Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Υπάρχει κάτι καλύτερο από τις Ευρωπαϊκές νύχτες στο Anfield;

Υπάρχει κάτι καλύτερο από τις Ευρωπαϊκές νύχτες στο Anfield;

Τι νύχτα ζήσαμε πάλι.. ακόμη μια σπουδαία βραδιά του Uefa Champions League για τη Liverpool και ακόμη μια μεγάλη Ευρωπαϊκή νύχτα για το Anfield.

Ξεκίνησε λοιπόν, το Champions League της σεζόν 2018-19 και όλοι εμείς οι φίλοι της Liverpool το καταλάβαμε για τα καλά μετά τη μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Paris Saint-Germain για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Πραγματικά όμως, πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από τις ένδοξες Ευρωπαϊκές νύχτες του Anfield; Τι μπορείς να πρωτοθυμηθείς; Τον χθεσινό αγώνα; Τους περσινούς κόντρα στη Roma και τη City; Του 2016 εναντίον της Dortmund και της Villareal; Τα παλαιότερα; Όπως με την Chelsea το 2005 και το 2007, με τη Juventus το 2005; Ή με τη Real Madrid το 2009; Εννόειται πως υπάρχουν και πάρα πάρα πολλές ακόμη…

Είναι πραγματικά αμέτρητα τα Ευρωπαϊκά βράδια που έχουμε ζήσει στο θρυλικό γήπεδο των Reds και να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Αυτή η ομάδα και αυτό το γήπεδο πάντα θα είναι εφιάλτης για κάθε αντίπαλο στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος.

Τώρα όσο αφορά τον χθεσινό αγώνα… οι Reds έπρεπε να κερδίσουν για αρκετούς λόγους. Πρώτα από όλα, γιατί έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους και εντός έδρας η Liverpool πρέπει να μην έχει απώλειες. Επίσης, είναι και καλύτερη ομάδα από την PSG και ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και το απέδειξαν. Ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και πραγματικά θα ήταν πάρα μα πάρα πολύ κρίμα, αν ο αγώνας έληγε στο 2-2.

Ας δούμε όμως τι έγινε στο παιχνίδι. Ο Klopp επέλεξε να αφήσει εκτός 11δας τον Keita και να ξεκινήσει τον Henderson στη θέση του. Μια απόφαση, η οποία ήταν σωστή και φάνηκε στο χορτάρι. Δεν γινόταν να αγωνιστείς στην πρεμιέρα χωρίς τον αρχηγό σου. Το κέντρο ήταν συνολικά εξαιρετικό, ένας Milner, ο οποίος είναι απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα 32 του αγωνίζεται κάθε χρόνο και καλύτερα και είναι πραγματικά ακούραστος.

Τι άλλο να πούμε για τον τρομερό Milner;

Για τον Gini Wijnaldum απλά δεν υπάρχουν λόγια, ώστε να μπορεί να περιγράψει κάποιος πόσο καλός ήταν και χθες, αλλά και σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής. Άλλος Gini φέτος και αυτό βοηθάει την ομάδα πάρα πολύ. Ο Ολλανδός μέσος ανταποκρίνεται εξαιρετικά στον φετινό του ρόλο και αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα και όλους εμάς και τον Klopp.

Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Daniel Sturridge, λόγω του τραυματισμού του Firmino και πραγματικά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του μεγάλου αγώνα. Αν, μου έλεγε κάποιος τον Ιούλιο ότι ο Sturridge όχι μόνο θα ήταν στο ρόστερ της ομάδας, αλλά και θα έβαζε το πρώτο γκολ των Reds των Champions League πραγματικά δεν θα το πίστευα. Και όμως το έκανε. Κάθε του γκολ είναι μια νίκη για τη Liverpool και για το ποδόσφαιρο. Ο Danny φέτος θα βοηθήσει την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, εξάλλου ο υγιής Sturridge είναι κλάσεις ανώτερος από όλους τους άλλους  Άγγλους επιθετικούς.

Χόρεψε και στα αστέρια ο Sturridge.

Οι Reds μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και από το 5’ και μετά απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Areola. Σαφώς και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερα από 2 τέρματα στα πρώτα 45’. Η Paris βρήκε ένα πραγματικά τυχερό γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να μετρήσει και έμεινε ζωντανή. Συνολικά, όμως ήταν ταχύτητες πιο κάτω από τη Liverpool.

Οι Neymar και Mbappe δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στον αγώνα εκτός από τη φάση του 2-2. Ειδικά, ο πρώτος ήταν άφαντος και οι Milner και Robertson τον κατάπιαν κυριολεκτικά. Και ο Mbappe λίγα πράγματα, όσο για τον Cavani τίποτα απολύτως. Δεν απείλησε καθόλου τη Liverpool.

Πάντα το Anfield θα προσφέρει τόσο μαγικές βραδιές. Εκεί που περιμένεις, πως το ματς θα λήξει στο 2-2 και οι Reds θα πετάξουν τη νίκη, έρχεται ο φοβερός και τρομερός Bobby Firmino με το ένα μάτι και μας στέλνει όλους στον έβδομο ουρανό. Παρόμοιες στιγμές θα ζήσουμε ξανά φέτος αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μόνο η Liverpool είναι ικανή να προσφέρει αυτές τις αναμνήσεις.

Μόνο το Anfield μπορεί να φιλοξενεί τόσο μαγικές νύχτες.

Η Liverpool θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και δεν θα ηττηθεί σε κανέναν αγώνα. Θα κερδίσει και στο San Paolo σε δύο εβδομάδες. Η ομάδα του Klopp δείχνει και είναι πιο έτοιμη από ποτέ. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στις 4 διοργανώσεις.

Η φετινή πορεία στα αστέρια ξεκίνησε και ευχή όλων μας είναι να βρεθούμε στη Μαδρίτη και να σηκώσουμε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στόχος η Μαδρίτη για τη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com