανότητα του στη μπάλα αλλά και την ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι.

Ο Van Dijk αν εξαιρέσουμε το πέναλτι που παραχώρησε- από μία πολύ μικρή κακή εκτίμηση χρόνου, ήταν αλάνθαστος.

Ερώτηση: Τι θα έπρεπε να συμβεί στο χτύπημα του πέναλτι;

Cascarino: H απάντηση σε μία τέτοια ερώτηση είναι ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει συζήτηση καν ή διαμάχη για το ποιος θα έπρεπε να το χτυπήσει.

Από τη στιγμή που ο Sergio Aguero βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου, όλοι οι παίκτες της City θα έπρεπε να γνωρίζουν ποιος θα αναλάβει να το χτυπήσει.

Ο manager θα έπρεπε να αναλάβει την υπόθεση αυτή και όχι να αφήνει τους παίκτες του να το συζητούν.

Le Saux: Ήταν ασυνήθιστο. Πάντα νόμιζα ότι ο Gabriel Jesus θα ήταν ο κατάλληλος υποψήφιος σε μια τέτοια περίπτωση. Ο Benjamin Mendy είχε μια κουβέντα στην άκρη του αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια έτρεξε και έσπρωξε τον Mahrez προς την κατεύθυνση του σημείου του πέναλτι, οπότε φάνηκε σαν να επενέβη ο Guardiola.

Αυτό μου λέει ότι ο Mahrez δεν ήταν ψυχολογικά στην κατάλληλη θέση για να το εκτελέσει.

Ερώτηση: Είδατε κατά τη διάρκεια του αγώνα τις αδυναμίες των δύο ομάδων;

Cascarino: Δεδομένου του προγράμματος της Liverpool με Chelsea, Napoli και City και αν συμπεριλάβουμε το γεγονός ότι ο Guardiola δεν ήθελε με τίποτα να χάσει, μια απόδοση 7/10 την περίμενα και από τις δύο ομάδες.

Παίζουν με τέτοια ταχύτητα που είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ποιότητα και την ένταση συνεχώς. Η μόνη μικρή αδυναμία που πρόσεξα στη Liverpool είναι ότι τους λείπουν οι Alex Oxlade- Chamberlain και Adam Lallana, από πλευράς έμπνευσης , όταν οι τρεις της επίθεσης αποτυγχάνουν να σκοράρουν.

Le Saux: Δεν νομίζω ότι είδα κάποια. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν να παίξουν εναντίον αυτών των δύο ομάδων , όπως έπαιξαν μεταξύ τους.

Έμαθα περισσότερα για τις αδυναμίες της Liverpool στον αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Chelsea, όταν οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ελέγχουν το κέντρο λίγο καλύτερα και να εξουδετερώσουν τους τρεις της επίθεσης.

Ερώτηση: Ποια ομάδα είναι πιο καλά ‘εξοπλισμένη’ για να κερδίσει το πρωτάθλημα;

Cascarino: Όταν ξεκίνησε η σαιζόν έλεγα ότι θα το κερδίσει η City και δεν πρόσεξα κάτι άλλο που θα με κάνει να αλλάξω, ως τώρα, άποψη.

Η Liverpool με εντυπωσίασε και θα πλησιάσει πιο κοντά στην κορυφή απ’ ότι πέρυσι η Manchester United, αλλά η City είναι πιο έμπειρη, έχουν καλύτερη ομάδα και θα γυρίσει και ο Kevin De Bruyne από τον τραυματισμό του.

Le Saux: Η City. Βρίσκονται λίγο πιο μπροστά από τη Liverpool στους 38 αγώνες. Έχουν την εμπειρία. Η Liverpool περίμενε πολύ καιρό γι’ αυτό κι αν περάσουν μπροστά θα έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή την έξτρα δόση πίεσης και συναισθημάτων.

Το μόνο ψεγάδι στο παιχνίδι της City είναι ίσως το γεγονός ότι κατά διαστήματα ο Aguero δείχνει απομονωμένος και αυτό περιορίζει τις ευκαιρίες τους.

Το πέναλτι η στιγμή του αγώνα.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com