Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στο Wembley έπαιζε μόνο η Liverpool!

Στο Wembley έπαιζε μόνο η Liverpool!

Πέρασαν και από το Wembley οι Reds! Με σκορ 1-2 η ομάδα του Klopp έκανε το 5 στα 5 για πρώτη φορά από το 1990 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.

Το παιχνίδι : 

Α’ Ημίχρονο:

Με το καλημέρα στο πρώτο ημίχρονο και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό οι Reds σκόραραν με τον Firmino, όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, διότι ο Mane έκανε κίνηση προς τη μπάλα και ήταν εκτεθειμένος. Στη συνέχεια η Liverpool απείλησε ξανά με τον Firmino στο 2’ με την άμυνα της Tottenham να διώχνει σε κόρνερ. Στο 5’ είχαμε την τρίτη στιγμή για τους Reds με το φάουλ του Arnold να μπλοκάρεται εύκολα από τον Vorm. Καμία σημαντική φάση δεν είχε το παιχνίδι στα επόμενα 10 λεπτά με τον ρυθμό να έχει πέσει. Τεράστια ευκαίρια για τη Liverpool στο 22’, καθώς μετά το λάθος του Eriksen η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Salah, εκείνος έτρεξε και ξεπέρασε τα στόπερ της Tottenham, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα και ο Vorm μάζεψε εύκολα. Οι Spurs κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση στο 28’ με τον εκτελεστή τον Erisken, από το οποίο όμως δεν μπορούσε να νικήθει ο Alisson. Επόμενη καλή στιγμή για τους Reds στο 35’ με τον Mane να ξεπερνάει τους αμυντικούς της Tottenham με την ταχύτητά και στη συνέχεια να χάνει την ισορροπια του μην κάνοντας καλό τελείωμα. Το γκολ τελικά ήρθε για τους Reds στο 39’! Από κόρνερ του Milner, ο Vorm δεν απέκρουσε σωστά, ο Dier πήρε την κεφαλιά και την οδήγησε κατευθείαν στο κεφάλι του Wijnaldum και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ, με τον Vorm να μην μπορεί να απομακρύνει πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. 0-1 για τη Liverpool μετά τα πρώτα 45’ λεπτά.

Β’ Ημίχρονο: 

Με λάθος του Gomez ξεκίνησαν οι Reds το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ευτυχώς διορθώθηκε στη συνέχεια από τον Van Dijk πριν απειλήσει ο Moura. Στο 47’ η σέντρα του Robertson βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Spurs. Στο 49ο λεπτό κάνει λάθος ο Dembele, παίρνει τη μπάλα ο Salah πασάρει ώραια στον Mane μέσα στην περιοχή και το σουτ του τελευταίου μπλοκάρει δίχως πρόβλημα ο Vorm. Δοκάρι είχε και η Tottenham στο δεύτερο ημίχρονο με τον Lucas Moura. Ο Βραζιλιάνος απέφυγε με εξαιρετική ντρίμπλα τον Gomez, πάτησε περιοχή και σημάδεψε το αριστέρο δοκάρι της εστίας του Alisson και η έπειτα η μπάλα έφυγε άουτ. Γκολ για τους Reds και 0-2 στο 54’!! Ο Mane μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε μια συρτή σέντρα, ο Vertoghen την οδήγησε με προβολή στο δεξί δοκάρι και ο Vorm προσπάθησε να μαζέψει, άλλα η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο Firmino ήταν εκεί που έπρεπε, για να την σπρώξει στα δίχτυα. Οι Spurs θέλησαν να απειλήσουν με προβολή του Kane μετά από σέντρα του Trippier, αλλά ο Alisson Becker ήταν και πάλι εκεί. Πολύ κοντά στο 0-3 έφτασε η ομάδα του Klopp, όταν στο 63’ έβγαιναν 3 με 2 οι Mane, Salah και Keita, με τον Σενεγαλέζο να επιλέγει να πασάρει στον Keita και εκείνος δεν μπόρεσε εν τέλει να νικήσει τον Vorm. Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τη Liverpool στο 74’ με τον Henderson να περνάει στη θέση του Firmino, ο οποίος χτύπηθηκε στο μάτι από τον Vertonghen. Στο 81’ οι Reds είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, αυτή τη φορά με το πλάσε του Salah να απομακρύνεται από τον Vorm. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ολλανδός τερματοφύλακας σταμάτησε και την προσπάθεια του Mane. Τη δεύτερη του αλλαγή έκανε στο 83’ ο Klopp, αφού στη θέση του Keita πέρασε ο Sturridge. Ο Lamela δοκίμασε το πόδι του στο 85’ με την μπάλα να φεύγει έξω και να μην αποτελεί κίνδυνο για τον Alisson. Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τη Liverpool στο 90’ με τον Matip να παίρνει τη θέση του Arnold για τρίτο συνεχόμενο αγώνα. Οι Spurs το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-2 με τον Lamela στο 93ο λεπτό, ο οποίος κοντρόλαρε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή και τελείωσε τη φάση. Τελικό αποτέλεσμα 1-2 υπέρ της Liverpool. 

Δεύτερη σερί εκτός νίκη με 1-2 για τη Liverpool. Τώρα, οι Reds στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα του Champions League εναντίον της PSG την Τρίτη στο Anfield.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold ( 90’ Matip), Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita (83’ Sturridge), Mane, Salah, Firmino (74’ Henderson)

Tottenham : Vorm, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier (83’ Wanyama), Dembele( 60’ Lamela), Winks (73’ Son), Eriksen, Moura, Kane.

Το 5 στα 5 έκανε η Liverpool!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com