Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Mία συγγνώμη στον Wijnaldum και μια υπόκλιση στον Millie!

Mία συγγνώμη στον Wijnaldum και μια υπόκλιση στον Millie!

Αυτά ήταν τα σχόλια του Gini Wijnaldum για το χθεσινό παιχνίδι.

O Georginio Wijnaldum και ο James Milner ίσως τελικά να αποδειχθούν οι σπουδαιότερες «μεταγραφές» της Liverpool το καλοκαίρι ακόμη και αν δαπανήθηκαν περί τα 100.000.000 λίρες για τους Naby Keita και Fabinho.

Είμαι σίγουρος πως πολλοί μόλις είδαν χθες την ενδεκάδα και είδαν εκτός τον Keita ανησύχησαν. Πώς όμως να έπαιζε ο Keita από τη στιγμή που ο Klopp ήθελε να παίξει ο Hendo και δεν μπορούσε να βγάλει από την ενδεκάδα τους δύο προαναφερθέντες; Και ναι δεν μπορούσε. Διότι μιλάμε για δύο παίκτες που μέχρι στιγμής δεν μπορούν να βγουν εύκολα από την ενδεκάδα αν δεν χρήζουν ξεκούρασης.

Ο Wijnaldum έχει επικριθεί πολλάκις από εμένα για το πόσο soft ήταν και για το ότι δεν έκανε όσα πρέπει να κάνει ένας box to box μέσος σε ομάδα τέτοιου επιπέδου. Ωστόσο, φέτος του οφείλω ένα συγγνώμη. Μπορεί να μην υπάρξει ποτέ ο star performer αλλά μέχρι στιγμής είναι σίγουρα stand out performer. Εξαιρετικός στο ρόλο του holding midfielder φέτος όποτε χρειάστηκε και αυτό δεν μας κάνει εντύπωση γιατί έχει όλα όσα χρειάζονται για τη θέση αυτή σε ομάδα Klopp. Χθες όμως έκανε μακράν και το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα των «Κόκκινων» ως box to box μέσος. Δεν έγινε άλλος παίκτης ο Gini φέτος. Απλά έχει την πιο ανεβασμένη αυτοπεποίθηση της καριέρας του και βρίσκεται σε μια ομάδα που μήνα με το μήνα έχει καλύτερη χημεία. Ενδεικτικό της αυτοπεποίθησης του Ολλανδού είναι το φανταστικό του σπριντ περί το 80′ χθες από λίγο πίσω από το κέντρο μέχρι την περιοχή της Paris και ενώ έτρεχε και κάλυπτε σε όλο τον αγώνα. Προσωπικά του οφείλω ένα συγγνώμη που κέρδισε επάξια μέχρι στιγμής και εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει έτσι.

O Wijnaldum κέρδισε και το πέναλτι για το 2-0 της Liverpool μπροστά στο Kop
O Wijnaldum κέρδισε και το πέναλτι για το 2-0 της Liverpool μπροστά στο Kop

Τι να πρωτοπείς και για το James.. Στα 32 του χρόνια παίζει πραγματικά το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής του. Κάνει τα πάντα. Σκοράρει, συμμετέχει στη δημιουργία, μαρκάρει χωρίς αύριο και διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι ώστε οι θέσεις του να κλείνουν χώρους για τον αντίπαλο ή να φτιάχνουν για τους συμπαίκτες του. Παίζει σαν πραγματικός αρχηγός της Liverpool και αυτή τη στιγμή έχει κλείσει τα στόματα πολλών επικριτών του. Βλέπετε δεν χρειάζεται να γεμίζεις πάντα το μάτι για να αναγκάσεις κόσμο να σε παραδεχθεί. Ο Milner δεν έκανε ποτέ δηλώσεις, δεν είχε ποτέ τουπέ και πάντα δούλευε. Τέτοιοι παίκτες πάντα θα ανταμείβονται από έναν δίκαιο προπονητή όπως ο Klopp. Και πιστέψτε με, ο Millie θα συνεχίσει να μαζεύει βραβεία MVP. ΔΕΝ τον σταματά κανείς τώρα.

Το καλοκαίρι αρκετοί ονειρεύονταν κέντρο με Fabinho, Keita και Fekir αλλά στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της Liverpool ο Fabinho και ο Keita ήταν στον πάγκο ενώ ο Fekir λίγα χιλιόμετρα δίπλα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ανάμεσα στις Manchester City και Olympique Lyonnais. Ο Γάλλος δεν ήρθε αλλά άλλοι έκαναν Step up. Όπως έκανε και ο Mane όταν έφυγε ο Coutinho. Ο Klopp πάντα έψαχνε τις λύσεις εκ των έσω. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει κερδίσει στο μέγιστο δύο ακόμη ποδοσφαιριστές. O Keita παραμένει μάλλον ο πιο πλήρης σε στοιχεία παίκτης του κέντρου αλλά πρέπει να δουλέψει. Το ίδιο και ο Fabinho. Αυτή είναι και η δύναμη της φετινής Liverpool. Οι πολλές και καλές επιλογές.

Δεύτερη νιότη φέρνει να περνά φέτος ο James Milner
Δεύτερη νιότη φέρνει να περνά φέτος ο James Milner
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com