Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 19/9/1979 Γίνεται «Κόκκινος» ο Ronnie Whelan (vid)

Σαν σήμερα: 19/9/1979 Γίνεται «Κόκκινος» ο Ronnie Whelan (vid)

Σαν σήμερα: 19/9/1979 Γίνεται "Κόκκινος" ο Ronnie Whelan

Σαν σήμερα υπογράφει στην Liverpool από την Ιρλανδική Home Farm F.C., ο διεθνής με την Εθνική Ιρλανδίας, πρώην μέσος των Reds, Ronald Andrew Whelan.

Ο Ronnie Whelan που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας από το 1979 έως το 1994 ενώ επίσης διετέλεσε και αρχηγός αυτής, αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Bob Paisley και αποκτήθηκε αντί του ποσού των 35.000 λιρών. Ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίχτης στο πρωτάθλημα του 1982, χρονιά που ήταν ουσιαστικά η πρώτη του σε φουλ ρυθμούς αγώνα και συμμετοχές.

Αντικατέστησε επάξια τον Ray Kennedy στην αριστερή γραμμή της ομάδας, ενώ με την έλευση του John Barnes ο Ronnie θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στη μεσαία γραμμή. Συνολικά ο Whelan αγωνίστηκε 493 φορές με τη φανέλα των Reds, σκοράροντας 73 φορές και κερδίζοντας 6 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 3 League Cup και 3 Charity Shield.

Με τη λήξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Ronnie εργάστηκε στη χώρα μας ως προπονητής και συγκεκριμένα στην ομάδα του Πανιωνίου, όπου την οδήγησε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Επίσης εργάστηκε  και στην Κύπρο, όπου διετέλεσε προπονητής του Απόλλων Λεμεσού και του Ολυμπιακού Λευκωσίας.

Απολαύστε ένα πολύ ωραίο video αφιέρωμα στον βετεράνο διεθνή Ιρλανδό μέσο της Ομάδας μας:

Σαν σήμερα: 19/9/1979 Γίνεται "Κόκκινος" ο Ronnie Whelan
Σαν σήμερα: 19/9/1979 Γίνεται «Κόκκινος» ο Ronnie Whelan
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com