Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 28/8/1947 Γεννιέται ο Emlyn Hughes (vid)

Σαν σήμερα: 28/8/1947 Γεννιέται ο Emlyn Hughes (vid)

Σαν σήμερα: 28/8/1947 Γεννιέται ο Emlyn Hughes

Σαν σήμερα γεννιέται στο  Barrow-in-Furnes ο Άγγλος διεθνής πρώην αμυντικός και μέσος της Liverpool, ο Emlyn Walter Hughes, μια πραγματικά ηγετική φυσιογνωμία τόσο των Reds όσο και της Εθνικής Αγγλίας την δεκαετία του ’70.

Ο Emlyn Hughes ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα του Barrow ως μέσος, γρήγορα όμως θα αφήσει τη γειτονιά του για την Blackpool σε ηλικία 17 ετών, η οποία εκείνη την εποχή ήταν από τις κορυφαίες ομάδες στο νησί.

Τον Φεβρουάριο του 1967 και έχοντας πραγματοποιήσει μόλις 28 εμφανίσεις με τη Blackpool, θα αποκτηθεί από τη Liverpool αντί του ποσού των 65.000 λιρών, με την μετεγγραφή του να είναι προσωπική επιλογή του Bill Shankly. Μάλιστα ο Shankly άσκησε ασφυκτική πίεση στον ίδιο τον Emlyn Hughes για να τον πείσει να μετακινηθεί στους Κόκκινους, τηλεφωνώντας του επί σειρά ημερών καθώς ο manager της Blackpool δεν ήταν θετικός στην αποχώρηση του παίκτη του!!!

Στην πρώτη του χρονιά με τα Κόκκινα (1966/67) ο Emlyn Hughes θα συμπληρώσει μόλις 10 συμμετοχές και με την προτροπή του Bill Shankly, έπαιξε όλη την αριστερή πλευρά των Reds, με αποτέλεσμα να γίνει αγαπημένος του Kop και να του κολλήσουν το παρατσούκλι «The Crazy Horse», λόγω και του πάθους που έβγαζε στο παιχνίδι του. Μάλιστα το παρατσούκλι αυτό του κόλλησαν σε παιχνίδι με την Newcastle, όταν ο Emlyn Hughes έκανε ένα τάκλιν τύπου ράγκμπι στον Albert Bennett.

Από την επόμενη χρονιά (1967/68) θα καθιερωθεί στην 11άδα στην θέση του Willie Stevenson και θα γίνει αναντικατάστατος με το πληθωρικό του παιχνίδι. Δεν υπήρχε κάτι που δεν έκανε στο παιχνίδι του και μάλιστα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου!

Στην πορεία των ετών, θα μετακινηθεί στο κέντρο της άμυνας, δημιουργώντας ένα απίστευτο δίδυμο με τον Phil Thompson, ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην ιστορία των Reds. Οι τίτλοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον με τον Emlyn να γράφει χρυσές σελίδες και ως αρχηγός των Κόκκινων.

Στα 12 χρυσά χρόνια για το «Τρελό Άλογο» (Crazy Horse) με την famous Red shirt, ο Emlyn θα αγωνιστεί συνολικά 665 φορές με τη φανέλα των Reds, σκοράροντας 49 φορές και κερδίζοντας 4 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 2 Κύπελλα Uefa, 1 Κύπελλο Αγγλίας, 1 Super και 2 Charity Shields. Αναμφίβολα η καλύτερή του χρονιά ήταν το 1977 καθώς φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, οδήγησε τους Reds στο treble, ενώ επίσης ψηφίστηκε ως Παίχτης της Χρονιάς από τους αθλητικογράφους εκείνης της εποχής.

Μετά τον Τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1978 στο Wembley, ο Emlyn Hughes λόγω της ηλικίας του πλέον και με την εμφάνιση του Alan Hansen στην 11άδα των Κόκκινων, αρχικά θα μετακινηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας την χρονιά 1978/79 και στο τέλος της θα πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από το Anfield.

Επόμενος προορισμός του η Wolves, με την πρώτη του εμφάνιση στο Anfield ως φιλοξενούμενος να είναι αποθεωτική από τους Reds fans!!!

Δυστυχώς ο Emlyn Hughes απεβίωσε το Νοέμβριο του 2004 σε ηλικία μόλις 57 ετών, αφού είχε διαγνωσθεί με όγκο στον εγκέφαλο στις αρχές του 2003.

Ας απολαύσουμε ένα αφιέρωμα στον Emlyn Hughes με την Κόκκινη φανέλα:

Σαν σήμερα: 28/8/1947 Γεννιέται ο Emlyn Hughes
Σαν σήμερα: 28/8/1947 Γεννιέται ο Emlyn Hughes
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com